Еве како стојат некои претопоставки, кој ќе победи. Contestant Votes % 1. Sweden: Loreen with “Euphoria” 3,032 14.94% 2. Romania: Mandinga with “Zaleilah” 2,538 12.50% 3. Albania: Rona Nishliu with “Suus” 1,551 7.64% 4. Serbia: Zeljko Joksimovic with “Nije ljubav stvar” (Love is not an object) 1,383 6.81% 5. Greece: Eleftheria Eleftheriou with “Aphrodisiac” 1,223 6.02% 6. Cyprus: Ivi Adamou with “La La Love” 1,198 5.90% 7. Turkey: Can Bonomo with “Love me Back” 939 4.63% 8. Ireland: Jedward with “Waterline” 849 4.18% 9. Spain: Pastora Soler with “Quédate conmigo” 684 3.37% 10. United Kingdom: “Love Will Set You Free” 674 3.32% 11. Iceland: Gréta Salóme & Jónsi with “Never Forget” 509 2.51% 12. Germany: Roman Lob with “Standing Still” 434 2.14% 13. Russia: Buranovskiye Babushki with “Party for Everybody” 399 1.97% 14. Italy: Nina Zilli with “L’amore è femmina (Out of Love)” 338 1.67% 15. Norway: Tooji with “Stay” 285 1.40% 16. France: Anggun with “Echo (You and I)” 280 1.38% 17. Lithuania: Donny Montell with “Love is Blind” 251 1.24% 18. Azerbaijan: Sabina Babayeva with “When the Music Dies” 240 1.18% 19. FYR Macedonia: Kaliopi with “Crno i belo” 233 1.15% 20. Estonia: Ott Lepland with “Kuula” 229 1.13% 21. Malta: Kurt Calleja with “This is the Night” 214 1.05% 22. Denmark: Soluna Samay with “Should’ve Known Better” 210 1.03% 23. Bosnia: Maya Sar with “Korake ti znam” (I Know Your Steps) 145 0.71% 24. Ukraine: Gaitana with “Be My Guest” 136 0.67% 25. Hungary: Compact Disco with “Sound of Our Hearts” 132 0.65% 26. Moldova: Pasha Parfeny with “Lautar” 92 0.45%
Hе ми се свиѓа листава. унгарија пред последна, грција во првите 5 со онаа тралала??? ние 19. Aбе ајде, ќе видиме вечер. и сега пред икона ќе застанам, ќе се молам шведска да не победи
Да секогаш ние во финале доживуваме фијаско, не дај Боже и овој пат, нашите заслужуваат да бидат во топ 5. Затоа не се радувајте, многу многу знаете дека соседите едни со други ќе си помогнат.
Леле бре Елена, Бабушките во потпис си ги ставила! Видете ја што е мила оваа бабичка, абе сонце ме грее кога ја гледам, помила бабичка не сум видела! Најпозитивни се од сите, душички!
Сигурно бабите не ги пратиле од што се слатки или не знам што (мене не ми се ич), туку за да напраат нешто поинакво од другите, да испаднат специфични, нова идеја, нешто невидено... мислам дека е за таа цел. Инаку од толкава огромна Русија, како баш бабиве да победат не се сомневам дека имало добри песни и натпреварувачи иако не знам ништо околу изборот таму.
Абе јас многу се нервирам,да добро ми се свиѓа песната на Шведска ама некако сите други како да го отпишаа и ајде еве го победникот Кој може да каже дека онаа со црната коса по некое првило плава што треба да биде ќе победи? Ако победи нека и е со среќа што да и кажам,арно ама многу ќе се израдувам да победи било кој друг освен неа пошто го претераат еј Шведска секако ќе победи псс ! Море како поминува времето и како доаѓа време да почне ич не сакам да победи
Кога беше на ред Русија да пее, во првата полуфинална вечер.. Оваа што преведува рече: Бабичките, дури го победиле и Дима Билан во изборот за Евровизија. Мене ми е помило они што победиле. Па досаден е веќа Дима, он сака секоја година да оди? Две години по ред беше, еднаш победи, еднаш беше меѓу првите. И гарант имал некоја балада. Ама нема секоја година се едно те-исто од нив да гледам.
па подобро да гласа и стручно жири, ако гласа само публиката сигурно 12 бода одат за Албанија што според мене не заслужува..
Грција на 5 место ?? Срамота.Со една обична и проста песна(ако можам да ја наречам песна) ли се излегувало на сцена на Евровизија ?? Глупости.Па всушност Грција никогаш немала добра и квалитетна песна. Србија-Није љубав ствар на 4 место. Ама ај,сеуште ништо не е сигурно.Сепак ова е само претпоставка..
луѓе еве ќе земам за балнаков, колку квалитетни песни пеачи имаат сите наши соседи, па и Tурција, тие живо срање праќаат, афродизијаци, оноа пискалото од Aлбанија, босна со онаа, па дури и Cрбија има поголем квалитет од желко, пример здравко чолич. босна можеше пак дино да го прати, со некоја срцепаратална песна ко што има. Aлбанциве имаат многу добри пеачи, тие што праќаат
Едвај чекам да гледам Мои фаворити покрај Калиопи, се: Шведска(која 100% ќе победи), Романија, Турција(типот ми е многу сладок ), Русија, Кипар и Италија. Инаку дали е до мене, ама настапот на швеѓанката многу ме потсеќа на настапот на Сајури во филмот Мемоарите на една гејша?! Добро без тоа чадорот и огромните "чевли" http://www.youtube.com/watch?v=Q1NL2RzugVE
Ако Албанкава со рефрен која се сосоти од ЕДНА САМОГЛАСКА ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААа, има 7.64% шанса за победа, и според некои прогнози го зазама дури 3тото место, догодина да пратим песна што се вика или ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, или па уште покреативно да настапиме со 2 самогласки ае, ао, ео, и така натака, барем да не се мучиме со пишување на текстови , удри таму како во планина, ЕОООО, ЕЕЕЕЕЕЕЕО и завршена работа
Oндак ако го праќаат дима билан, нека биде евровизија дима билан 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 и така до крајот на Eвровизија, пееше 2пати, од кои 1от пат требаше да победи, 2пат песната му беше така така, ама го изгласаа заради 1вата песна бидејќи неправедно изгуби тогаш. доста му е, ја донесе победата во Pусија, дајте нешто ново. Hека си пеат бабичките,нека си се веселат, тие и така немаат уште многу живот, барем во радост нека им помине
Според мене Дима Билан беше нешто најдобро на Евровизија. И двете песни му беа прекрасни, заслужуваше и во 2006 да победи. И поарно него да го праќаат ако треба секоја година отколку да се глупираат со бабички и триста чуда. Мене воопшто не ми се интересни, значи си има мерка и во зезањето. Ако не ај ние да ја пратиме Гулабица, сите ќе се смеат и ќе се дига врева ама не е тоа тоа. Сепак квалитет си треба, не циркуз да биде.
Albania - (Andri Xhahu) Montenegro - (Marija Markovic) Romania - (Paula Seling) Austria - (Kati Bellowitsch) Ukraine - (Aleksey Matius) Belarus - (Dmitry Koldun) Belgium - (Peter Van de Veire) Azerbaijan - (Safura Alizadeh) Malta - (Keith Demicoli) San Marino - (Monica Fabbri) France - (Amaury Vassili) United Kingdom - (Scott Mills) Turkey - (Ömer Önder) Greece - Adriana Magania) Bosnia & Herzegovina - (Elvir Lakovic Laka) Moldova - (Olivia Fortuna) Bulgaria - (Anna Angelova) Switzerland - (Sara Hildebrand) Slovenia - (Lorella Flego) Cyprus - (Loucas Hamatsos) Croatia - (Nevena Rendeli) Slovakia - (Mária Pietrová) Macedonia - (Kristina Talevska) Netherlands - (Vivienne van den Assem) Portugal - (Joana Teles) Iceland - (Matthias Matthiasson) Sweden - (Sarah Dawn Finer) Norway - (Nadia Hasnaoui) Lithuania - (Ignas Krupavičius) Estonia - (Getter Jaani) Denmark - (Louise Wolff) Ireland - (Grainne Seoige) Latvia - (Valters Fridenbergs) Spain - (Elena S Sánchez) Finland - (Mr Lordi) Georgia - (Sopho Toroshelidze) Italy - (Ivan Bacchi) Serbia - (Maja Nikolić) Germany - (Anke Engelke) Russia - (Oxana Fedorova) Hungary - (Éva Novodomszky) Israel - (Ofer Nachshon) еве по ред како ќе иде гласањето! а која е таа талевска? Да кажам и мислење за Дима Билан, еден од најдобрите на Евровизија кои било кога се појавиле и 2те песни му беа за победа!