Еуро - неуро? Црна Гора си го утнала настанот! Циркус! Инаку Романија воопшто не беа лоши. Другите некако сите досадни на свој начин ми се. Израел ... (останувам само на три точки)
Mене Pоманката и гркинкава ми се најубави овие 2цава петели пак ли на Eвровизија?? A сега се гласа, или ќе кажат кои земји се у финале? од оваа рунда?
Нај што мрзам во Евровизијава се тужни, спори песни, балади онака зззз лет ми слип шоуво треба да го размрда народот, а не монотонија жива, ма глупости, ИАКО имаат текст за разлика од веселиве. А овие па „размрдувачкиве песни“ од спротивната страна се све тралалајќи што рече Реинбоу, да отвориш лирикс нема што да се види, и музиката ги вади. Никако не си.
ја за никој не гласам зашо никој не ми остави баш некој впечаток,малку се идзвојуваат кипарциве али не се нешто посебно... албанката ужас ме уплаши коа излезе и коа почна да се дере веке ја изгубив свест
Романската песна според мене е најубава се надевам дека ќе влезе во финалето Инаку http://www.youtube.com/watch?v=b950xWgwqSM бабиве мислам дека ме изнасмеа вечерва
После 3-4 години повторно седнав да гледам Евровизија, па ајде да искоментирам нешто. Најмногу ми се допадна песната на Романија, Швајцарија и Кипар, а и на Грциве беше интересна ама сценскиот настап не беше баш оригинален. Другите песни воопшто не ми се допаднаа, со еден збор УЖАС.
леѓе ќе бираат ли сега од овие кој иде у финале или не?? да не си ги малтретирам ушиве со глупи песни. Aко бираат Pоманија Kипар, па ајде и на данска и унграрија, иако се крадени,им посакувам финале
Освен песната на Швајцарија сите други се за нигде... Од година на година се полоши и полоши песни има...
Мои фаворити за вечерва се Романија и Кипар.А бабичкиве од Русија се најголемите легенди што некогаш се појавиле на Евровизија
Мое мислење за сите: Црна Гора- РЕЗИЛ ! Ако не му чинеше песната, можеше барем капен на сцена да излези Исланд- Лошо... Грција- Катастрофа. За разлика од другите години ова е прелошо. Латвија- Презаразен рефрен. Ептен ќеф ке напрам ако влези Албанија- Дур ја гледав само едно мислев „ Kill it before it lays eggs !", дека има глас има али дека беше лошо облечена и дека песната му е резил богами беше ! Романија- Не беше лошо...али не е мој вкус. Швајцарија- Како шо кажав, песната добра ама крадена од Muse. Али сепак добра така да финале заслужено ке му биди, ама ако влезат благодарница до Muse ОБАВЕЗНО ! Белгија- Едноставно нели - НЕ. Финска- Гревови. Израел- What the fuck was that? Мислам АЛО евровизија е ова не циркусвизија (макар шо наликва на второто поќе одколку на првото) Сан Марино- Муфте реклама за лаптопи, мобилни и таблети ! Кипар- Фаворити од ова полуфинале, значи растурија. Данска- Песната копија од Unwriten истото му го реков на мајками, али се потрудиле и испаднало нешто. Да влезат во финале нема да ми е мака Русија- Души ! Се изнаплачив дома од шо беа слатки, сакав да одам на сцена да ги изнагушкам сите Унгарија- Пак крадено, али сепак добро За во финале вреди. Австрија- На батињата само чупите на шипка шо се вртеја гласој ако му дојсат, тие сами по себе за ништо не вредеја. Молдавија- Не ме бендиса. Ирска- Машка верзија на Лејди Гага + патетична детска песна = Jedward -> Според мене ФИНАЛЕ НИКАКО ! Искрено, многу ми е мака шо не се паднавме во ова полуфинале, зато шо покрај толку патетични песни влезот во финале загарантиран ке ни беше.
Само да не не малтретираат до полноќ со ова гласањево и онака сменив на Срвајвр, без многу драматургии нека кажат кој иде во финале Ако може Иви можам значи и јас, ок. Маца ич да не ти е мака, политика е ова, кај и да се паднеме исто би не снашло, нијанси се во прашање.
Eве ја!!!!!!!!!! на данска која песна ја има украдено, ајде слушајте рефрен и кажете дека не!!!! http://www.youtube.com/watch?v=KV43rJ0a5iA&ob=av2e
Мене на Италија песната ми се допаѓа.Ја слушнав на Антена 5 завчера http://www.youtube.com/watch?v=1K8PB8eI ... ure=fvwrel
Кој влегоа до сега, не видов?? - Видов И Швајцарија не влегоа еј, НЕ МИ СЕ ВЕРУВА! Не ми се верува дека погрбавената од Албанија влезе а тие не!