1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2012

Дискусија во 'Музика' започната од Vikica.cuci, 1 март 2012.

1. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Најгледано е видеото, но веќе неколку часа е застанато на 51,490
    А Жељко полека ни се приближува, кај него се бројат прегледите, а кај Калиопи не :sweat:

Но еве гледам и на овој канал има многу прегледи, а и далеко помалку дислајкови
    Сепак грците скокнаа само на видеото од каналот на еуровижн
    http://www.youtube.com/watch?v=STzWIGPpQR8&feature=plcp

2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.775
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    и јас ќе ја ставам Pусија на мојата листа, само заради тоа најситното бабенце таму :sun: :sun: :sun: :sun: леле многу е мило и слатко, да си го земеш дома чајче да му вариш :D

Tоп 5 :)

луѓе а што мислите за унгарската? ви се свиѓа? Mене ми се свиѓа многу, во топ 3 ми е.

http://www.youtube.com/watch?v=qVXhElLlWb8

Kоментаров ме утепа ( Hа Pуската песна)

They're so cute! I wish I can adopt the little one ^___^ :rofl: :rofl: :rofl: ME TOO SIS :rofl:

На tinkerbelll и Yipman2 им се допаѓа ова.
  4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Мене песната на Желко ептен ми се допаѓа и сметам дека добро ќе се пласира. А интересен народ сме ние кога Калиопи ја избраа да ја претставува Македонија ја плукавме ваква била, онаква била, кога помина интервјуто ја исмејувавме за нејзиниот англиски и си правевме вицови на нејзина сметка, а сега кога после толку години Македоија се пласира во финале сите и се восхитуваме и ја возвишуваме, сите одма статуси на фб, сите одма дека не очекувале помалку од Калиопи :^) Ептен чудаци сме

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Абе подобро барем да си признаеме дека беше прекрасна, откако да се правиме мутави и да си продолжиме со плукање :D

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Луѓе бре, јас сум пре пријатно изненадена од коментарите на ју тјуб :o ... Луѓе од бившиве простори и од светот се воодушевени од песната посебно од перформансот и вокалот на Калиопи. Е па тоа кажува многу. Не за џабе таа трае на естрадата преку 20 год тука и нашироко и ја обожаваат. Мислам, имам чувство дека ќе се пласираме повисоко од претходните години ... негде меѓу првите 10.

7. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ме чуди едно. До вчера поручек многу луѓе беа против тоа Калиопи да настапува, а кога видоа што направи се напнаа на фб. Јас цела песна ја слушав со подотворена уста, многу ми беше мила :)
    На прво место ми е Калиопи, а на второ швеѓанката. Многу убав глас :)

http://www.youtube.com/watch?v=Z4PMQB5zmAU

На Justice му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Абе Швеѓанкава има многу лош настап според мене а песната е ГРОМ! Предобра песна, за која јас би избрала тотално друг настап, со танчерки со многу светло и би било совршено.

А Калиoпи на многу од нас ни е антипатична пејачка, јас си стојам на тоа, но едно е изглед и однесување (она замарање нејзино и бла бла кога ќе се качи на бина оди симни ја), ама друго е квалитет. Нема сомневање дали поседува квалитет Калиопи. Јас бев изненадена вчера од нејзината појава, едноставност и прв пат имаме настап без фалширање.
    А комплетот што го носи и е одличен, сетете се во Скопје настапуваше во панталони а одозгора сукња :) Само како што е ослабена јас би одела на бел комплет повеќе, но вака па се соединува со сцената и многу одговара со позадината.

А за коментарите и тоа премногу изненадена.
    Видете го коментаров на грков
    First of all I am greek. We have our disputes with the neighbouring country and I do not agree with them named after a greek province. BUT this is a song contest and we should leaveall those aside and this was THE BEST performance last night ! Kaliopi rocked the stage truly and good luck to her !

А синојка девојче пријателка на братучетми, гркинка која се занимава со музика имаше статус Калиопи <3 и беше лајкнуван многупати.

Што и да се случи утре, сеедно кое место и да сме знаеме дека имавме квалитетен настап и одлично претставување.
    Дури и јас бев оние што не се замараа ни ја слушаа Калиопи пред да отиде во Азербеџан, ја критикувавме а таа не се замараше со ништо, прилично професионално изигра, за разлика од минатиот нејзин неуспех на нашата Евровизија кога го испљука народот и рече дека си оди од Македонија.
    А сега ни ги затвори устите на пола македонци и тоа на многу позитивен начин. :)

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Најгледани сме знаете зашто, затоа што ние македонците си сме таков народ и стопати си ја пуштивме сите да ја ислушаме Калиопи. Се сплотуваме и радуваме сите заедно за такви мали а големи моменти, што е убаво. Башка и секој Грк што го отворил видеото за да пише негативен коментар и ете ти гледаност :D

А инаку во другите држави пола на наша возраст девојки да ги прашаш нема да знаат да ти кажат ниту кој ги претставувал ниту кога била евровизијата, не се замараат сите ладни се не ги интересира ништо.

Како и да е се надеваме на добар пласман.

10. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Секоја чест за Калиопи. Жената буквално на моменти направи да ме лазат трпки и да се наежам и да ми дојдат солзи во очи од гордост што имаме таков претставник оваа година. Предобро, во секој аспект.

Ако не се пласираме добро нема да речам дека нема да ми биде криво зошто таква песна стварно заслужува добар пласман. Ама и да бидеме први и да бидеме последни ќе бидам горда што имавме таков претставник пред кој цела Европа замолкна.

Што и да биде, важно Калиопка им одржа лекција по пеење на сите јужно и западно европски газолижачи. You go girl! Стискам палци. :P

11. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Дали сум јас единствената шо мислам дека песната на Жељко е СРАЊЕ ? :(

На Peperutka90, FortuneTeller.xD, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Браво за калиопи повеке срека и успех поголем и посакувам во финале.........

13. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    И јас исто така забележав на фејсбук еден куп статуси за Калиопи како тоа е најдобра од сите, а кога ја избраа песната реакциите им беа :o :o оваа ли че не претставува на евровизија до пред месец дена плукаше по македонската естрада и по евровизија, а сега????? Инаку Калиопи беше супер сакале некои или не и успеа да не однесе во финалето и 100% ке има најдобар пласман до сега од сите наши претставници. Инаку и јас исто ги читав коментариве за песната на Калиопи и едноставно сите се воодушевени не само од песната туку и од вокалот и перформансот на истата. Мои топ 5 фаворити:
    1.Македонија
    2.Италија
    3.Шведска(кога повеќе пати ќе ја ислушаш сваќаш дека е добра и повлекувам се лошо претходно кажано за неа)
    4.Kипар(иако веќе видено и слушнато)
    5.Данска

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    го гласаат на стара карта него, ради лане :) :) инаку посамобендисан е од Oпи, него никој не му е рамен
    Hе е лоша песната, ама лане му беше каде каде подобра, но, сепак ја гласаат луѓето, а не сакам ни Cрбија да победо :D Hе ми е фаворит, убава е, ама само толку, ништо посебно и ништо повеќе

На SimonLimon, JuLleE, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    http://www.youtube.com/watch?v=vpYF_B_mAIw

Te Сакам Македонијо!

Абе толку многу гледачи имаме на јутјуб, и доста позитивни коментари, има некои улави грци, ама љубоморни се тие 8)
    Некои коментатори на очекуваа дека ќе влеземе во финале, епа видоа!
    Оваа евровизија е 100% политика, но убава промоција е за нас. Со оптимизам може секаде, па и да победиме :D
    Ако победиме, прекрасна промоција за туризам и повеќе луѓе ќе не знаат и ќе доаѓаат, ќе се заинтересираат, ќе знаат дека МАКЕДОНИЈА ПОСТОИ!

Кога пееше, сите се собравме, цела фамилија во дневна :D
    И толку се наежив, па и солза ми падна :$ Ми се оди во Македонија, тоа е!
    Одвај чекам до финалето, ќе навивам како луда! 8)

На SimonLimon, Glossy-girl и fallenangel им се допаѓа ова.
  16. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    8) оваа е коментар на youtube и јас го се согласувам со тој што го пишал ова 8)
    феминки замислете на момент чудо да се случи гласањето да биде фер и да бидеме победници на евровизија лелел колку само ќе се радуваме ,ќе славиме :party: па мене другите песни и изведувачи не ми се допаѓаат , џабе се труделе толку околу изведување на ексклузивен сценски настап и џабе се дотерале во најскапа облека па немаат убава песна и добар глас така си е нека ми простат ама вистината ја зборувам.

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Пуштете на МТВ1. :)

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    22 пееме, ааа кој ќе чека :rofl: :rofl: :rofl:

19. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    прв фаворит ми е секако нашата,а после норвешка , ама пејачооооооот :inlove:

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Абе не се плашете нема да победиме :rofl:

Не сакаат догодина да пеат на лавот качени, па второ место ќе бидеме. Доста е :D