Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Браво за Калиопи, навистина не очекував да влезе во финале. Изведбата на Црно и бело беше одлична, не се ни сомневав во тоа. Сега сите ја сакаат Калиопи, иако до пред саат време се зборуваше се и сешто за неа.
    И вторава полуфинална вечер имаше многу песни што воопшто не ми се допаднаа, а како подобро можат да се издвојат Шведска, Србија (иако не ми е нешто WOW, затоа што Жељко имал многу подобри песни од оваа) и на Новрвешка не беше лоша.

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да, баш.. и јас тоа мислам. Вака ми се изгуби некако жената. И ја задушија сета убавина во тоа темното. Претеруваат со тоа црното за да изгледа некој послаб. Страшно лош филм им прават на жените со тоа. Плус ко што си имаше темен тен (или до мојот екран беше :D :tmi: )..

... прекраснооо!!!!! ]:)
    Се ми е друго небитно. Заслужено оди напред. Мада дур слушав кој оди понатаму мрчев- еве, дури и сега е наместено, дури и сега еее :!: , кога си заслужуваме да одиме понатаму ]:)
    Се изнервирав дури и Жељко дека го пратија :rofl: не ради друго, мислев ни го зеде местото :D :angel:

Да си додадам :D преубаво нашминкана еве и на јутуб сега ја видов повторно, и не ми е битно ни црното сега... и пискањето во делот од песната и го љубаам е :devil:

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    :rofl: :rofl: :rofl: Mорав сега го заприметив на Pеин мислењево, жено теб обичам ас :rofl:
    те повичам аххх
    XAXAXAX бре жено бре :D http://www.youtube.com/watch?v=STzWIGPpQR8 еве го на Oпи настапот сега :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Жената сепак има 40 и кусур накај 50 години, мислам дека соодветно си беше облечена :) И што е најважно убаво изгледаше :)

5. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    http://www.youtube.com/watch?v=EgaX5QuM ... e=youtu.be

И на тој од Малта му ја потпишале песната Црно и Бело :rofl: Kurt Calleja - Crno I Belo - Live - 2012 Eurovision Song Contest Semi Final 2

На Македонија и двете песни во финале :D Цареви сме со две песни Црно и Бело :lol:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    A ми се слушаше те повичам, а после го читам мислењето над мене од Јипман пишал обичам и си викам, зашо сеа оваа би викала повичам? :rofl: Плавуша, додека да укопчам ехеее. :lol:

Него и мене ми се свиѓаше стајлингот, шминката особено, баш и прилегаше, се друго би било отповеќе некако. :)

На ludoto19 и zhap4e им се допаѓа ова.
  7. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    најискрено не ја сакам калиопи баш многу многу зашо испадна ;( за да иде на евровизија,што е срамно понашање за една дива како што е она.

и покрај тоа што не ја сакам морам да признаам дека имаше супер настап...

8. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    102
    Зошо бе велите да не победиме. :D Се шалам. Стварно нема кај да ја правиме. :D Ама заслужено си влеговме. Она колку само се израдува. :lol: Барем да бидеме во првите 5. :D

Инаку супер си беше облечена. Соодветно за нејзините години. :)

9. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    БРАВО КАЛИОПИ! :) Инаку и мене не ми се допаѓаше баш како беше облечена,да можеби е во склад со годините но можела да смеша некоја боичка.Немора како тинејџерка да се облече,нели. :D
    Инаку мое мислење е дека песната и нема којзнае каква содржина,ама она има моќен глас и тоа ја прави песната добра,според мене.Внесе емоции во пеењето,а не како Жељко.

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    daddys.princess викаш плачка да, ама треба да се размисли малце и трезвено. До некаде и ја разбирам затоа што сто години е на естрада се труди, работи, компонира а ние праќаме некој млади пеачи што немаат ни и од искуство.
    Вистина е дека додека да ја одберат да иде драми правеше, ама па и заслужила.

Да не заслужуваше Влатко крекалото да иде, и Елена Ристеска беше млада има време за нив. За тие ххл да не зборам ич |(

Треба на искусни да се даде предност, не може да го пратиш ученикот пред професорот. Еве што прави искуството и самодовербата. Сигурно некој 20годишен колку и да има глас нема да ја има таа самоконтрола на сцена затоа што ќе го надвладее тремата.

На esperanca и Bibko им се допаѓа ова.
  11. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Ние Македончињава сме си чуден народ.
    Факт е дека кога е густо и кога ни гори под нозе секој си гледа за себе. Но, кога се радуваме, вистина се радуваме. Една Евровизија, една шит емисија каде што секоја година не се избира песна, туку се гледа да се направи што поголем циркуз не израдува. Мислам дека нема човек вечерва што не се израдува кога водителот рече Македонија.

И јас се израдував, не ја гледав Евровизијата, само тогаш кога ги прогласуваа резултатите фатив. И верувајте, вистина ми иди мерак на душава кога некој што не е од Македонија ќе ми рече браво, одлични бевте. Во живо, на форум, било каде. Не сум шетан човек, но од сегде каде што сум била ние најубаво знаеме да направиме журка, веселба и да си прославиме.

За настапот на Калиопи е сувишен коментар, жената си ја знае работата. Настапот беше светски, Калиопи убаво облечена (Се молев да не ја облечат ужасно како Каролина кога пееше првиот пат или Тамара во тоа фустанот никаков), убаво нашминкана, убаво ослмислен сценскиот настап. Немаше трескање и глупирање, баш тоа што почна сама а музичарите се придружија беше одлично. Виолината и виолончелото беа одличен додаток на сцената. Не е класична балада, ја има таа примеса на благ рок. За гласот, исто немам коментар. Златен и е! Вечерва не престави во најубаво светло.

И кога си правам ретроспекција, минатите години вистина не сме заслужиле влез. Ниту Тамара со Врчак и Адријан, ниту Ѓоко Танески со силата негова, ниту Некст Тајм, лани за Влатко со Русинката ич не правам муабет.

Што убаво се чувствувам, не можам да ви опишам :)

На Buttterfly, Smilly, esperanca и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Па не мора како тинејџерка, кој рече такво нешто?
    Не значи ако има 45 години дека мора во костум да е, а во никој случај разголено како тинејџерка.
    Има и други облеки за повозрасни, ете како прво за бојата ми е најмногу. Секогаш е во црно тоа ми беше поентата, човек што повеќе старее треба да носи посветли бои за изгледа посвежо. :)

Ајде со среќа во сабота, еднаш да бидеме барем во првите 10 во Финале! :rock:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Кај едвај влеговме во финале, сега сите сакаат меѓу први 10. Ај бидете среќни и за ова.

14. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Епа ајде со арно нека ни е. После 4 години и Македонија да ја видиме во финале. Убав настап на Калиопи, убаво испеано ќе ми беше криво ако не влезевме.
    Како и да е црната боја е класика, а колку што знам и самата Калиопи си сака црна облека и постојано носи таква. Мене баш ми се свиѓаше како изгледаше и стоеше со годините.
    Па нека и е со среќа во сабота :)

На Hipster и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Лакримоса ти па сега најде да ја тераш боја да носи, она вика црно и бело е се а на неа црвен фустан не бе арно е вака :D Бело ако облече па многу дебела ќе ја прави :lol:

Се шалам си има глас жената нема потреба да се вади на сценски ујдурми.

Инаку видете ја Софка, браво :clap:
    http://www.makmedium.com/index.php/comp ... 0%BF%D0%B8

На Name, Buttterfly, ane.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Колку сакам да им ги видам фаците на оние кокошките од Бекстејџ. Колку само плукаа по Калиопи :devil:

На esperanca, Elennaa, ludoto19 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    сето ова што го постира си 100 проценти у право точно е тоа дека влатко елена ги немаат тие вокални способности кои ги има калиопи ,точно дека е учител и има блескава кариера зад неа ,али коа беше оној момент коа плачеше и правеше драми она сама себе си напрраи лугето да имаат негативно мислење за неа
    баш дека е дива и дека е извондреден изведувач не морала онакви сцени излезе као ај ве молам ја да идам зашо ако не идам ке плачам и ке се лутам...
    инаку за настапот беше навистина извондредна

18. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163

Хахах така напишав за да не ме сватите погрешно,ама ништо од намерата.Пошто имаше мислења дека е во склад со облеката и годините,па пишав малку да смеша некоја боичка,не мислев да прави кловн од себе.Посвежо а сепак во склад со годините.Тоа беше поентата. :)

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Backstage, Ве поздрави Калиопи ...- "Во очи сега гледај ме, не сум губитник ти знај, не се предавам до крај "...

Се замолуваат орос*иите од Бекстејџ да се појават..или отидоа во Азербејџан да се извинуваат!

Ајде да видам утре во тоа посраната ваша емисија од 5 минути што ќе кажете за Калиопи откако влезе во финале.

Први ќе jа молите за интервjу кога ќе се врати од Баку :)

Повкусна иронија немам видено.

http://www.facebook.com/BackStageTVSitel Лом ги направија со коментари Бекстејџ :D

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
    ^ :D :D :D Ме изнасмеавте :D :D :D
    Е конечно ми напрај кејф тоа што влеговме во финале, посебно затоа што имаше многу негативци...
    Калиопи беше супер и имаше прекрасна изведба, секоја чест!!! :clap: :l: :sun: