Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2013

Дискусија во 'Музика' започната од Lozanoska, 28 декември 2012.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Вторава ми е поубава од Империја дфинитивно. А и ми се допаѓа некако по модерен ритам е, а и тоа што Есма пее на ромски.

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    новава мене подобра ми е...
    лозано е младич :) со добар вокал, есма е светски позната...
    интересно ми е што има и ромски дел ;)

ај, може ќе победиме

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Попосле ќе ја коментирам нашава.
    Само сакав да кажам, дека оваа на Црна Гора, многу ми се допаѓа. Некако певлива е, брза.
    Јас си слушам ваква музика. Уствари, што не слушам, е прашањето. :D
    Соооосем малку, на почетокот, ама сосем малку, ме потсетува на Чке Београдске.
    http://www.youtube.com/watch?v=8BmHI_57vJk

На Elichka, Dog-lover, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Убави ми беа и двете. Не знам што народов сака веќе.

На Dog-lover и nati44 им се допаѓа ова.
  5. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    Еве го мојот човек :clap: :clap:
    Само победа за Македонија!! :!: :rofl: :rofl:

6. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    :up: мене ми се допаѓаа двете ама некако оваа ми е поубафка.. :)

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да ви кажам дека ми е жал за Есма и Влатко, во ситуацијава ми се пиончиња.
    Колку и да се удираме у гради дека ни е гајле за Евросонг ние балканците се палиме ко мајмунчиња на истиот. Па и ние со таму некои скандинавци останавме единствени што уште ја гледаме, другите ги боли ташак за некој циркус наречен Евросонг. Ние се тешиме само дека не гледаме, а цел фб, јутуб, блогови се преплавени со коментари. Тоа е дека не не интересира нели |(

На Влатко му се допаѓа оваа песна, Есма одвај ја натерале да ја испее си ја сака Империја, а организаторот нигде го нема да даде коментар зашто е сменета и што е финтата со промениве.

А читајки каков гад од народ сме и како се ни смета, критичари невидени, мислиш сите музичка академија имаме, ми паѓа жал. Емоционално попуштив :rofl:

Ние и онака за утеха си ја имаме измислено реченицата ,,Најбитно е да се учествува", па и годинава како и секоја друга година ќе си се утешиме со истата.
    А и да имавме песна да не ќе победевме?
    Алооооооооооо не ме заебавајте 8)

На Hipster, Sanniii, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    шо се случи ја сменаа песната??? :o а зошто?? јас пак ко од марс падната :lol: сега отворам ФБ и прво што видов беше ова за песнава на евровизија дека ја сменале, ама никаде не прочитав што е причината?? си претпоставувам дека на нашиве не им се свиѓаше? искрено и мене не ми беше по кеф на почеток,ама после неколку преслушувања и баш ми се заубави :tmi: ми беше певлива.ама пак и не беше толку лошо прифатена од странциве,голем процент беа задоволни.ај пред да коментирам ја преслушав неколку пати оваа новата,ама пак не никако да ми се замили,за малку па и ќе заспиев,мислам и во оваа песна Есма не се покажува во вистинско светло,веќе кога решиле да менуваат требало да и дадат шанса на Есма да ги покажи своите гласовни квалитети ,ко ќе згрми бе да ги намовни сите со нејзиниот глас.а друго што ме буни е зошто на ју туб е избришан спотот? да не ја сменаа песнава од некакви политички причини? :^) ај ве молам за мало објаснување ;)
    П.С.нека ја сменат пак песнава ИМПЕРИЈА е по убава!

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Кој добар даб степ го има песната на Црна Гора!!!
    :x
    Браво, модерно, певливо, заразно, онака баш бесно хитче, те тера да станеш и да ѕенѕаш!
    Кој би рекол, Црна Гора ...
    :|

На Elichka, anabel-a и Dog-lover им се допаѓа ова.
  10. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Добра е втората песничка, ај да не бараме влакно во јајце...али ако треба да барам :D тогаш тоа ѓупското на Есма ми е малку чкљ, али ок е у целина...Ме потсетува малку на Еуфорија од Лорен лани, а? :^)

11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Реално, нема теоретски шанси некогаш песната да ни се погоди на сите, така да...Оваа е далеку подобра од Империја, ама не е Евровизиска песна, фали некој дел да ја размрда не знам.А и онака не знам што толку дискусии има за песнава, кога и вака така шансата некад да победиме ни е една во милион :)

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Ние не одиме за да победиме, скраја да е, никогаш не ни била тоа целта. Среќни сме ако успееме да пратиме песна со која нема да се избрукаме.

На Name, Trendafilka, MandyLane и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Нешто да прошкрапам и јас. :wasntme:
    - На јутјуб, песната има подобар сооднос, помеѓу лајковите и дислајковите. 179 спрема 60. Тоа беше сон за Империја. Е сега кој како гласал, не знам. Дали на нас ни се допаднала и покрај тоа што мрчиме, или на некој друг...
    - Песната ми е мене најнормална. Само не ми се допаѓа тој дел, кога Есма почнува да пее, премногу е тивко. Како под вода да пее. 0:52.
    - Јас немам ништо против да пее на ромски. Само ме интересира текстот. Влатко пее љубовно песниче, а она си го спомнува нејзиното име. Нзс, баш и не наоѓам...
    - Искрено кога прв пат ја слушнав, ја мотав напред до рефренот и до крајот. За да видам дали има нешто итересно. Сега ми се поправи мислењето, за разлика од првиот пат кога ја слушнав.
    - Империја цело време ја фалеа, странците демек. А после тоа, во кладилници најголем коефициент. Додуша немогуча мисија е некогаш да победиме, ама сепак...
    - На крајот не ми се допаѓа, кога Влатко пее, а Есма испушта гласови, неартикулисани. Прво Влатко да пее, па после она, да! Ама он да пее, а она само некои звуци во позадина, не!
    - Сепак, за толку кратко време, супер излезе. Империја ја правеа бааѓи време, па ја најавуваа... Оваа за недела дена, ако не и помалце, па излезе солидна.
    - Ми се дига коса, на секој коментар, од типот: Треба да се откажеме од Евровизија, редно време е. Демек ги боли за Евровизија, а уствари едвај чекаат да гледаат.

И тоа би било од прилика. :)

15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    се сложувам и да додам дека Есма некако ми вика само ко да ја расипа песната :D

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.046
    Добра, солидна песна, подобра од првата, да не се залетуваме со победа нема шанси, ама на финале може да се надеваме. ;)

17. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    не ми е јасно шо бара есма во песнава,ниту е нејзин стил,ниту ја личи да пее со влатко ниту ништо...ја уништува песната...не дека и таа е нешто посебно,ама мое мислење е ако ја пее влатко сам без есма поарно ќе помини..

18. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Абе ај да не се лажиме, многу досадна песна |-)

19. flowerred

flowerred Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    34
    Есма можеше подобро да ја истакне песната со нејзиниот глас,а не би рекла што бара таа во песната замислете само Влатко во оваа песна да пееше ќе ви беше и подосадна.А сепак ќе ја преработат за таму демек на настап мислам ке испадне многу поубаво вокалот на Есма .. :clap:

20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    ^^^
    се надевам си во право,и таму да звучи по убаво,оти вака страшно ми звучи посебно делот кога Есма пее а тие пратечките девојки во позадина и они се мешаат и сето ми е каша попара