Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.480
    Ви се верува ли, според мислењето на новинарите кои се присутни во Азербејџан на Евровизија, Калиопи е место број 6!!!
    Многу се израдував кога го видов ова, иако тоа е само мислење на новинарите, сепак добро е да се знае дека е омилена меѓу нив и дека ја има нивната подршка.
    Се наежив додека пееше, фантастична изведба, каков моќен глас.
    Без разлика што ќе направи во финале, битно е дека не претстави во најдобро можно светло и уште по незнам кој пат го докажа својот огромен талент.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Eдно е мислењето на новинарите, друго е мислењето на народот низ светот, бидејќи тие ќе гласаат
    да де, новинарите да се направат златни души домаќинот го туриле 1во место, почнете од тука :)

3. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Браво за Калиопи. Заслужено влезе во финале.
    Имаше прекрасна изведба. Секоја чест. :bow: Се надевам и на добар пласман во финалето.
    Мило ми е што затна нечии усти, што само критикуваа и озборуваа.
    Искрено никогаш не гледам бекстејџ, бидејќи овие озборувачките толку ми се одвратни што не можам ни да ги смислам, ама после ќе гледам само да видам, како ќе се извадат за се лошо што рекоа за Калиопи.
    Мило ми е што ги спушти на земја, беа летнати до облаци.

4. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Навистина Калиопи вчера покажа која е и зошто толку години е на врвот :) Песната звучеше моќно,а за нејзината интерпретација излишни се зборови.Еве уште една убава вест :)

http://www.primetime.mk/nastapot-na-kal ... a-youtube/

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    Пих, секоја година нашата песна демек е фаворит, бла, бла, па ништо на крај. Знаеме дека политиката победува, така да добро би било малку надежите да си ги спуштиме понакај земјата. :)

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Башка и наивачите на Партизан и Јувентус ќе гласаат за нас, нали црно и бело е се! :wasntme:
    Они освоија титула во Србија и Италија, ние ќе си ја земеме Евровизија! Абе има нешто во боиве ту бреее.

На FortuneTeller.xD, zhap4e, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Јас би сакала Грците да победат за да си гледаме сеир догодина :D Немаат денар, не можат ништо да организираат ама не признаваат. Шпанците барем си кажале во криза сме, не сакаме да победиме.

Леле нека победи оваа Елефтерија и конечно нека банкротираат скроз :lol: Догодина ќе се брукаат, Евровизија на отворено ќе има, на плоштад во Атина. Тогаш можеме Гулабица да ја испратиме она како суштество од животинското царство највеќе ќе се вклопи во амбиентот.

На Simonna7 и Lux им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Песнава беше преработена толку добро што нема врска со првиот нејзин аранжман.
    Одлично звучеше, моќно и безгрешно.
    Браво Калиопи.

.. него, вака ли го замислувавте Азербејџан?
    Јас до сега, од незнам кои причини никогаш не сум отворила на интернет да видам нешто повеќе за оваа земја, а прилика да ја посетам не сум имала . Дури кога лани победија, си помислив - оф за греота овие каде ќе организираат евровизија. Камо тогаш да уклучев :fubar: и да поврзев дека еден и еден се два, т.е. нафта + пари = Азербејџан.
    За срамота.

Where is my ex husband? вака почна најавата на канал 5 за некоја нова изјава од Калиопи. Повеќе ќе видиме на вестите.Се надевам дека ...

Прикачени фајлови:

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Tој Cрбинот што го направи тоа со шаторот, таа демитовацијата, којзнае колку се осеќал посрамотен :D :D

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    А што рекоа од Бекстејџ за Калиопи пред да оди на евровизија ? Како тоа ја плукале, не сум видела ништо? :)

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    На strangewoman, zhap4e и Name им се допаѓа ова.
  12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Ивана Чабраја, пратечкиот вокал на Нина Бадриќ, овогодинешната хрватска претставничка на изборот за песна Евровизија е фатена како краде уметнички слики во хотелот „Хилтон“ во Бакуу...

...каде и да престојувала делегацијата на Хрватска Ивана наводно од ѕидовите на хотелот симнувала по неколку слики и ги ставала во куферот, не размислувајќи за сигурносните камери и можните последици од кражбата.

Обезбедувањето моментално реагирало и се нашло во собата на Ивана. Менаџерот на хотелот ја викнал ивана а потоа и останатите членови на нејзината делегација на разговор за да се избегне скандал од поширок размер.

Сликите се вратени на хотелот а Ивана Чабраја вчера цел ден не ја напуштила хотелската соба, па дури низа промотивната забава кои претставниците на медиумите им ја организирала на хрватската делегација.

Кадир Мехмедов, еден од менаџерите на „Хилтон“ за Курир изјавил:

„Точно е дека имавме проблем со хрватската делегација, но политикaта на куќата е дека не можам јавно да изнесувам никакви информации за гостите ниту пак за инцидентите во кои тие учествувале“.

Менаџерскиот тим во неколку наврати ималo забелешки за нивното однесување. Така било и во неделата по полноќ, кога пијаните членови на оваа делегација удирале со знамињата на вратите на многумина кои биле гости на хотелот, па обезбедувањето им ги одземало реквизитите и ги испратило до собата.

извор: fun.mnogoo.mk

Реков јас се досадувам како сапун у Шутка кога пееше оваа, ама па она у Шутка стил си поткраднувала и ич не и било досадно :D

13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Можеби затоа не влегоа во финале. :lol: Божее, која глупача.

14. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    И мене ме интересира.
    Инаку очекувам добар пласман во финале иако знаеме каква е состојбата.

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    opsti-diskusii/kaliopi-ke-ne-pretstavuva-na-evrovizija-2012-t9436/420.html

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    А, знае ли некој што е работата со екс хасбендот Ромео на Калиопи.
    ... ја желна да го чујам трачот со приказнава. :)
    Оти ја гледав баш изјавата од пресот и ко да чув дека ’тој и ја направил песната...’ или?!
    .. или беше за нешто скроз друго? Пошто јас озбилно поима немам за песната... мислев нејзина си е скроз, сркоз.

Мене на Германија песната исто ми беше интересна, ради гласот,всушност акцентот на девојката.Без некои делови песната ќе беше уште посупер. Уште не ги имам слушнато тие што беа на претходната вечер.. али е, утре ќе ги чујам битните :P

17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Од вчера, не знам за вас, ама мене ми се свиѓа турската песна.
    Украина имаше многу добар сценски настап, со тоа панелите на крај многу јако изгледаше.
    Ептен ми е криво Бугарката што не помина, мислам дека песната најмногу ќе се слуша летово од сите.
    Таа од Холандија изгледа се помешала, мислеше Индијанци претставува.
    И стандард Жељко ми беше нај, па и нашава, дали дека е наша или објективно гледано не знам.
    Криво ми е за Хрватска, не толку дека имаа добра песна, колку земјата што ја сакам. :)

Сума сумариум, најголема утка на цела Евровизија дефинитивно Албанија.
    А Шведска дали дека сите ја форсираат да победи или не знам што, мене и не ми е нешто посебно.

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Екс мажот и ја има пишувано песната ако прашуваш за тоа, истиот што и ја напишал и Бато.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Евросонг ги постави сите видеа на јутуб.
    Иииии Македонија т.е. Калиопи и Црно и бело е најгледан клип за овие речиси 24 часа, дури и убедливо. Само Жељко ни диши у врат.

Се мислам фаворити ли сме?
    Хмммм.
    Или сепак само интернет зависници кои многу веруваат во Евросонг и кои цел ден на рипит го ставаат видеото :D

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ипак погрешив , мислев дека е лоша ама чим ја слушав неколку пати го променив мислењето за Турција

и сега останувам на тоа

1.МКД
    2.Турција
    3.Шведска
    4.Русија
    5.Кипар

http://www.youtube.com/watch?v=7PneOwzMz4M

На FortuneTeller.xD му/ѝ се допаѓа ова.