Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Молдавија - ептен лајк - не влезе

влезе оваа, дете божјо :D :D

за швајцарија

ALBANIA SERIOUSLY

a fucking nigga who screems lik a bithch with bush on the head

THEN WHY U NO PICKED SWITZ D: >.< ( :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: )

Kipras9 1 hour ago 25

I loved the song the first time I heard it! I really thought "They're going to be at least 3th in the finals!". It is really a pity it didn't happen. But at least, I and many others, discovered some great music! You guys totally rock!

Margaux12Margaux 56 minutes ago 11

2. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Ги слушнав речиси сите песни ама многу ја одолговлекуваа па си пуштив сервајвер и оп сега гледам Швајцарија не влегле а фаворит ми беа.
    Инаку за нашата песна да кажам. Не ми се допаѓа. А Калиопи скоро секоја година има песна за евровизија ама никако да ја изберат и сега кога ја избраа ја усрами државата со лошиот англиски. Па на евровизија идеш бре да ја претставиш државата.Таа сигурно знаела дека таму англиски ќе треба да збори на интервјуа на такви работи.Можела малку да поднаучи.Ама, што е тука е ќе гледаме у четврток и ке видиме што ке биде :)

3. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Грешка сте бе џенцки, влезе Молдавија :lol:

Ај одете 01:11
    http://www.youtube.com/watch?v=8udisNjSSrc

Неверојатно се разочарав од тоа што не влезе Швајцарија во финале (вчера бев прешокирана да праам муабет за тоа) и ме прави се` поубедена во тоа дека ова е еден исполитизиран циркус во кој 70 % од она што се презентира не е музика, а музиката победува во 10-15% од случаите. Мислим, Џедвард влегоа бе...ми идеше со забен конец да се бесам...боље еуро неуро да влезеше него они. Бар ме насмеа чоекот...особено со monetary breakdance и позамашен хидратиран фриз... :D

И Финска ми се свиѓаше али тоа е тоа: мораше Грчиштана да влезат со тие нивни веќе ПРЕПРЕпознати мелодии. Да зеам да слушам грчки песни шо ги праќале на Евровизија во последниве 10 години, сигурно ќе добијам впечаток дека е една те иста. Јес, прати си го мелосот, ама биди поинвентивен, барем од шо иам слушнато некои грчки песни, убедена сум дека мелосот им е побогат од ова.
    Освен тие, добри песнички влегоа во финале...Исланд, Кипар (иако лично не ми е по укус, свесна сум дека има таква линија на певливо летно хитче, а најверојатно тоа и се бара. Прво шо ми падна на памет кога ја слушнав е како на плажа или на базен ја пуштаат песнава) слично и со Романија, ќе се разочарав бабичкине да не влезеа :lol: , Данска мене не ми се свиѓаше, и така...другиве шо влегоа се ОК.

4. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Гледав до кај 10-11 песна и баталив. На моменти се чувствував како идиот. Ако решиле тие да прават будали од себе, нејќам мене да ме прават будала.

Ако просечниот европски граѓанин ужива и го задоволува ваква будалаштина, ич нејќам во таква Европа.

Барем Рамбо-Амадеус отворено им се изруга на сите, без глуматање и лажен сјај.

А 90% од учесниците треба да и се поклонат на Калиопи, ако не друго барем знам дека ќе биде достоинствена.

И Швајцарија значи не влегла, единственото нешто што ми влезе во уво.
    Очигледно вкусот ми се разболел, мора да го носам на лекар :D

5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Ја мислам дека баш заради тоа не влезе Црна Гора во финале (ко шо Евровизија и Бирање Квалитет се одамна скарани другарчиња). Барем текстот беше освежување, па ми досади од Евровизии во кои 90% од текстовите на песните се патетично лижење г* на Европа и изборов ухуууу ќе си се помочкам во гаќи од среќа ако победам на овој препрепрекрасен избор лав ју јуроп оооооу јеа. Изглеа на Европа не и` се допадна она што Рамбо имаше да го каже, али тоа ти е, вистината најмногу боли јбг :D

Инаку она горе, извини лудо, грешно сум те разбрала, уште сум потресена од тоа шо не влезе Швајцарија...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Евровизија, секогаш мора да те изнервира..
    Швајцарија никогаш не влегла во финале, па нема ни да влезе. Едноставно нема кој да гласа за таа земја, секој гледа да гласа за соседот или за неговата земја (ако е во странство).
    И мене ми беа фаворити но тоа е тоа, знаев дека нема да влези...

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не ја гледав вчера, сега ја пуштив на ТВ-тека
    Искрено тек ја гледам 2рава песна, ќе пишам после коментар за сите, ама неможев да не ја прокоментирам
    Montenegro, по толку убави песни со години наназад, ова е жива катастрофа

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    12.615
    По не знам кој пат заклучив дека Евровизија е всушност политика на ниво.
    Ми е криво што не влегоа Швајцарија и Латвија. Многу добра песна имаше Латвија, пејачката беше скромна, стокмена, ма одлична. Исто и Швајцарија, на страна што се излигавив по Швајцарецот :mm: , песната беше добра.
    Русија бе, Русија :fubar: влезе. Бабињата ќе им приумрат на сцена. И Данска исто. Па јас подобро пеам од циркузантските близнаци.
    Кога ги слушав вчера песните, заклучив дека песната наша и не е така лоша. Ама џабе, кога нема да влеземе во финале

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Циркузи :cash:

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Грчката претставничак била прогласена за најубавата девојка на овогодинешниот eurosong

11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Швајцарија не влезе .. :( Русите не заслужија..

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Коментари (болдираните се според мене за финале)

Montenegro- катастрофа,црногорците сигурно ги изгаснале телевизорите на

Iceland- навистина убава песничка :)

Greece- песната е симпатична, но веќе грциве треба да сменат малце, се со едно исто идат, си мислиш copy paste прават. Песнава и настапот како Хелена Папаризу.
    Лелееее па кога видов македонски знамиња мавтаат за песнава. Па не би кренала знаме на нивна песна па незнам што да е.

Latvia- не ми се допаѓа, ни облека ни песна ни настап ништо

Albania- Облека катастрофа, а вака песна не ми остави којзнае каков впечаток, некако се ми беше како лелекање.

Romania- Ми се допаѓа песнава

Switzerlan- симпатична песничка, далеку подобра од многу други

Belgium- песната е симпатична но некако за eurosong не ми е баш,ама ај кога нема подобар избор

Finland- аман веќе од ваквиве... :| Но по оние монструми со кои победија пред некоја година, сега секоја песна им е измислена во споредба со нив

Israel- божееее :worried:ekrsti: се ќе видиш, ужас....работава е Ехх да можам да го вратам времето

San Marino- не ми се допаѓа

Cyprus- la la la la la la la la ех кога така би се правеле песни, ама кога нема подобри и оваа би можела да помине
    :rofl: леле катастрофа е девојкава на изглед

Denmark - не не не

Russia- са са са са ју ју ју ју ју.......уште да беше свадба и се ќе беше таман.
    недај боже да победат, некоја од среќа ќе цркне
    Aма ај нека одат у финале, оти не се знае дали ќе ја доживеат следната евровизија :lol: :$

Hungary- класично некако :?:

Austria- аман веќе од вакви песни,не ми се интересни

Moldova- фујјјј, не ми се допаѓа ни оваа

Ireland- пак овие????????? :x

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Грција фаворит?! Ма не ме заебавај... нит глас, нит песна нит ништо!

Албанија фаворит :rofl:

14. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Русија ако победат некоја до тие бабте ке цркне на место од среќа ке видеме утре што ке направекалиопи со црно и бело

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Нека ми извинат ама на Кипарскава Лив Тајлер, Гркињава може вода да и` носи шо се тиче убавина.

Ако оваа
    е поубава од

оваа
    [​IMG] [​IMG]

јас имам сосем погрешно сфаќање за тоа што е убавина. Ма колку и да се вкусови во прашање, за вакви работи, нема муабет... и мм (кој е ептен табиетлија човек, треба ептен да е некоја девојка нешто за да каже дека е убава, одма ја пофали, дури и непријатно ми падна :D Ааако ако, има и втора полуфинална вечер, ќе се најде некое убаво дете па и ја ќе го фалам така)

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Kога ја видов албанската претсавничка колкава уста отвара му се заблагодарив на господ што Kалиопи нема да е сама. Mе плаши толкава уста :(
    Kатастрофа ми беше!
    Eлена ли беше таа за грција или нејзина копија...немаше многу разлика... ама иста финта не пали по 2 пат.
    ...

17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Русите најмногу заслужија од 90% од песните што се пееја и влегоја во финалето.... имаат откачена идеја , супер глас и интересни стихови кој не ги разбирам ... :D

Политика и Евровизија никогаш не треба да се мешаат :!:

Нажалост кога ќе почне гласањето у финале , сите ќе гласаат од политички цели , а не дали песната е убава или не ....

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    и двете се грќињи :D Cамо што оваа иви, има голема кариера, за разлика од другава.
    инаку убава е, мене и 2те ми се убави.
    A јас па читав дека Pоманката ја прогласиле за Mис Eвровизија.
    E ајде сега :D :D

1993 (age 18)
    A Kипаркава дете...

Edit-дај доста збориме за жени брее, ама мажиња нема оваа година :( :( Jас не видов ни еден убав, да се надеваме дека утре ќе заплакнеме очи, на 2та вечер, па и ние сме души мајке ми

Mене многу ми се заврте унгарската песна, иако е краденка..
    http://www.youtube.com/watch?v=qVXhElLlWb8

значи унгарија, Kипар,Pоманија за сега фаворити, ќе видиме утре...

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.914
    Допаѓања:
    108.172

Ludo , Иви е пола грќинка пола бугарка т.е. мајка и е од Хасково :)
    Инаку дан е бидам офф , кипарската песна ми е подобра од грчката. А за русите стварно не заслужија да влезат , песната им е циркус и ништо повеке :^)

20. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Ги знае некој сите земји кои одат понатаму? За да си одберам фаворити..
    Јас имам, ама од овие што одат понатака. :D
    Благодарам. :*