Нема шанси Лудо, Германија има 2 и пол милиони Турци, тоа ти се ко нашите 20% што ги имаме тука. Нашата 12ка се знае кај оди последниве 6-7 години, ќе видиме годинава со сменетиот систем кој искрено не го разбирам, бучкуруш направиле.
Tурците ги нема оваа година не Eвровизија Bosnia and Herzegovina, Portugal, Slovakia and Turkey have announced their withdrawal from the 2013 Contest http://www.youtube.com/watch?v=8BmHI_57vJk песнава руши рекорди, мене ми е многу убава, уште оваа цицлестава плавуша да се растресе на сцена, обавезно ќе победаѕ
^ Ако е ова вистина,ќе видите дека песната на Џеј Џеј ќе биде подобра и од овие две,после ќе жалиме по таа песна и така
Доста беше од Џеј Џеј и Елвирот Чекич за оваа естрада. Убаво си се оженија дечките, и се тргнаа настрана, да не поштедат од нивните убитачни рефрени. Елвирот отиде на Евровизија со песна која гласи: Цела армија кога би те чувала, тешко би ме спречила тебе да те видам, а Џеј Џеј: 1,2,3 толку си секси..ни Мона Лиза нема како ти насмевка од милион долари.
Каков циркус, уште пред да појдеме е забавно, а можам да замислам таму. Новата песна е онака просек, мислам дека има потенцијал да се доработи и да звучи помоќно, зашто реално ова е само првична изведба. Плус, атмосферата во тие студија на МТВ1 е толку комунистички ледена, и Дејв Грол да дојде да запее таму, ќе си мислиш дека пее тажалка некоја. Есма секако нема да е толку тивка, ќе рикне таму, не знам зошто се грижат сите околу нејзиниот дел, главниот адут е секако Влатко, кој барем во новава песна пее, а онаму само мумлаше кутриот. И не можам да се начудам на коментарите дека Империја е подобра од вторава песна, а не прочитав еден, ама барем еден позитивен коментар за првата глупост кога излезе. Од каде излегоа сите овие пасионирани обожаватели на Империјава, не знам. А за Црна Гора пишав и вчера, алал да им е на изборот за тренди хитовски звук. Песната е предобра. Ама онака баш сексуљава песна.
http://www.youtube.com/watch?v=Kew3elHM8FM Можат сите да и се фатат на малото прсте,песнава е типично евровизиска певлива весела без форсирање и рекламирање на земјата како целина !
со срејка на есма и лозано како и да е им посакувам срејка и цела македонија треба да биде со нив. инаку за коментарот над мене навистина елена не претстави преубаво со песната,во наси бои убава девојка убав глас убава песна
Песната ми се допаѓа, ама оваа година мислам дека нема да влеземе во финале. 1. Босна и Турција не учествуваат, а од нив секогаш сме добивале високи поени. 2. Во втората полуфинална вечер нема ниту една од Екс-Ју државите. Сите се во првата полуфинална вечер, што мене ме зачуди. Лани Калиопи имаше среќа што во истата полуфинална вечер беа сите Екс-Ју држави, освен Црна Гора. Инаку, мислам дека ни таа немаше да влезе во финале. Со нејзиниот настап и добрата песна заслужуваше повеќе од 12-то место. 3. Во втората полуфинална вечер има држави коишто 90% секогаш влегуваат во финале. Така што, имаме јака конкуренција. На речиси сите евровизиски сајтови пишува дека оваа година ќе победи Данска. Тоа е уште еден доказ дека победникот се мести на Евровизија.
^^^ Оваа година, нема да се гласа, како што се гласаше до сега. Не дека имаме некои шанси, ама сепак.
Читав и јас за фаворитот Данска.Еве ме пола саат ја слушам само таа песна. Текстот ми е прекрасен,вака кога ќе размислам убав пакет на песна направиле данциве.Ќе победат сигурно,секогаш веќе најавуваниот фаворит победувал. Читав коментари и за песната на Германија дека е голем фаворит,иако нивната песна ми е со веќе познат ритам. Ако би требала да одберам од овие две би ја одбрала песната на Данска искрено. Ама ќе видиме,може ќе победи некоја сосема трета земја.
Абе ајде глупости , па уште од сега кажуваат кој ке победи , ако е така тогаш ај да не гледаме ич!! а некои не ја ни слушнале песната па ајде Данска манска ке победела. Абе ај..
Песната е просечна и не верувам дека ќе влезе во финале. Всушност сите што ги слушнав досега вклучувајќи ја и префалената Данска се просечни, да ја имавме Калиопи годинава, е тоа ќе беше погодок. А не знам зошто на сите толку им се допаѓа црногорската песна. Ништо претерано добро, повеќе полукокодакање, „вооди ме на игранку...у...у...у“ (зборот игранка е клучен џетичу јер живимо педесетих). Mене по малку ми ги јаде ушите. Или можеби во спотот е тајната, рајата се попали на стриптизот на изгорената плавуша со салце на стомакот и неколку други газиња наоколу. Не знам за вас, кај мене не побудува желба да ја ставам на рипит. Ама мислам дека ќе дотурка подалеку од нашата, за жал.
Што нема да влеземе во финале - нема да влеземе, ама мене повеќе ми е за народов кој плука, мене ми е поважно песната да биде популнарна кај нас во земјата, ама тоа е невозможно, зашто секоја песна која оди на Евросонг откај нас е плукана и навредувана А досега најлоши песни кои сме ги пратиле беа Русинка, Нешто што ќе остане, Јас ја имам силата, Во име на љубовта, и останатите циганарии, додека поквалитетните беа 100% те љубам, 100% е да, Нананајна, Црно и бело, ете оваа Пред да се раздени.. :geek:
Абе луѓе како нема да влезиме во финале??? Би требало да влезиме, песнава е баш за во финале а за пласманот доста е во првите 20 да бидеме. Инаку се согласувам за Данска одлична песна ми се допаѓа и на мене, исто така и од Германија не е лоша. Србинкиве катастрофа а Бугариве мизерија. Исто така Црна Гора оваа година изненади со песнава. И таа исто така ми се допаѓа и тоа премногу. Според мене топ 3: 1. Данска 2. Црна Гора 3. Германија
По мој вкус не е нешто екстра, ама пошто се наши се надевам дека ќе влезат во финале. Иначе мојот топ 3 е: 1. Германија Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=s8LPaowU9js 2. Данска Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=k59E7T0H-Us 3. Италија Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=unRjK82bDLw
Јас па не знам зошто сите ја испофалија песната на Данска. Убава е, ама не ми е ништо посебно. На Црна Гора, е сто пати поубава. А песната на Словенија, премногу ме потсетува на Еуфорија. http://www.youtube.com/watch?v=OMa3V0zqksE
Слабо годинава, пак ги преслушав сите и ниту една не ми се допадна, многу катастрофални песни има. Само оваа ми се допаѓа: http://www.youtube.com/watch?v=rNQNdHV279w
На јутjуб е поставена официјално таму од евровизија и еве ги коментарите од странците Спојлер ESCfan13 ESCfan13 33 seconds ago THIS is much better. Imperija was an unbearable crap. · Anton Nevsky Anton Nevsky 2 minutes ago I like this song, but "Imperija" was better... · hallaskjerah hallaskjerah 4 minutes ago Imperija was better than this!! Imperija was so special and great!! · matheos87 matheos87 7 minutes ago Send Imperija! · 2 ESCJessicaUK ESCJessicaUK 7 minutes ago I like "Pred Da Se Razdeni", but "Imperija" was fantastic! · 3 mrsuperspy463 mrsuperspy463 8 minutes ago They can still change the song, the deadline is tomorrow! PLEASE MACEDONIA, SEND BACK IMPERIJA!!! · 2 0301Janek 0301Janek 9 minutes ago Why so many dislikes? I know that Imperija was better, but it's really good song! · Teddybear71 Teddybear71 9 minutes ago Imperija is good, but so is this - go Macedonia!! · HarrietC123 HarrietC123 9 minutes ago Imperija was better!! Now I'm not keen.. · 2 Czecźky A'ddy Czecźky A'ddy 10 minutes ago Imperija was much better! Sorry but no final for F.Y.R. Macedonia this year! · 3 iMario18 iMario18 11 minutes ago Much better and more emotional than previous one,altough 'Imperija' was a better duet. 12 points from Croatia <3 · piatheWombat piatheWombat 12 minutes ago it's not the worst but it doesn't stand out to me .. please bring back imperija !! · 5 makspaderinisrael makspaderinisrael 13 minutes ago Imperija is much better! Return Imperija please · comshenitsa comshenitsa 14 minutes ago He has the same voice like Tose Proeski, · Kevin Esqueche Kevin Esqueche 15 minutes ago Just enjoy the music, damn haters. · AHiddenStory AHiddenStory 13 minutes ago Let me clarify one thing. How would I enjoy the song if I'm a hater ? Makes no sense. · 2 in reply to Kevin Esqueche (Show the comment) James Wimbury James Wimbury 16 minutes ago I loved Imperija, but this is still okay. There have been worse Macedonian entries. · AHiddenStory AHiddenStory 17 minutes ago This is bad and you should feel bad. · 2 DerMannaufdemKlo DerMannaufdemKlo 18 minutes ago Imperija was BETTER!!! -.- I don' t understand you Macedonia. Boring song! · 12 THEPLTR THEPLTR 18 minutes ago One word: NO! · 2 heyweareweare heyweareweare 22 minutes ago shit Imperia besт според повеќето се зезнавме еве уште Спојлер Maja T Maja T 1 minute ago I ovo je lepo...ali Imperijaaa ipak bolja. Svakako imate nasu podrsku. Pozdrav iz Srbije 3 · alexislupeni1 alexislupeni1 3 minutes ago Imerija was better! Not in my final! But I like it! · EurovisionSongContest Spain. EurovisionSongContest Spain. 4 minutes ago Sorry but, Imperia was best. · Ken Beimer Ken Beimer 5 minutes ago Its not too late, please changse it back to Imperija tomorrow!! Like = support. · 2 MACEDONlCUS MACEDONlCUS 6 minutes ago the preview video sucks, they should have waited for the official video... · · Milica Djordjevic Milica Djordjevic 7 minutes ago I prefer this song over Imprerija.And BTW, he sound like Tose Proeski it`s crazy.... · footballcsm footballcsm 8 minutes ago 0 points from the United Kingdom · loladze18 loladze18 12 minutes ago This is better · as1p23 as1p23 14 minutes ago What happened to Imperija!? The song was amazing! · 3 Czecźky A'ddy Comment removed Author withheld · Mehmethan Arabacı Mehmethan Arabacı 16 minutes ago "Imperija" is the best!!! · MrPlatinumtrophy MrPlatinumtrophy 17 minutes ago Greece doesn't accept Imperija because there are monuments in the clip and that speaks about the history of Greece and Macedonians --'' The new sond isn't so bad and why so much dislike -_-' · mlebacc14 mlebacc14 18 minutes ago Esma sounds awful here. He sounds OK. They should choose Imperija back. · Dav95vision Dav95vision 19 minutes ago SHIT i Want IMPERIJA · Delfina M Delfina M 20 minutes ago Um, I don't really understand this song. I don't mean the language either. It just seems like two different sounds/singers together. I liked the other one better. · 2 ESCfan13 ESCfan13 26 minutes ago THIS is much better. Imperija was an unbearable crap. · Anton Nevsky Anton Nevsky 28 minutes ago I like this song, but "Imperija" was better... · hallaskjerah hallaskjerah 30 minutes ago Imperija was better than this!! Imperija was so special and great!! тоа е