Глејте на 1 минута и 13 секунди. Абе седативи се ова! 100% Се упропастува женава, па дури ме плаши Нека не победува, нас да ни даде место! А нашава е срце, глејте на 1 минута и 52 секунди http://www.youtube.com/watch?v=mCBdy9Ya ... ure=relmfu
Ако на транс журките почнат да се пуштат вакви песни, трансерите ќе почнат масовно да се самоубиваат. Кај у тема евровизија и вакви комерцијални хаус хитчиња најде транс музика да мешаш . Песнава може да да ја вртат 24/7 пијани и недораснати тинејџери. Надрогирани трансери ќе бегаат од ова и ќе се бранат со лук. Исто ко што бугарите од планета пајнер се тешат дека прават поп-фолк (а е ништо повеќе од шит пјур фолк), така и ваквите песнички од типот на еуфорија се тешат спаѓаат под електронска музика. Нека и е со среќа вечер на Калиопи. Не ми е гајле кое место ќе сме, битно не се брукаме и да правиме циркузи. Еј видете не колку сме интересни и креативни, уау. Тука сме со глас и песна и тоа е тоа, музички фестивал е, не бразилски карневал
Калиопи наградена во Азербеџан Нашата претставничка на Евровизија 2012, поп-кралицата Калиопи, денес се закити со престижно признание во Баку. Калиопи ја воодушеви како домашната, така и целата публика на Евровизија со својот моќен глас и харизма. Таа во конкуренција од 14 учесници едногласно е избрана за носител на престижно признание од Националната музичка академија во Азербеџан. Браво Калиопи! Македонија се гордее со тебе! А вечерва, повторно стискаме палци! - Ajde bre ljudi VOTE ME UP, da pokazemo ko smo i sta smo ! EX YU NIJE SHALA ! Makedonija I Srbija prve 2 mestaaaaaaaa ! neka bude i Bosna treca ! jebite 'velike drzave' ,kad pesma i dusa u pitanju,zna se ko mora biti prvi !!! ajmooooo
Да се надоврзам на мојот пост... Спојлер Во 2005 многу ми беше жал за унгарија, беше мој фаворит: http://www.youtube.com/watch?v=q007mOCiNLo Во 2005 имаше,уште доста добри песни: Serbia and Montenegro - No Name - Zauvijek Moja Femminem - Call me - Bosnia Herzegovina Croatia -Boris Novković- vukovi umiru sami Romania - "Let Me Try" Greece - Helena Paparizou Веќе 2006 некако почна пранот на слаб избор на добри песни: Тогашен фаворит ми беше http://www.youtube.com/watch?v=waYpnAexrUA а покрај него само уште 3 песни...имаше слаб избор Ukraine-Show me your love Домаќините Грција Anna Vissi - Everything И Хари Мата Хари со Лејла Во 2007, да не беше Молитва на Марија Ш. ќе немав фаворит тука би ги сместила Бугарија-Вода 2008 фаворит ми беше Dima Bilan - Believe и Србија домаќинот-Оро Јелена Томашевиќ покрај нивн Украина,Грција и Армениа Во 2009, фаворити ми беа Romania - The Balkan Girls http://www.youtube.com/watch?v=6umyemztJ9E тука ми се допаѓаа и: Montenegro-Andrea Demirovic-Just Get Out of My Life Турција-Дум тек тек Во 2010: Фаворит France "Allez Ola Ole" и никој друг....барем не ми текнува (можеби Грција,можеби) Лани 2011, да не беше Дино Мерлин, незнам дали ќе имав фаворит. За разлика од оваа година...jaс вака би ги подредила 1- МАКЕДОНИЈА...не затоа што е наша па како и обично за свој навиваш, ама навистина е најдобра 2-Iceland 3-Sweden 4-Serbia 5-France 6-Italia 7-Romania 8-Cyprus 9-Moldova 10-Moldova/Bosna & Hercegovina
И уште неполн час до почетокот. Ајде нека и е со среќа! После од пред телевизор не се мрдам . ^ Од 9 почнува.
не, 9 почнува, како и другите вечери. 22 сме. По толку мислења за вечерва, конечно ќе дознаеме што ќе биде Ајде уште малку!
„Евровизија и даде нов облик на транс музиката“ - наслов во (зад)утрешен Дејли њуз. Сејте мирни и не дрогирајте се. Него Каљопа е 22-ра, ќе ја наколкам баба тогаш со апој, да не ми рикнит од еуфорија. Транс-вестит ин да микс, тунајт... стеј тјунд! Bunica bate doba...
Ja досушувам косата,одам да купам ќесе сончоглед и правец кај другарка ми да го гледам спектаклот. Стискам палци,и се надевам на добрар пласман.Сакам бе ,сакам да славам на плоштад,сакам да гледам развиорени македонски знамиња,и пеење патриотски песни низ македноските улици... Калиопи, само напред! people vote for Kaliopi,animals vote for Loreen
И јас се чудев... Ама очигледно географијата нема врска. Политиката има. http://en.wikipedia.org/wiki/European_B ... ting_Union Членки на европска радиодифузија Зборам за Израел, Азербејџан, Грузија, Ерменија (и ред други)- затоа настапуваат на Евросонг (макар што и не се дел од Европа). Инаку ако победи Шведска, в година ќе пее Гулабица во Стокхолм (поизретардирана е од оваа ). Швеѓанкава ме плаши. Дури и се закашла на сред проба. На Калиопи може дестилирана вода да и носи.
Cледен да го пратиме влатко лозановски, и да се откажуваме пополека од евровизија, зашто немаме веќе кој да праќаме
И кога беше Тоше таа година имаше преголеми очекувања помеѓу луѓето, ама ништо, и тогаш исто никој немаше подобар глас од него. Само заради тоа што сме Македонија не верувам да фатиме убаво место...
^ искрено,,ама најискрено песната на Tоше беше срање, за разлика од тоа какви песни имаше да си избереме таа вечер, и општо песните на Tоше се прекрасни, таа му е една од најлошите, поготово на Aнглиски и Oпи да пееше на Aнглиски ќе беше срање, чудно Aма 100 пати поубаво ни се доловуваат песните кога си пееме на нашки бре, Mакедонски
Ако бидеме искрено Тоше немаше добра песна, џабе гласот врвен кога немаше прилика да го истакне. А и сценскиот настап беше нула, како го облекоа Се надевам јас дека ќе сме меѓу 5и10 тоа е мојата прогноза.
Нас 10ки ќе добијеме од Црна гора(12ката ќе ја тури кај комшиите Србите , Србија(12ката ќе ја стават кај Грција барем мислам така) , Хрватска(тука може и 12ка) Словенија (8ка) Бугарија и Албанија по 8-10 поена и некоја тамо руска провинција ќе ни даде 10ка (сите 12ки ќе ги дадат за Русија) све друго е + за нас....