Браво за швеѓанката 300 и кусур гласови . Али за мене Македонија е победник. Она со бабите од Русија по големо глупирање амин.. Значи да бидеш во првите три места треба доборо да се изглупираш. Мислам дека залужи и Данска барем едни 12 поени песнана многу ми се допадна. Али тоа е тоа... За другата година од Македонија да го испратиме Боки 13, ќе фатиме тогаш 2 место како што фатија бабушкине ..... Али што е најважноо бевме пред „Нашиот јужен сосед„
Шо се чудиш? Малку албанци има Македонија? Секоја година и даваме 12-ка на Албанија. Јас сум разочарана, како можеше Русија да биде на второ место? Катастрофа. Инаку мене Албанија ми беше многу убава песнава,поштовам повеќе глас од песна, а типкава имаше неверојатен глас.
Честитки за очигледниот победник,идеме наредна година со Шпаклар и Влатко Ишлиевски да се попалат тенеќарките и тепаме!
До кога со ова ќе се тешиме? Соседовизија заврши. Најбитно од се имавме квалитетен настап и солидно место. Како мала држава без економско значење, без европска подршка супер е и ова место. Победи Шведска сосема заслужено, фаворит ми беше, дефинитивно песна што ќе се пушта и слуша во иднина. Мило ми е и за Русија, бабичките имаа највпечатлив настап, никој нема поима што пееја всушност Србија ќе кажам досадни досадни и досадни се, за мене незаслужено место. А најнезаслужено дефинитивно Албанија. Ама тоа е и ние да се котевме како нив, и ние да идевме на печалба низ цела Европа, и ние да имавме американска и европска подршка како нив ќе бевме и прво. Ајде заврши уште еден циркус, 3 дена муабети и чао приетно ќе не знаеме за 2-3 години ни кој победил ни кој не претставуваше.
Инаку таа Аааааааа, не викала Ааааааааааааааа туку викала Чеееееееееееееееее т.е Qaj или по нашки Чај
Едино ми е мило што Жељко зема трето место . Немам ништо против Србија туку против него лично , ај да видам сега кај му ја снема таа самобендисаност . Калиопи дефинитивно заслужи подобар пласман али ЧАЈЕ ЈЕ нели ? На крајот не е толку битно , важно се претставивме најдобро оваа година , па за следната ќе спремиме некои кловнови , акробати , може и слонови да однесеме , цел циркус ќе направиме па ќе се надеваме и на победа .
Ми иде да ви залепам по една воспитна на сите што се изненадувате дека Албанија високо котирала. Па луѓенца, ги има секаде низ Европа, и нормално, си гласаат. И нашиве домашните Албанци си гласаа за Албанија. А ние не гласаме, и си се собираат гласовите за Албанија. Ај да крене раче тој што гласал,м?
Фала ви скроз шо ме пресмеафте овие 4-5 дена. Премногу ви сум благодарна ! Да ми сте здрави и живи сите, и вгодина за Евровизија - иста постава xD <3 U ALL
луѓе 3то место не е мала работа, ама пак ќе кажам на стара слава. лане тогаш заслужи да победи,мислам дека со лане беа 2ри? па добри се србиве имаат и 1во место, и 2ро и 3то
Па кога ги исмевате нивните песни и модни матурски креации како очекувате Бугарија да даде многу поени