Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Убаво е турчево, ама штета, геј бил...
    Иначе и песната не му беше лоша. Баш убава и певлива.

2. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Ама и Германциве убав маж пуштија на евровизија годинава :mm:

А коментар за нашата -предобра,многу моќен настап, покажавме дека и ние имаме нешто вредно во оваа наша мала земјичка.

На Belieber163 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Пијана победничката на Евросонг ја бакнувала мајка си во уста!

Швеѓанката Лорин на конференцијата за новинари била толку обземена од победата и од алкохолот, па кога нејзината мајка дошла да и подари цвеќе, таа почнала да ја бакнува во уста.

Таа ја одржала прес конференцијата за новинарите по победата и тоа “мртва пијана“.

Таа едвај дошла до салата каде се одржувала прес конференцијата, за кога влегла, да му се заблагодари на “Туркменистан“ на гостопримството, а потоа следеле и низа други гафови. Лорин изјавила дека е среќна поради нејзината втора победата на Евросонг, најверојатно мислејќи на поминувањето во финалето, а потоа додала и дека се надева на победа и следната година?!

Конференцијата ја “разубавила“ и една постара госпоѓа која пришла и со честитки и го предала цвеќето на Лорин. Е тогаш, таа ја повлекла госпоѓата кон себе и страсно ја бакнала во уста! Потоа на сите шокирани во салата им рекла: Обожувам да се бакнувам со баби!

Сето ова можеби би поминало без скандали, ако постарата госпоѓа не била нејзината мајка!
    Лорин гафовите ги завршила така што победничката кристална статуа ја оставила на конференциската маса, па ја земал еден од членовите на шведската делегација.

извор: netpress.com.mk

Јас кога викам тежок наркоман е оваа :D :D :D

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па и да е педер, и тие се деца божји :D :D Hегово право бре, не се лутете вие

TAMU KADE STO PLUKAM JAS NE LIZAM!!!!!! NO, KAKO STO MOZAM DA PRIMETAM POVEKETO OD VAS UZIVAAT VO LIZENJETO NA SOPSTVENIOT SEKRET...GOSPODE,AKO TREBA POVTORNO DA SE RODAM,TE MOLAM DA SE RODAM ISTIOT, A JA ZNAM ZASTO....MOJATA MISIJA NE E LESNA,NO DEFINITIVNO E MNOGU ZNACAJNA!!!!

боки 13 :D :D :D

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    3.272
    ^^
    Оваа е некоја ептен ретарда бе. :^)
    На фаца и пишува.
    Ко да беше нашмркана и кога победи, никакви емоции, ништо ... Онака, ко да не победила.

Калиопи за тие две 12ки повеќе се израдува од овој наркосот. |(

На Name и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па ја тоа викам, A која иронија за Eуфорија да пее :rofl: :rofl: :rofl:

7. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    3.272
    Па еве, типката после победата си направила еуфорија, зар мајка ти да ја лапаш малце еуфорично е? :tmi:

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Значи секоја втора година, некоја будала победува на евросонг, да си знаеме 2014 што поредардос да пратиме

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    ^^
    Добро зарем има потреба од вакви коментари каква е и што е девојката....Важно победи добра песна со добар сценски настап. Се друго е тотално небитно.

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Јаооо кој добар сценски настап, ко избегана од лудница, се акаше по сцената, уште некој дух да излезеше од нејзините врачарски магии.

На minne-mouse, LilBaby, Elennaa и 5 други им се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Секој има право на свое мислење. Темава е да се дискутира за песните и за изведувачите на Евровизија, сето тоа спаѓа во он топик затоа што они не ја претставуваат земјата само со песната и гласот туку и со изгледот, стилот, однесувањето и други компоненти. Се` додека не се оди надвор од темата, секој има право да си го искаже мислењето за одреден изведувач.

Азербејџанката бре на кого ми личи ама ептен...ај на кого му текне, нека ме потсети...

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    3.272

Мене не ми се допадна песната, а уште помалце пак тој т.н. сценски настап, во кој не и го видовме лицето на победничката.

А штом прави вакви глупости, ќе ја коментирам, никој не ја тера да се глупира.

Едит: Теси, не знам за тебе, али мене оваа на Азербејџан ме потсеќа на нашава пејачка Магдалена.
    http://www.youtube.com/watch?v=Ws_tauPbsLU

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Секој си има право на свое мислење.
    Мое мислење е дека понекогаш стварно ова е циркуз.
    Ја не велам дека песната е лоша.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    После многу коментари кои ги прочитав на темава, сфатив дека нашава младина (10 до 15год помлади од мене) се апсолутно затупени од западната поп сцена, црнечки спотови со полу голи жени, лоша музика и крајно неинвентивни музички спотови. Значи градат стил и ставови исклучиво на тоа што ни сервира западот.

За вкусови не се расправа, така да конкретно за победничката песна нема да коментирам дали на некој му се допаѓа или не, но за сценскиот настап неможам да верувам што коментирате. Верувам дека не сте запознаени ниту со Бјорк, а уште помалку со Кејт Буш. Швеѓанкава по инспирација од нив гради имиџ, некој би рекол дека ги копира, но како и да е, имаше одличен настап кој се издвојуваше. Баш во тој момент додека го следев нејзиниот настап, ми даде чувство дека не се работи за евровизија и дека не се случува таму и на сцена. Врвно!

На Hiii, BeYourself и MandyLane им се допаѓа ова.
  15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па девојката е победничка на Евровизија, за што сакаш да коментираме тука за Обама ? Не е само песната, таа ја претставува нејзината земја, традиција.. Со самото тоа што победи станува идол на идни генерации кои сакаат да градат кариера, а со ова не верувам дека некој ќе сака да му биде узор. Очигледно си мисли дека со скандали се гради добра кариера, ама ќе видиме колку ќе трае.

А песната е едно обично диско хитче, што има рок на траење само неколку месеци..ништо повеќе.

И дај престанете веќе со тие коментари дека сте потресени, па нема потреба од ова нема од она. Темава си има јасен наслов и се што е поврзано со неа, може да се каже а да не зборувам па околу победничкава.
    А вашите коментари од типот лол, јаоо, мјаоо не се потребни. Ако за тебе е добар настапот имаме право и ние а кажеме мислење.

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Добро де, а да не` остаевте нас „затупените“ да си се забављаме...не сме се родиле сите префинети, јбг

Да, да и на уште некоја, баш таква со вештачки лик...

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    На Speechless и tessie им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    *Еве ви го турчинчето на фб :) :

http://www.facebook.com/EurovisionTurkiye

http://www.facebook.com/pages/Can-Bonom ... 7776242871

http://www.facebook.com/canbonomo

Инаку го гледав на тоа емисијата на МТВ пред Евровизија уште, 25тиот роденден таму во Азербејџан го прославил, и е sooo far from gayyyyyyyyyyy..... :)))))))))))
    За убав не е убав, далеку од тоа, има некој коњски сурат, ама поседува шарм и харизма, и онака доста интересен ми делува.
    Покрај Србија и Русија, ми беше во топ 3 фаворити. (освен Калиопи)

*Инаку Магдалена е иста ко таа од Азербејџан, леле кај ви текна... :rofl: :rofl:

*Oва со шумава под мишка апла се гледа дека е додавано фотошопски. Не и е лоша песната, се издвојуваше од другите по сценскиот настап, мада мене лично не ми беше омилена, без разлика наркоманка ваква таква нема везе тоа.

*И Литванија и Исланд немаа лоши песни, и тие со нозете што правеа финтици беа интересни. :)

*Гледам Србиве веќе имаат направено интернет анкета за кој би ги претставувал следна година:

- Neki neafirmisani pevač
    - Željko Joksimović
    - Marija Šerifović
    - Dunja Ilić
    - Ana Nikolić
    - Ceca Ražnatović
    - Goran Bregović
    - Zdravko Čolić
    - Lepa Brena

Ова е изборот. :) :D

Ако веќе полемизираме кој од кај нас да иде, јас сум за Кристина Арнаудова, се имам изјаснето веќе еднаш мислам.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    И мишката и` е врвна :D Абе оваа ли е ѕвезда, брука!!!! Поарно да си се држам до затупувачките изведувачи...да не ми се слоши де на секое...
    http://hajdpark.mk/svegjankite-ne-se-br ... adi-lorin/

Блазе ми вака убави вести шо слушам... :D

20. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас со моите дома се кладевме кој ќе победи на Евровизија. Пред да почне сите (јас, мама, тато и бато) ставивме по 100 ден, и кажавме кој ќе победи. Мајка ми беше за Италија зошто прочитала во весник дека некоја прорчица рекла дека Италија ќе победи |( , татко ми и брат ми се фатија за Украина затоа што по нивна логика она најубаво пеела и овие што викаа Шведска ќе победела ја урочиле, а јас си ставив стотче за Шведска 8) И така си ќарив 400 денари :rofl:

Инаку стварно мислам дека Шведска заслужено победи. Остај тоа соседите си даваат 12 поени. Јесте да е тоа така, али она си ги собра сите поени од 6,7,8, и неколку 12ки. Тоа кажува дека песната е стврано добра и цела Европа гласала за неа! По мое мислење на Евровизија треба да победи песна која ја опишува таа епоха на музика. Сега е времето на Дејвид Гета стајл мјузик ако можам така да го опишам. Еве не гледам по политика, али песната на Грција беше за нигде! Ни за денес, ни за утре, ни за вчера богами! Песна за Евривизија треба да е песна која потсвесно ќе си ја потпевнуваш,друго за мене не е исто! Честитки за Шведска уште еднаш!

На ana.ubavkata му/ѝ се допаѓа ова.