Еве конечни резултати од финалето. Here the the full table of results from first to last with country and artist: 1: SWEDEN - Loreen 2: RUSSIA - Buranovskiye Babushki 3: SERBIA - Zeljko Joksimovic 4: AZERBAIJAN - Sabina Babayeva 5: ALBANIA - Rona Nishliu 6: ESTONIA - Ott Lepland 7: TURKEY - Can Bonomo 8: GERMANY - Roman Lob 9: ITALY - Nina Zilli 10: SPAIN - Pastora Soler 11: MOLDOVA - Pasha Parfeny 12: ROMANIA - Mandinga 13: MACEDONIA - Kaliopi 14: LITHUANIA - Donny Montell 15: UKRAINE - Gaitana 16: CYPRUS - Ivi Adamou 17: GREECE - Eleftheria Eleftheriou 18: BOSNIA ANAD HERZEGOVINA - Maya Sar 19: IRELAND - Jedward 20: ICELAND - Greta Salome and Jonsi 21: MALTA - Kurt Calleja 22: FRANCE - Anggun 23: DENMARK - Soluna Samay 24: HUNGARY - Compact Disco 25: UNITED KINGDOM - Engelbert Humperdinck 26: NORWAY - Tooji
Одличен настап, презадоволна сум. Знаев дека нема далеку да стигнеме ради политикава најмногу, ама Калиопи свака ти част. Имаше преубав настап, а како го затна новинарон, ма секоја чест . Тој нашол со нас да се зафркава, ќе види он . Само сум многу разочарана од Бугарите. Само два бода ееј . Ама тоа е.. Радосна сум и што конечно победи една добра, певлива и весела песна, после победата на Лена. Морам да признаам моќен настап имаше и Лорин и си ја заслужи победата. Како и да е уште еднаш секоја чест Калиопи, според мене можеш и догодина да си одиш во Шведска
Jaс на еден сајт прочитав дека ние сме биде 12то место а не 13то.. Бидејќи со Романија сме имале ист број гласови ама ние сме имале две- 12ки .. инаку песнава на Кипар убава ми е http://www.youtube.com/watch?v=MtMHBXO_n48
Први впечатоци: Калиопи се врати во Македонија! Калиопи се врати во Македонија, полна со импресии од Евровизија 2012 и изненадена од пречекот на скопскиот Aеродром. Веднаш штом ги здогледа оние кои ја чекаат, го покажа своето изненадување. „Не очекував дека ќе има некој на Аеродром затоа што си дојдовме тивко и мирно баш онака како што и заминавме.“ - изјави Букле. Веднаш потоа истакна дека е среќна што сега пред себе ја гледа среќата која ја чувствувала од овде до Баку. Спојлер На прашањето за она што денеска беше жешка тема на македонските медиуми, а поврзано со нејзиното интервју со грчкиот новинар, Букле одговори дека меѓудругото во тоа интервју, сакала и да му даде до знаење дека ние не сме народ кој мрази, туку напротив, имаме многу љубов во себе. Оваа година, таа на своја кожа го почувствува сето она за кое се коментира по секој избор на Евровизија - дека добар дел од приказната каде главен фактор би требало да биде музиката и песната, се вклучува и политиката. Но и како што додаде - освен политика, таму има има и многу географија, математика. Ама кога ќе се почне, орото се игра до крај. Калиопи во Скопје се врати задоволна од евровизиското претставувањеи од реакциите и впечатокот кој го остави Македонија на Евровизија 2012. Во овој контекст додаде: „Мислам дека ветерот од нашето патешествие допрва ќе не удри како убав бран, затоа што оставивме голем впечаток.“ Среќна поради поддршката на македонскиот народ и полна со енергија. Им се заблагодари и на сите членови на македонската делегација во Баку и секој од нив го истакна како важен дел од евровизиската приказна. Изворно
Кога не победи Шпанија, со таков моќен глас, ова не вреди да се нарече натпревар. Калиопи малку зариба во рефренот (на полуфиналната вечер подобро испеа). Малку беше смешна на "интервјуто", не знам што мораше и да му се обраќа, па и тоа ај лав ГРИС мјузик
Jас не ја гледав Eвровизијата,почнуваше в 3 сабајле кај нас,требаше да не спијам цела вечер Tуку мене не ми се допага победничката песна,убава беше ама не за на Eвровизија,онака летен хит што брзо се заборава,таа од Kипар ми беше убава,Tурската ми беше така интересна и убава,Украинската ми беше нешто видено,што вели Tрендафилка,ја потсетува на love takes over и вистина потсетува,и исто Бугарската ме потсетуваше на песните на Inaa посебно на онаа Hot Грчката имаш убав ритам,ама текстот само певалката им беше убава Hе знам зашто прв пат кога ја слушнав нашата песна,не ми се допагаше,а сега ми е преубава 2-3 дена без престан ја слушам Mислам дека е најубава песна што ја имаме пуштено на Eвровизија Mи се допаднаа и овие песни http://www.youtube.com/watch?v=Pedf_OQmcmI http://www.youtube.com/watch?v=1K8PB8eI ... ure=relmfu Cрпската ми е веке видена Aман веке овај Жељко почна да ме нервира со вакви песни
Мене ми се допадна песната што победи. И знаев дека ќе победи,на сите им беше фаворит пред Евровизија.И ја пуштаа од сите евровизиски песни само неа на радио многу често. А инаку, типов ми е сон. Како ја не го начекав кога бев во Турција.
^ Ама фосилон што го пратиле.. Не се замараат они многу со такви работи, и така секоја година си се во финале.
Да да мн е симпатичен, ама наслушнав дека наводно бил геј Ѕирни коментарите на јутуб ... само за тоа зборат...
Сега баш читав коментари на видеото на YouTube. Имаме целосна поддршка од цел Балкан како и од некои други европски земји. Очигледно Калиопи остави убав впечаток на цела Евровизија и цела Европа. Песната е сега хит! Браво Калиопи, браво!!! Дефинитивно најдобриот преставник кој Македонија некогаш можела да го има и ќе го има.
Не знам што толку се испотресоа сите за изјавите на Бекстејџ. Џанам релевантната емисија и водители па сеа ќе им придаваме толку значење. Можеби имало некои нерегуларности при изборот, ама не беше ни место ни време да се отвараат такви дискусии. Јас сум задоволна од Калиопи, најдостојно не претстави и одлично изгледаше. Песната не беше воопшто лоша, но очигледно не е она што го бара Европа.И тоа мислам дека ни е најголемата грешка со години. Најквалитетните пејачи ги праќаме со погрешни песни. Наместо да се стави акцент на гласот да грми цела сала, ние одиме на опција тралалајка или нешто далеку под можностите на изведувачот. Воопшто не ме изненади што победи Шведска. Не ми беше нешто посебно, но реално тоа е тоа што се бара и слуша моментално во светов. Не верувам дека до толку цел избор е политика. Па какви се држави победиле или се искачиле помеѓу првите 5. Наредна година сум за нешто поенергично или нешто стварно моќно, во стилот на Молитва од Шерифовиќ...ако се најде некој јунак за тоа
Можело ли сите што мене ми се свиѓаат да се педери http://wiwibloggs.com/2012/05/17/poll-a ... nds/17706/ ццц