Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2013

Дискусија во 'Музика' започната од Lozanoska, 28 декември 2012.

1. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Мене и германската многу ми се свиѓа! :up:

2. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Ја слушнав официјалната, и онаа првата. Немам коментар. И со многу подобра песна, не можеме да мрднеме од 13-14 место.
    Втората е многу подобра од првата.

Убава ми е од Данска песната. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=zDeenzZrHRk
    И од Германците не ми е лоша.
    http://www.youtube.com/watch?v=Y77A9-hQAp0

3. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Баш сабајлево прочитав по интернет порталиве,дека Есма сакала да се откажит од Евровизија.
    Нека се откажит,и нека си одит Влатче само со песнава Пред да се раздени, и онака тој кај што пее ептен е убаво. А како што прочитав погоре,делов од Есма што го пее на ромски,
    некако не ми се вклопува во целава песна.Влатко пее за љубов...таа си пее Јас сум Есма...
    абе ајде.

Како и да е НАПРЕД МАКЕДОНИЈО !

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Делот на Влатче ми е преубав, баш во негов стил, но лошо е искомбиниран со делот на Есма. Со нечии инаетења само се у**а песната. Требало повеќе внимание да се посвети на нејзиниот дел (за џабе ли има двајца автори), Ромите имаат навистина интересен и атрактивен мелос (кој мене лично многу ми се допаѓа) и кој доколку внимателно се употреби може да биде идеален за една песна.

Особено за последниот дел од текстот на Есма „играјте сите, станете Роми“... :x :x :x ко другите за играње да не ги бива. :D

Шо се тиче Германците, од Cascada не ни очекувам нешто лошо. Интересна, модерен звук, евровизиска ми е.

Aбе ако не ни текнува, може и да купиме некоја стратегија на другиве земји. Пример, Грците го искористија од Турците (Athena) мешањето на ска у комбинација со нивен мелос (мислам факт, Турците си беа оригинални на тоа поле, но сите видоа дека убава манџа излезе па почнаа полека да копираат). Апла е од кого е гледано и дечкиве не се мерат со Athena (значи НЕ затоа што се Грци, немам јас таков проблем), но ете, интересно е да се слушне такво нешто во комбинација со мелос од друга земја.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
  6. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Aј бе па и вие за текст сте се фатиле, и така таму никој не не разбира. :D
    Не, сериозно, годинава урда со песните што направиме - направивме, дајте наредната да го пратиме Гиш со неговата или Џајковски со некој добар ритам, и да се отсрамиме, да обелиме образ. :up:

Да не се лажеме, песнава ја утепав од слушање, се прашувам зошто не ми остана во глава.
    Барем некое делче. За разлика од онаа на Црна Гора пример, ако не текстот, барем мелодијата и карактеристичниот дап степ ми останаа.

На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Јован ли? |( ако биде по шемата на песната со која Тоше отиде на Евросонг, ќе биде шо ќе биде...
    Абе ај да не идеме...озбилно...барем со интернетов има триста други поефективни и поефтини начини да промовираме наша музика.

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Песната се бришеше од јутјуб, затоа што немаше copyrights. Затоа сега песната е поставена од официјалната страна на Влатко и не би требало повеќе да се брише. :)

И да ви кажам право, ми се засвиѓа! Ми влезе во уво.
    Прво Империја звучеше поубава бидејќи ја знаевме веќе, ја имавме слушано повеќе пати.
    Сега оваа ми влезе во уво.
    И пак ќе напоменам, видете го соодносот меѓу лајковите и дислајковите ја јутјуб. 479 спрема 180.
    Супер е! Башка има и позитивни коментари.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ниту ја пратам дискусијата тука, ниту ги имам слушнато другите песни, но темата изгледа најсоодветна да искажам фрустрација за нашата песна.
    Првата варијанта ја слушав само 15 секунди и не можев понатаму.
    Втората варијанта ја слушав 40тина секунди што значи дека иако е навидум полоша од првата, е поподнослива на самиот старт.

Зарем не треба да биде тоа јавен избор? НАРОДОТ ДА ОДЛУЧИ?
    Ама, ајде. Кога одлучувал народот, па сега да му се даде шанса?! |(

Евровизија е дефинитивно најратердираниот фестивал на сите времиња.
    Фала на внимание.

10. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Ај па и вие не знам што се замарате. Ко божем до сега сите песни што ги праќавме беа прекрасни, па оваа ни руши просек. Каква и да биде песната - нема да имаме добар пласман тоа е сигурно.

Окулу новава песна, мене ми е далеку подобра од Империјана. Малку иронично што Есма пее кршете половини, а песнава предизвикува баладично расположение, ама ај. Мислам подобро е Есма да си се откаже. Песнава ептен му лежи на Влатче и е во негов стил, а таа никако не ми се вклопува тука.:?:

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    хахахаа така е еве сега ја ќе почнам да чистам :wasntme: :rock:

На Elichka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    "I Esma here/look I'm singing, your hearts will be warmed by me/I will warm your hearts. I Esma here/look I'm singing, your hearts will be warmed by me/I will warm your hearts.
    and that's why/because of that (mashkar = in the middle, and the other word that goes after this I can't really understand her what she's saying)
    Everyone dance stand up on your feet Roma people oooooooooo"

И што е ова со Јован Јованов? :^)
    Јас сум убедена дека е измислица. А бе ајде, 3458 песни ќе ни прават. А ние само ќе вреѓаме.
    Сме нашле, па сме зашле. Они немаат попаметна работа, па на секое ќе прават нови песни.
    How yes no.

Не знам за вас, ама јас сакам Есма да остане.
    Без Есма, песничево ќе биде слична на „рибата“ и „јеее и јеееее, но ти си од Бога...“.
    Балада. Иако не може да се споредува со претходниве две.
    Башка делот на Есма ми се допаѓа, со исклучок на тој почетниот дел, кога збори како под бунар.

Иначе, сонував како 3 македонски актери, ќе одат од кај нас на Евровизија.
    Тања Кочовска, Магдалена Ризова и уште еден актер. Висок, со високо чело.
    Сите го знаете, сигурно. Ама не му го знам името.

A според коментарите тука... повеќе им се допаднала Империја.
    http://www.eurovision.tv/page/news?id=n ... _announced

На Veki4kaa и Lella им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    да можев цел ден ќе ставав лајкови на јутуб, да пукнат душманите :devil: :@ незнам зошто ама уште синоќа кога ја слушнам одма ми остана во памет и од сабајле само неа ја слушам, сега ќе си ја ставам во темата вашиот хит на денот :wasntme: а што? харлемшејк или гангам поубави да не се, тие да не имаат рефрен :^) глупости, македонциве полудеа по нив, а нашето го ругаат, тоа тие проста раја |(

На sweet-star и nati44 им се допаѓа ова.
  14. nati44

nati44 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    545
    И јас од сабајле ја слушам новата песна.. Ја има на апликацијата лозано.. И веке многу ја заосакав :clap:

15. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Го читав ова, песната уште ја немам слушано но според ова сме ја утнале работата :)

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ја напнаа веќе. |(

Не може нормална песна да се направи затоа што измешаа многу брзини. Не можеш ти Влатко и Есма во иста каша да ги ставаш, многу нормално дека ќе испаѓаат цело време чудни песни. Едниов пее едно, другиот пее скроз друг стил, како ги споија, не знам. Како да сакаш да споиш класична музика и рап, метал и опера, Боже Господе, како да сакаш да спариш куче и мачка и да чекаш да оди на две нози ,,бебето,, што ќе испадне.... едноставно не одат овие двајца заедно. Ќе се самоцитирам, Влатче со карирано кошулче и гитарче на Евросонг, барем немаше ваков резил да трпат. :^)

Новава е ПОдобра, што не значи дека е ДОБРА, ќе се слуша или ќе стане хит. :emo:

На Markusa2, sweet-cherry, TheKiketoo и 4 други им се допаѓа ова.
  17. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    22
    На sweet-star и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Чекајте сега ова сигурно е со Џеј Џеј? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Не. Баш сега прочитав дека се лажги.
    А и до 18ти треба да ја дадат песната, т.е. со понеделник. Нема време. :)

На Anna-Banana и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    ај стави линк каде прочита? :)