Па не се ни очекуваше утка од Калиопи. Настапот и беше едноставен и убав, се гледа дека одамна е на сцена и дека знае да си ја заврши работата без разлика дали е на бина во универзална или во Баку. Одлично изгледаше, полн погодок и со облека и шминка. Скромно, а убаво. После долго време можам да кажам дека стварно заслужуваме да бидеме во финале. А не дека субјективно гледам, ама останативе засега се очајни. Србиве удавија со едни исти песни, индијанкана од Холандија...
Калиопи испеа феноменално! А за тоа дали ќе флезе во финале шансите се минимални, но сепак постојат инаку ми се допадна сценскиот настап на Малта
Како голем НЕобожавател на Калиопи (онака не ја сакам баш ), ми се чини почнувам да ја засакувам-добар настап, т.е. ОДЛИЧЕН ако реално се гледа музички а не политички ќе влеземе во финале Бугарија исто интересно
Лелеее бугариве Е жими се до сега ни една песна не ми се допаѓа, освен Жељко и Калиопи. Дај боже така да е и понатаму.
Бугарскава летен хит ќе биде Ама ова бугарскиов не можам да го сварам никако, всичко, обичам, ово оно... Ај лав ју сооооууу маааачччч Украинката супер беше, до душа Украинците секогаш асални настапи имале. Уште ми е хит онаа на Ани Лорак
Пфф бугарска работа.. Teb obicham, samo teb obicham Teb obicham kazvam az Ако не кажат они во песна дека обичат, не ја бива Целуфка забрави да каже Штета..
Браво за Калиопи, ама на моменти некако ми звучеше како гласот да и беше малку фатен... Сепак go Kaliopi go чекаме финале. п.с. Холанѓаниве уште да земеа бизони да гонат по сцената, со тоа пердувите на глава
Браво за Калиопи до сега најдобрата песна пратена на Евровизија, за прв пат мислам дека имаме шанси за финале, после 4 години А за Бугарија што да кажам, не е мој вкус воопшто,таа завива ли завива, не ми се допадна ни малку..
Зошто бе Квин? Шо и фалеше на Софка? Хахах колку ми е интересна Јас сум и за тие да влезат во финале Лелееее и овие од Словенија со АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА,малце ни беше од Албанија
Има некој шмек словенскава песна, ама слабо некако, многу монотоно. Ајде Бадрич да видиме како ќе помине, иако песната не ми е нешто посебно.
Можам само да кажам браво , одлична изведба на Калиопи ги исполни очекувањата, секоја чест!! Македонци каде и да сте ГЛАСАЈТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА! Србија-Гласајте за Македонију! Словенија-Glasuj za Makedonijo! Хрватска-Glasajte za Makedoniju! Босна и Херцеговина-Гласајте за Македонију! Бугарија-Гласувай за Македония! Turkye-Makedonya oy ver! UK-Vote for Macedonia! France-Votez pour la Macédoine! España-Vota por Macedonia! Deutschland-Stimmen Sie ab für Mazedonien! Norge-Stem på Makedonia! Україна-Голосуйте за Македонію! Sverige-Rösta för Makedonien! Malta-Vote for Macedonia! Slovensko-Hlasujte za Macedónsku! Netherlands-Vote for Macedonia!
A јас слушнав дека вокалот на Xрватска. таа што ја придружува Hина, крадела уметнички слики од хотелот
Еее да бев во Бг ќе пуштев глас за Калиопа Вака ништо... А Нина има преубав глас,ама песната не ми е нешто посебно.