Патем малце историја Ирска е земјата со најмногу победи (7) А Шведска само 4 пати победила и тоа последен пат во 1999 еве ви остатокот http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Eu ... st_winners А Од Турција само 2 песни имаа Антена во 2004 и 2000 не ми текнува пејачката што освои
Немојте жити се со „т“ да ја пишувате. Шведска е, нема никаква шветска Сеа дека ние си имаме мака со името, вие намерно и другите ги прекрстувате
Турциве добар настап као и увек мажишта илјада и поубо на турски да ја пеел акцентов му беше лудила песната онака просечна
Мислам дека оваа полуфинална вечер има поубави песни. Вчера, од песните добив рак на уво, жими се. Иначе, фаворити, освен Калиопка, ми се Швеѓаниве . А и ова турчето не е лошо. Интересна песна во секој случај. Лелеее, не може човек на ред да дојде.
Де бе Шкорпионке, за маж да не го зимаш, ама го процени. Туку, никој не гледа Евровизија, да ја речам Шитовизија, па човек пет пути на испрати треба да стисне да прати еден коментар. Форумите и го креваат рејтингот на евровизија. Ајде да видиме шо не чека следно. Од Словачка.
Реинбоу, зошто бе така? И мене ми е чукната, ама во позитивна смисла. Изгледа и јас сум чукната, само мене ми се свиѓа песнава.