Незнам за вас, ама јас приметив дека секое видео или линк поврзан со Македонија, има страшно многу views. Жалосно е што и на сите такви видеа и линкови има препукувања од нашите соседи од сите страни... :/
А девојки прочитав на Youtube по коментарине дека Македонија на фејк гласањето била 2-ро или 3-то место, некој повеќе информации?
Маринова кон Бугарите: Гласајте за Калиопи ! По вчерашната полуфинална вечер, Бугарија не се пласираше во финалето. Кога Маринова се јави во живо на бугарската телевизија, ги повика сите на финалето на Евросонг да гласаат за македонската претставничка. Освен тоа, Маринова испрати порака и до дијаспората, до сите нејзини фанови таму, гласот да го дадат за нејзината пријателка Калиопи. Калиопи со извонредниот настан вчера обезбеди пласман во финалето на Евросонг. Македонија четири години по ред немаше свој претставник на финалната вечер.Овогодинешното финале на Евросонг е утре, каде Калиопи ќе настапи 22 по ред. извор: курир.мк
Абе ова Грчиштава Бог да чува и да брани се. Најозбилно. При сета мака што ја имаат, при сето газолижење што го прават за да им фрлат скршен денар за да можат леб да јадат тие се замараат со нас и со нашето име. Значи невиден комплекс им сме, не знам друго што да мислам. Буквално во сите кавги што сум ги сретнала на нет, тие први почнуваат. Јас никогаш не сум видела Македонец да коментира на нешто Грчко и да пишува глупости. Нашиве само враќаат кога се испровоцирани. Kој комплекс им е нон стоп да пробуваат некако да се докажуваат. Ние не се замараме со нив, тие се замараат со нас. А годинава најмалку треба да јадат слатки за Евровизијава, затоа што ние имаме песниште а тие имаат тралалајка од која ми се повраќа. Толку години одат на Евровизија, се некои разгологазени праќаат со 4ца танчери или некој педер да треси газ. Жими Ана Виси им вредеше се другото е ѓубре невидено. Годинава ни песна имаат, ни пејачка имаат, ни сценски настап, ништо. Таа Гркињката ќе се угуши уште малку, не па еден солиден настап да направи. Е тоа ми е криво, што не се после нас, па таа да изгледа како вистински нуб покрај гласот на Калиопи. Озбилно, не знам како се дрзнуваат да пишат негативен коментар кога Калиопи може да ја изеде нивната за појадок. И се прават културни. Жими историја што имаат, а и таа е голема затоа што си земаат нешто што е наше. Културна земја биле. Мај ес културна. Колку не ги сакам, чудо некое. Ајт нека си го тераат магарето и нека не остават ние да си го тераме нашето. И пак да се доживее она од пред некоја година, да им дадеме 0 поени. Тешки морони.
Глупациве што ги правеле демотивациите ми се многу смешни Рака на оган ставам дека немаат врска каде воопшто се наоѓа Азербеџан, ама да се пише нешто. Се надевам ја видоа салата, нека прогуглаат малце да го видат Баку како изгледа и нешто повеќе за Азербеџан нека читнaт, па после нека јадат го*на. Прост народ-силна држава. Смешки Следна - Евровизија Македонија 2013
Абе остајте ги вие грчиштата, цигани биле и ќе останат. Очигледно немат попаметна работа отколку да се замарат со нас, ај нека си гледат тамо банкротот и да престанат да замарат. Комплекс си имаат од нас и ќе си имаат. Поциганска држава амин . Искрено се надевам дека Калиопи ќе се пласира на повисоко место од гркињата. Песната им е , не дека ги мразам ама тоа песна ли е што ли е . Срамно е што воопшто и влегоа во финале со таа песна, избледано издание на нивните минатогодишни песни. Значи навистина кај нив е се тоа па тоа... Барем еднаш нешто поразлично да пратеа. А браво за потегот на оваа бугарската пејачка, ете и со бугарите сме си имале проблеми во минатото и сеуште си имаме на политичка база ама затоа нивните, барем пејачи се секогаш благонаклонети кон нас. Се надевам дека ќе ни дадат високи бодови. А и Србија, Хрватска и останатите Екс Ју држави би требало да ни дадат поени, сепак Калиопи е секаде почитувана. Ќе видеме утре што ќе биде, јас искрено се надевам на пласман меѓу 10 најдобри...
И мене многу ми се допаѓа песнава ама да ја слушам дома, на понативко и онака сосе спотче да си ја гледам. Некако не ми е за на сцена, посебно не евровизиска.
Незнам за почетокот, ама моментот кога ќе почне да пее, многу ме потсеќа на Born this way - Lady Gaga.
Не дека сум не сум патриот, навистина се изнанадив како и рипна рејтингот на Калиопи, до душа таа со својот шарм и харизма а и имаа добра промоција, цела Епропа ја сврти ја за да промовираат песната, сепак до денес освен на Жељко песната и нашата немав ниту една слушнато, денес ја слушнав на Шведска песната не да кобам, ама мислам дека Шведска ке победи песната е форсирана на топ листите со месеци, во кладилниците со месеци има висок коефициен, а и некако помодерна ми е и самата музика и песната и настапот, ние имам моќен вокал, заразна песна ама класичен настап, помладата генерација дефинитивно ќе гласа за Шведска , сепак никогаш не се знај, најчесто со евровизиите доволно ми е еднаш да ја слушнам песната за да знам кој ќе победи, ама овој пат навистина е неизвесно, на Калиопи за два дена многу и рипна рејтингот и коефициентот во кладилиниците исто.Па ќе видиме, Македонија годинава, ќе бидиме најмалку втори . Инаку дај боже да победиме, конечно една добра сала ќе изградат во Македонија и ќе живни народот ќе заработиме некоја пара плус од туристи, а и конечно некој ќе ги види спомениците и ќе му текни на нашиве дека не треба поќе да грдат споменици. Е сега дека ке се задолжиме на ЕБУ и онака доволно долгови имаме, ама ајде ако, само за убо е.. И јас на нероден Петко капа му скроив хихихи ..Колку луѓе сега дознаа каде е Македонија, ова е добра презентација на државата. Како и да е , мн среќа и успех вечер на Калиопи, ние и онака сме победници , па политиката си го прави своето.
Бугарија нема да ни даде секогаш ни дава по 1 -2 поени или 0. гнаси се бугарите освен ако рачунаш на македонците со бугарски пасош ако глсаат од сс страната на Бугарија, тогаш можеби...
Еве нови коментари,неможев сите, но и овие се прекрасни: Slovenija je z vami bratje Makedonci 12 points from Bosnia ! The best ! Suvisno je ista govoriti.... Kaliopi.... SVAKA CAST.... SRBIJA GLASA ZA VAS!!! Kaliopi...I can´t stop to hear this song. This song is just AMAZING like Kaliopi is itselfs. If europe knows what music is ,eurovision song-contest 2013 will be in Skopje awesome song,i love it.*__* from Hungary CRNO I BELOOOOOOOOOOOO !!!! NAPRED PARTIZAN ! POz vo serbija,12 poena za KALIOPI !!!!! Вперёд, Калиопи!! Россия с Вами!) Вы лучшая в балканском регионе в этом году!) ovako to radi prava diva, BRAVOOOOOOOO!!!!!!!!!!! This song deserves 1st place,but Eurovision is politics. :// A real diva! and she is very funny too. I watched her interview with Terry Vision. She was hilarious! Welcome back to the Finals, Macedonia! yeah, we didn't pass but at least you guys qualified for the final. it was a really good song. Dejmo makedonija! ) Za mene licno ovo je najlepsa pesma na evroviziji ove godine !Kakav glas,amazing I thought you said you are from UK? Why is United States as your location on your profile? Is that the same, as the ex UKs colony? Now I know, we should call it USA - FBC* of USA, to suit the name they support for us, can we? *Former British Colony KALIOPI - THE VOICE OF ESC 2012! ♥ From bottom of my heart, Europe vote for this AMAZING VOICE! UK LOVES YOU<3 GUYS, THIS SONG HAVE SPIRIT! Im from UK and this song is the best song of any ESC! I hope Kaliopi wins! BLACK AND WHITE♥ Thumbs up guys for this amazing voice and song! It's really amaze me to see in many occasions how much support we get from Indonesia. It must have some deeper roots that we all are may be not even aware of. Just my thought, love and many thanks from Macedonia. Cheers! see? they finally qualify this year after four consecutive fails. Congratulations, Macedonia, Kaliopi Slovenija je z vami bratje Makedonci Winner!!! We Love you Tonight vote for Macedonia and Kaliopi!This is music and such a beautiful voice I hope Macedonia is going to be the Winner ♥ EUROVISION 2013 IN SKOPJE ♥ Nadam se da će ljudi u Hrvatskoj i šire za Kaliopi glasati,jer stvarno je najbolja! SKOPJE 2013!!! Tonight Macedonia rules! First I hated this song, now I love it! And Kaliopi has such a nice personality. I wish Macedonia all the best in the final tonight! From the loser country the Netherlands Such a beautiful song, such a powerful performance!!! No wonder you entered the finals!!! Congratulations Macedonia!!! Hope for the best, wish you the best!!! 12 Points from me!!! Congratulations Macedonia. Greetings from Honduras 12 points from Portugal.. Who is the winner? MACEDONIA!! Teşekkürler güzel şarkı .)) ....ај доста ви се
Браво Калиопи Им ги затвори устите на сите мрчатори, ова не чинело она не чинело, достате бре веќе!!! Калиопи слободно можам да кажам дека заслужува да победи и ќе победиди, доколку ЕЅС не е политика Калиопи е доказ дека немораше да излезе облечена како од бордел, за да биде забележана и да добое 6 место од новинарите!
И дојде и тој ден, денот кога Калиопи им постави нови граници во финалето, ќе кажам само со тебе сме, да политика е се,но сакам оваа година и таа проклета политика да има слух што е добро а што не. И сега ќе си кажам нешто што секогаш сум сакала да го кажувам Македонија до победа ! П.с ова сто посто ќе биде најдобриот наш пласман
http://www.youtube.com/watch?v=xUMzC7Ri ... re=related Најдов ... според мислењата, Македонија е прва што требала да оди во финалето !
Сите викаат политика, па политика! Ајде повеќе оптимизам! Па и да не победиме, до овде што стигнавме и колку многу не сакаат, ова е УСПЕХ! Иако би сакала да победиме, да им покажеме на другиве во 2013 што сме ние! Едни весели, убави и вистински луѓе! Ајде ќе си победиме, не викам не! Ја сакаме Македонија ние сите, поддржуваме уште! Вечер ќе биде прекрасно!
Според мене како ке се пласират земјите (до 17то место): 1. Шведска 2. Србија 3. Франција 4. Азербејџан 5. Данска 6. Кипар 7. Естонија 8. Литванија 9. Норвешка 10. Турција 11. Македонија 12. Русија 13. Грција 14. Молдавија 15. Малта 16. Ирска 17. Босна и Херцеговина ... Макар шо би сакала да ја видам Опи во првите 5