Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2013

Дискусија во 'Музика' започната од Lozanoska, 28 декември 2012.

1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Не ми остави ниту една песна така некој посебен впечаток. На Австрија ми се допаѓаше и не влезе за жал, на Данска е солидна.
    Инаку јас офф топик ама не ја можам пустава ромска кралица со киксовине. Абе уста да не отвори, да не згреши. Се исцепив од смеење, ги тера да гласаат за нив, тие биле ,,трето место,, наместо трети по ред, а пријатели и биле претставниците од Хунгарија. :D

2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
  3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ааа ќути поарни се овај пат :D :D Леле Есма како излегува,ко чудовиштата од хорор филм :D Ко црвена топка :D Ама иначе гласовите им се супер,само одделно :D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    WTF е со фустанов на Есма, страшна е! И тоа завивањето...
    Абре еднаш, еднаш да ги пратевме Суперхикс, бројот на мрчења ќе беше сведен на минимум. Од сите земји во светов, осеќам со песниве и пејачиве што ги испраќаме, само ние како да сме ретардирани. |(

На alekce83 и tessie им се допаѓа ова.
  6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Есма бе... :worried:
    Како превртен корнет е! Ја намотале, ја намотале, сиротата ќе се сопне на сцена.

На Foreveryoungiwannabe, Annie.mk1 и kikav им се допаѓа ова.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    лелеее ке биде Чудо ако влеземе во финале :D :D а бас сакам да влезат во финале ;) :)

8. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    glasovite mu se mnogu podobri odlicni bea. vecerva da navivame Za niv pa Mose cudo da se sluci da vlezeme vo Finale iako Ne veruvam Deka Ke vlezeme Ali nadesta posleda umira.

На Divinebutterfly и kikav им се допаѓа ова.
  9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Апсолутно се согласувам со Кравче.Суперхикс се правиот избор за Евровизија, најпрво зошто се тотално опуштени и искулирани и мислам дека и ние тогаш би биле поопуштени и не би се замарале толку, туку би уживале во шоуто.И не ја разбирам таа Македонска(па и Балканска) потреба за докажување на Европа :^)
    Не сме само ние ретардирани, читам по Балканскиве форум, за Хрватска собирале посебна група само за Евровизија. :fubar::исто прочитав дека ќе навивале и гласале за нас, бидејќи само Македонија им останала последна надеж за во финале.Никој не ја коментира песната, туку важно е да има некоја Ју земја во финале. :fubar:

10. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Песната според мене е многу добра отпеана.Лозано има прекрасен глас Есма добро отпеа не ми се допага стајлингот на Есма, лозано супер изгледа, замерка исто така имам за они две во позадина што пеат мислам дека нема потреба од нив. Гарант дека ке влеземе, кој ке влезе ако не ние... па и другите не се којзае што. Инаку мислам дека Данска ке победи.А за финалето нема што да зборуваме сигурна сум дека ке влеземе и не само тоа дури и подобро место ке освоиме ;) . Немојте веднаш да ме критикувате после да не испадне ВИ РЕКОВ :) . А подобро место ке имаме затоа што балканот нас ке не гласа пошто повекето испаднаа... што мислите добра ли ми е логиката а? :P .

11. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Не и се смејте на Есма, ако влеземе во финале(чул ме Господ) ќе влеземе ради неа, не ради Влатко. За евровизија требаат пријатели, а жената знае како да ги присвои и баш добро си ја претставува земјата, дојдете, банани немаме ама имаме најубаво вино. Идам баба Есмо :D
    А еве, израелците сме ги добиле со неа, не ги видев да се толку возбудат на Влатко , а она, ако е стара и неписмена, ги освои со Хава Нагила и Хевену Шалом кои сите ги знаат(нели? :^) ), додека Влатко не пееше туку од страна мавташе со знаменцето.

Не ми даваат да гласам вечер, па навивам со сета сила. Од страна со знаменцето :D

На koritsaki, Adi888, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    da i Jas mislam Kako tebe mislam Deka Ke vlezime posto ispadnaa mnogu drsavi od balkanot Ne znam Ni Koj vleze vo finaleto od balkanskite drsavi Ali ako Ne vleze Ni edna togas imame sansi zatoa sto nemat Za Koj da glasat osven Za makedonija a Jas sigurno Ke glasam Za makedonija vecerva :rock:

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Шо така? :o :D

Инаку знаменцето е кул.

14. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Лоши или добри, вечер навивам за Македонија.Ги слушав повеќето од песните и не се нешто посебно.Фаворит за победа ми е Норвешка, има добра песна и интересен настап.Другото е веќе видено.Македонија вечер оди во финале.

15. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Дозволено ни беше гласање на првото семи, на второто не. Изгледа сум претерала некоја година со вртење, па помислиле во ГБ многу има од МК дијаспора :lol:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    LilBaby, да ти кажам дека не си сама :D ,и јас уште од мала ја следам евровизија и секогаш гласно ја пуштам нашата песна.....кога ќе ме преплави едно патриотско чувство, солзи ми идат на очи...што да правам душа македонска :D

17. ana-3444

ana-3444 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Црна Гора беше мојот апсолутен фаворит, а не ни влезе во финале, не па да победи.
    Лично сметам дека нашата песна е катастрофа, и како и секогаш, најлоши песни пуштаме на Евровизија.
    Зошто Тамара Тодевска со Готово е, не ја чуваше за Евровизија?
    Така е со сите добри песни, ниедна не завршува на Евровизија, а со Влатко и Есма овој пат највеќе ја утнаа. Тоа е комбинација што едноставно не е ок. И да влеземе во Финале, и да се пласираме во топ 15, мене нема да ми се смени мислењето дека песната е грозна.

18. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Преку песната на Есма првпат ромскиот јазик на Евровизија
    http://kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=7182

Според мене нашата песна не е до толку лоша имало и бетер полоши.Не им бил потребен тој делот со Есма но нема назад.Навивам за Македонија вечерва и се надевам дека ќе влеземе во финале.

И да прокоментирам за Данска.Песната е убава да но многу потсетува и песната и настапот на Еуфориа - Лорен.Бушава коса, боси нози, таков парталив фустан.Ако победи наредната година сите боси ќе настапуваат |(

На koritsaki и Adi888 им се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Еве мои кратки коментари за првите полуфиналисти, болдираните според мене требало да влезат:

Austria - песнава не е за на евровизија, стајлингот како за на кафе
    Estonia - колку и да е бремена, можеле поубаво да ја облечат...песната не е лоша
    Slovenia - ништо wow о ете добро изгледаше
    Croatia - катастрофа
    Denmark - слично на веќе видените работи, но сепак убава песничка, има нешто во себе
    Russia - очекував многу повеќе, не ми се допаѓа
    Ukraine - многу убаво, се
    Netherlands - лошоооо, како да не и лежеше песната
    Montenegro - хахаха ме изнасмејаа, не очекував од нив вакво нешто. Не се ништо special,ама доволно беше позитивното изненадување
    Lithuania - онака симпатична песничка
    Belarus- веќе видено, ама по претходно толку лоши песни оваа е добра
    Moldova - браво и за песната и оргиналноста на настапот
    Ireland - ок песна ама ужасно лош стајлин на пеачот
    Cyprus - не ми се допаѓа
    Belgium - лошооо
    Serbia - симпатично

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Влатче да си клај наочари оти по шармантен е :)
    Есма да не е замотана онака како во видеото и да не мавка онака ко Австралиија да оди |( :D

На De-lovely му/ѝ се допаѓа ова.