Фала Богу после мислам 4 години да влезем во финале Редно беше! Изведбата на Калиопи беше прекрасна.Само според мене песната не е погодена за евровизија.Трба нешто полесно,поразиграно Ама Калиопи има доста можен глас,кој и го покажа А и многу има ослабено.Мислам 10 кг
Пред Евровизија: -Кој она дебелата, врска шо нема од пеење? -Па Ноне поголем талент има -Државата ке ни ја страми, поарно Тони Зен да го пуштевме -Резил, резил...како мојш она да ја слушаш? - Песната КАТАСТРОФА, ко за на погреб му е.... По Евровизија т.е. од ко влеговме во финале: -ОМГ Опи ! Ја обожавам, многу добар вокал а и песната ја погодила ! -Немој да ја вреѓаш, фан му сум (во превод 2 песни преку сила му знам, и ја слушам 5 минути) -Најдобро нешто шо некогаш излезе од Македонија. -Гордејте се, не ја плукајте ! Опи спремај се 2 милиони нови македонски фаној ке имаш !
Да те поправам, Калиопи кажа дека е ослабена 23 кила..... Инаку прекрасен настап, браво за Калиопи сите не израдува
Леле ама стварно колку е ослабната и вака многу поубавка ми е , ина4е многу убаво испеа и заслужено во финале...
И еве ги сите финалисти. Јас искрено не се надевам на наша победа, ама како и да е, искрено се радувам за пласманот во финалето.Со среќа нека и е на Калиопи во сабота, стискаме палци. Јас тука се одјавувам од темава, во сабота на коментирање сите да сте се нацртале .
^ Такаа ! А дотогаш да се фрлиме на лобирање кај соседите . 12 поинтс фром Атина гоус ту Република Македонија
Eве некои од коментарите на YT: -greetings from the UK.Wow what an amazing performance,Fantastic,what a voice,the scream was incredible,Macedonians must be so proud of this great lady.Good luck for Saturday,il be voting for you for sure.Breathtaking performance,highlight of this years Eurovision for me. -SUpeeer -Goooooooo Brotheeers!!! -super je pesma -Fenomenalno!!! Ubedljivo najbolja!!! Srecno, braco Makedonci! -Ovo je kraj kraja i početak početka. Oduvala ih je. Znači pesma je na prvi sluh, a Kaliopi je sa druge planete. Klanjam se -Savrseni ste! Sva se najezim kad slusam ovu pjesmu! Srecno u finalu! -Predivno Kaliopi....Glas ti je caroban...Volela bih da pobedite, posto se ove godine definitivno najbolji... -VELIKO BRAVO BRACO MAKEDONCI!!! Zasluzili ste pobjedu!! Kaliopi, savrsenstvo!! Dvoumio sam se izmedju Italije i Makedonije, ali nakon vecerasnjeg nastupa, uopce nemam vise sumnje, odagnao sam je. 12 points from Bosnia & Herzegovina!! Skopje 2013!
Па мислам дека веќе се знае,бидејќи вчера со читањето на оние кои влегоа во финале на крај имаше една конечна табела,изгледа на официјалната страна на евровизија веќе ги има
^и јас мислам дека ќе победи инаку жими се не дека е наша Опи, ама навистина ако не е меѓу најдобрите најсилните песни.....
Мене од овие што влегоа, ич не ми правеа мерак Литванија, Босна и Украина. Убаво си се изнасмеав. Не многу ради англискиот, него за тоа за бракот, кога ја прашува дали е богата. http://www.youtube.com/watch?v=-CrwcrNu_jc
Ова колку што знам се финалистите,а не редоследот. На прес-конференцијата извлече Калиопи ливче со ред.бр. 22.
А јас уште од вчера се думам. Што и беше тоа залепено на раката? Прво си мислев дека е некој светечи моменат, ама не, не беше. Ениуан?
И јас така мислам. И не е да речеш пошо влеговме во финале или нешо, ние и претходно влегувавме, ама ете баксуз не спотера од коа ја пративме онаа кобна тројка па натаму. Туку навистина, првпат откако гледам Евровизија, сум си рекла дека нашите песна и настап се едни од поквалитетните. Сосем заслужен влез во финале. Како ја испеа песната по ова прашање веќе одамна се изјаснив, потоа како изгледаше: отмено и елегантно, мене ми се допадна тоа шо не беше многу шарена и дречлива, сепак сакаше да ја долови симболиката на самата песна особено затоа што ја испеа на Македонски и повеќето не ја разбираа. И аманте сите веќе „еве ги овие скептиците сеа викаат добра е песната“. Па зарем не смееме да промениме мислење? Првпат кога ја слушнав воопшто не ми се допадна, искрено...дали озвучувањето или некои технички работи не дозволија убавината на песната да дојде до израз, дали навистина имаше некои корекции, не знам. Но, јас кога ја слушнав веќе песната официјално како ќе изгледа за Евровизија, си признав, ми се допадна. Не нешто ептен многу, Опи има прекрасни песни и оваа не е од најдобрите, но самата нејзина појава, став и глас верував дека ќе си го направат своето и го направија. Ја поддржувам во финалето максимално, нема да е фер ако Евровизија и` направи втора неправда и не котира високо. Искрено, не сум патриот, ама ич, ама кога ја слушнав и видов синоќа (пред да ги прогласат финалистите) се почувствував горда што сум Македонка. Нека и` е со среќа!