Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Albania
    Cyprus
    Denmark
    Greece
    Hungary
    Iceland
    Ireland
    Moldova
    Romania
    Russia

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Cпоред светските гласања

1.шведска
    2.Pоманија
    3.Cрбија
    4.грција :^)
    5.Kипар
    6.Aлбанија :^)

..
    Hие на 21 место :(

3. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    ^^^ Фала ти кралице, секогаш си тука кога ни требаш. Конечно и јас да дојдам на ред и да си искоменитрам. Ќе ги коментирам тие што влегле, иако назад имаше многу мои фавороти, ама тоа е, сега не е се во квалитетот, битни се и популарноста и убавината.
    Albania - Како ја викаат девојкава? Албанската Адел? :D Има гласовни способности, ама мислев
    ќе ме лапне при пеење, и песната катастрофа! :Down: .
    Cyprus - Лалалала! Интересна песна, ама ако се здробеше онаа со штиклине, качи се- слези, крени ја, ахахахахах :D
    Denmark - Оу јеаа! :rock: Отпрво не ми се допадна, ама после го сменив мислењето, иако оваа ме потсеќа на Аврил и малце е антипатична. :D
    Greece - :puke: И едно катастрофално браво за нашите Јужни соседи. Не дека се Грци, немаа ни песна, ни глас! Не заслужија...
    Hungary - Респекат за дечкото. :bow: , може да помине, добар е.
    Iceland - Ништо посебно.
    Ireland - Хаха, симпатични беа, добар настап.
    Moldova - Иако ми се чини дека ритамот е копија од една песна, која не ми текнува моментално, како и да е убава песичка.
    Romania - МОЈОТ НАЈГОЛЕМ ФАВОРИТ. Прекрасна песничка. Залејла лејла леј евритинг анд еври бадј.
    Russia - Бабушките! ЗАКОН. :rock:

Имаше премногу што требаше да влезат. Ама тоа е. Мои фаворити: Cyprus, Romania, Hyngary, Denmark, Russia, Moldova.
    Инаку најгадни се тие со шипките Austria. ]:) Оние за на евровизија? Пупо, уу ! глупости... гнаси. :puke:

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
  5. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Ќе биде срамота ако плагијатот на Србија оствари толку добар резултат :fubar:

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    па повеќето песни се плагијати
    Mене ни на швдска не ми се свиѓа песната нешто. и доста е веќе, досадно е, од кога памтам шведска 1000 пати има победено |( |( |( .!
    Hе сакам да победи

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    а бугарската? мене ми личи на плагијат, музиката е слична со mr.Saxobeaten :?:

8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Значи еве ги моите импресии од Евровизијава. Она пејачкана од Албанија мислиш ќе те лапни како шо ја отвара она устана нејзина, бабине уште малку ке исцркат(циркуси луѓе циркуси), Црна Гора бруки ова година, Ирска како што имаа кажано претходно поминаа на стара слава, Кипар имаше супер песна интересна, исто така ми се свиѓа и од Данска, Молдовија-арна им е, Грција-ич не ми се бендисува, Унгарија-не беше лоша песната, а најмногу ми е криво за Швајцарија имаа супер песна а не влегоа, а и ја заборавив Романија која ја имаше една од подобрите песни на првата полуфинална вечер. Сега уште да видиме шо ќе направи Калиопи утре јас и држам палци оти песната супер е и заслужува да влези во финале.

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Јас мислам дека имаме шанса за финале, со оглед на тоа што во второто полуфинале се сите земји од балканов, па има кој да гласа.

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Од тоа што чув вчера, едно десеттина песни, Молдавија ми се допадна многу. Весело музиче. :dance:
    Опуштено, релаксирано, разиграно, тоа ми се допаѓа во една евровизиска песна.
    Бабушките кога ги гледав искрено жал ми падна. Јас и онака сум жалостлива кога гледам постари луѓе вака по улица, па кога ги видов бабичките на сцена така разиграни, си пеат, ме фати жал искрено, солзи ми надојдоја, пуста чувствителност! :(
    Играат они на карта сентименталност, ќе ме натераат да гласам за нив. :wasntme:

Мили бабички! :hug:

11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Епа да де, влегла Молдавија. Заокружена ми е, грешка при препишување. :wasntme:
    Нашиот јужен сосед, имаше веќе виден настап, и ич не ми се свиѓаше.
    А ни Албанија, од тоа врескање, ама баш ништо не разбрав што пее.
    А на црногорецот, можеби дека брзо пееше, ама англискиот му беше... послаб и од мојот. :wasntme:

12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Јипи заборави и од материјално финансиски :geek:

И според мене фаворитот и победник на овој Евросонг е Шведска ... нема што, песната е моќна влегува во уво опасно ... дефинитивно е победник.

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Јуле :rofl:

Патем еве еден момент кога Евровизијата имаше убави песни , тогаш и МКД имаше прилично добра песничка со згодни џенски

8)
    http://www.youtube.com/watch?v=HQeOfR1vmF4

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Џули :emo:

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^хахаха незнам кое одделение бев, ама знам на завршна приредба игравме на оваа песна и бевме во тие светли бои облечени, лила,розе,плаво

16. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Леле, кога ќе ми текне дека во забавиште игравме на песнава... : :rofl:
    Евровизија тогаш а и наредните години доживување беше, едвај се чекаше, а сега катастрофа.

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    25.762
    Ај малце да ја размрдам темава. Плагијат ил не, цел ден ја слушам, ептен ми се допаѓа. И за во финале ми е фаворит веднаш до Шведска.
    http://www.youtube.com/watch?v=nIXK_hx6DXs

18. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    На МТВ1 ќе си биде Евровизијава? :$
    Не сум во тек, а сакам да видам како ќе испее Каљопче ;)

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    да да утре во 21 :) :)

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Да, на МТВ1, со неверојатно радиофоничниот глас на Каролинче Петкова.
    :D

Јас искрено не знам што е формулата за победа на Евровизија.
    Некој ќе рече - политика. Да, ок е, соседите си гласаат за соседи (ко ние да нема да гласаме утре за Србија, Хрватска и Словенија и они за нас, па сега се лутиме зошто Грција и Кипар си лижат гз, или Скандинавците. Па нормално е тоа).
    Некој вика - потребна е песна. Апсолутно неточно, некои песни кои победија беа жива смешка, ужас, удав, јас на пример гледам редовно, а немам поим која беше ланската песна. Значи дотолку била утната.
    Изгледот - хммм... една година победија едни чичиња, да не речам дедовци додека летаа на крилјата на љубовта (Fly on the wings of love)... една година оние Лорди :^) , а Марија Шерифовиќ реално лепотица не е. :D
    Гласот... хуху. Сертаб Еренер нит беше убава и поштено си исфалшира на неколку наврати, ама успеа да и' донесе победа на Турција.
    Сценскиот настап - кој настап на пример го имаше она девојчено од Германија, Лена мислам дека се викаше, со песничено сателитско, ко за трето одд...
    Значи не се пресудни овие работи, којзнае што е пресудно.

Мене години наназад Турција ми има многу симпатични песни.
    Почнувајќи од победата на Сертаб - Everyway that I can, па Атена, оние Манга, Хадисе, и овие две песнички ми се супер.
    Секогаш ме расположуваат. Каква и да е песната, си носи обележје од нивниот мелос. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ELXKPkMp ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=vjAhNI9s ... re=related
    http://www.youtube.com/watch?v=3pn-Vsxr ... re=related

На anabel-a, FBI и ludoto19 им се допаѓа ова.