Албанија, Русија, Романија, Молдавија, Данска, Грција, Ирска, Кипар.. не знам уште кој. Еј срање, стварно. Ирска, Грција и Албанија влегоа, а Швајцарија не влезе. Уште еднаш ако гледам евровизија, не знам, ќе се отрујам.
Многу бе, па само колку не влегоа. Ја мислев поселективно ќе биде 4-5 земји, скоро сите влегле тууу и што фајде од вечерва, ништо.
Разбирам за грција да гласaт луѓето, јака нога фаќа пејачката и се...али искрено за финале НЕ БЕШЕ, исто и Исланд, Молдавија и Романија. Јас Швајцарија ги очекував влезени да бидат :'(
што бараат грција(за неа ај, пејачката привлекува машка публика) и албанија у финале, па и русија(не е таква песна за евровизија, па дури и колачи направија) а австрија.........што значеше насловот на песната? кажаа, ама не слушнав
Еј ужассс !! Швајцарија не влезе , а Грција и Кипар со веќе познатото и за мене демоде одат понатаму ..
Ете, затоа не ми се гледа Евровизија, најчесто лошите песни се влегуваат во финале и се пласираат на повисоко место. Не дека нема исклучоци од ова правило, ама се многу ретки. Криво ми е што Швајцарија не влегоа, но не планирам да се замарам има кој да му ја мисли за тоа.
Натинг ту фе-ер уен ју ар не-ер. :geek: Нема везе, барем мојот фаворит Молдавија влезе. Опаааа! http://www.youtube.com/watch?v=EchSvC5rJ6I
И Данска молим те да не ја заборавиме...уопште не ми влезе во уво тоа чудото...ги избациле децана од ЕСЦ јуниор изглеа... Слаба евровизија лудо...и ланскава и оваа со мали исклучоци (ланската без исклучок). А бабичките барем не отидоа со крадена песна unlike 80% of the contestants. Срцки беа
Имам впечаток дека Швајцарија едноставно немаат среќа на Евровизија. И со оваа прекрасна песна во 2009 не влегоа во финале. http://www.youtube.com/watch?v=1CjDO5Ig0d8 А толку бев возбудена да гледам, се разочарав...
YESS Island , Kipar Danska i Romanija bea moi favoriti i site se plasiraaa Se nadevam Euphoria kje pobedii za Svedska konecno ednas!
Јас типував. Имам навика, кога гледам Евровизија, да си запишувам кој ми се свиѓа, воа ноа разбираш.. И еве јас како сум онодила.. Прибидејќи ракописот ми е чкуљав, ќе преведам. Црна Гора - ич лајк - не влезе Исланд - ептен лајк - влезе Грција - ич лајк - влезе Летонија - ептен лајк - не влезе Албанија - ич лајк - влезе Романија - ептен лајк - влезе Швајцарија - ептен лајк - не влезе Белгија - послабо лајк - не влезе Финска - ептен лајк - не влезе Израел - послабо лајк - не влезе Сан Марино - ептен лајк - не влезе Кипар - ептен лајк - влезе Данска - ич лајк - влезе Русија - ептен лајк - влезе Унгарија - послабо лајк - влезе Австрија - ептен лајк - не влезе Молдавија - ептен лајк - не влезе Ирска - послабо лајк - влезе Спојлер Има и бајги што не му влегле, а требало да му влезат. Да се разбереме. Штиклирано значи ептен лајк. Икс значи ич лајк. Штиклирано и икс значи послабо лајк.
Многу се радувам што влезе во финале Русија. Фафорит ми се бабичките. Party for everybody, dance come on and dance come on and dance come on and boom, boom