Колку ми се прости овие од бекстејџ поготово нивниот водич Александар сељак невиден што се кур*и, што се прави паметен кога ни пет пари не вреди! Мизерии невидени! И друго зошто толку негативни коментари за Србија? Зар тие не си имаа најнормален избор за песна на Евровизија каде што победи Јоксимович? Малку како да сме и љубоморни на србите што секогаш успеваат високо да се пласираат. И да не го заборавиме тоа барем тие од секогаш на српски пееја за разлика од нас Мене лично ептан ми се допадна песната и заслужно си го добија третото место!
Две работи се бесконечни: вселената и глупавоста на Бекстејџ. Како не ги заболе желудник од толку гомна...
Калиопи заслужи многу повеќе, дефинитивно! Да ги претставуваше Србија, Русија или Турција (и многу други кои секогаш се пласираат на повисоките места) ќе победеше. Се кладам. Ама нели, оти за нас никој не гласа... Ама, женава го направи своето, даде се’ од себе, се покажа како одличен претставник! Инаку, фаворит ми беше Шведска (нормално, освен Калиопи). И сега (кога и ги даваа 12ките), ако скокала - оти скокала, ако не скокала -оти не скокала. Е аман бе луѓе, кога рекоа дека е победник и ја викнаа на сцената беше како првпат да влегува во таква сала. Песната едвај си ја испеа. Цела беше влезена во еуфорија. Шо требаше, пред камерата чочеци да игра или пољупци да пушта, или да ја бакнува камерата? Како и да е, се изнервирав за местото на Албанија. Калиопи беше милион пати подобра, отколку таа врескалица. А и жал ми за Кипар што остана во другата половина, ама тоа е.
Петто, пред да МРТВ одлучи да ја прати на Евросонг видена е во Влада на РМ. Насмеана. Шесто, лично мене ми се јавија неколку високи функционери да ме замолат да го стопираме тоа таму со Калиопи. Калиопи ја пратиле на Евровозија без никаков избор, со протекции од Владата на РМ... значи врскаџиски... ама веднаш после тоа - Високи функционери му се јавиле на почитуваниот фактор А. Блажевски да го стопира тоа... врскаџиски. Каков блам. Место да се затнат таму, они си го изнесуваат прљавиот веш.
За вселената не е сеуште докажано . Инаку за Бекстејџ што да се каже, мизерија во боја. Место да се повлечат додека да стивне малку работата тие сеуште докажуваат нешто. Не ми е јасно со што се они воопшто засегнати. Зошто ја почнаа целата ова работа која воопшто не личи на професионално новинарство туку на маалски оговарачки. Па и речникот кој го користат, треба да се засрамат и да се сокријат некаде. Сите ги навредуваат а тие уште се во заблуда дека се во право. Не знам, изгледа не се свесни колку негативни поени добија кај народот. Глупачки, тешки глупачки .
^ Тој/таа тој/таа тој....ма каков и да си што и да си ти ли бе пе**ру најде да збориш. Тебе треба од државава да те протераат. Нешто нов...да европа таквите како тебе со раширени раце ги чека come baby come си велат.
Дебилот Александрар, простете ми на израз, за мене е неписмен а тој најде да критикува, па и го брани синоќешниот коментар на бекстејџ. Тој е премногу мал за да може да ја коментира Калиопи, чиј настап мене ме воодушеви иако никогаш претходно не сум била љубителка на Калиопи. Од Александар и Бекстејџ заедно со Сител ми се а нив ќе ги бранат само некои одвратни дебилчиња попалени по Спојлер ВМРО , нормалните луѓе сигурно не. БРАВО ЗА КАЛИОПИ За коментарот на Спојлер педе.от не вреди да се коментира, кој успех па тој го има ми се од неговата појава.
Досега немав поим што е работава со бекстејџ и Калиопи, и сега видов дека се работи за тоа Калиопи да се изјасни дали била против ваквиот начин на бирање за избор на песна и дали бојкотирала кога Тоше замина на еворовизија? Неколку точки на Блажевски кој воопшто не го обожавам се стварно смешки, ама пак за некои има поента...Никој не спори за нејзиниот глас и начинот на кој не претстави, но ако некој сака да даде критика за нејзините претходни коментари, ставови, па и потсмевање затоа што заминале Нексттајм (ми се чини беа тогаш) наместо неа, тогаш треба да си ја има таа слобода...Не би требало да се тера ова до судови, само кога се работи за големи суети, глумење лудило и 'ја нисам одавде' став веројатно дотаму и ќе стигне... А ги разбирам и сите што така жестоко ја бранат Калиопи, но што би било ако никој не излезеше да ја потсети Калиопи на неколку год. наназад? Ќе се правиме сите како ништо да не било? Сакам критики, и уште повеќе сакам луѓе што знаат да се носат со истите...
Ќе бидам ли луда ако речам дека едно пет пати ја чув песнава на Албанија.. Чајот ми се свиѓа - преведен се разбира. Не можам да сфатам само што ја унаказиле со облекава, со гнездото.. душа. Ама и они ко и ние до сега изгледа На страна албано-македонски односи цц нејќам што им дадовме 12 ама... да си кажам за песнава што мислам. Оти и за преводот рошкав цц edit: А што е ова на еворвизија страната 9 место што покажува.. нели 13 сме
го прочитав ова и на некој друг сајт, не ми текнува каде. јас незнам луѓево зошто се замараат. лани за влатко кога беше....лелеее 10ти бев си се тешеа со тоа ново правило за gold ticket, а сега со 9то место лошо било. eпа мајка му стара.....да победеше Калиопи ќе речеа аууу не ги доби сите 12ки. Мора наш народ да најде нешто.
Е значи овие се глупави невидено глупави па вејке претераа не ли се свесни само нешто да даваат па нема ли да се најде некој што малку ке им каже каква им е емисијата.......поарно нека кажат подобро ке беше тој и тој да оде место калиопи отколку глупости да трескаат.........овие треба да се вратат во основно......ГЛУПАВИ СЕ И ВОДИТЕЛИТЕИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ЕМИСИЈАВА Спојлер ЕДНО НЕШТО ШТО НАМНОГУ МРАЗАМ ВО ЖИВОТОТ Е И ЕМИСИЈАВА
Не тоа им е чудно затоа што пишуваше дека била еден од фаворитите и добила награда од Азербеѓан.. а одвај влегла во финале и не доби ниту еден глас од Азербеѓан..
Неможам.. ја слушам Калиопи неколку пати сега на јутуб, се ежам сета, колку е само совршена. Значи комплет и песна и сценски настап ама сее им е топ. Моќен глас, убава песна, позади гитарата, виолината, виолончело, тапаните, немаше циркуси се си беше средено, убаво, на место.. Калиопи исто фантастично изгледаше, едноставно, културно, пуштена коса, минимална шминка а не торти на глава, црвени кармини и слично... Значи се беше совршено. Песнава и настапот, верувам нема лесно да се заборават =)
Излези момче право на тараса србија и босна за тебе ќе гласа норвешка на финска, шветска на данска гомноввизија ко серија шпанска
Калиопи: „I love Greece... but MACEDONIA is the name of my country“ Greece is a former Ottoman territory.