Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2013

Дискусија во 'Музика' започната од Lozanoska, 28 декември 2012.

1. Sacki

Sacki Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
  2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Сериозно не знам што да кажам за нашите, кога - тогаш Есма мораше да отиде на Еровизија, помина и тоа - добро е :D, затоа тој дел ќе го прескокнам.

Мој апсолутен фаворит е Норвешка, ете како може една песна да изгледа моќно и се тоа, а не сцена да не се донесе цел циркус од луѓе и реквизити. Стискам палци за нив, друго ништо не ми се допаѓа, скроз ништо, на Мак Фест излегуваат боље песни од аматери, што друго да кажам...

http://www.youtube.com/watch?v=5logmS3SvRQ

TheStlFFler 2 hours ago
    His voice is brilliant, but that creature that came in the red stuff spoiled everything.

bassim abbasi 7 hours ago
    I liked lozanos part till Ursula popped in .. she ruined this song

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987

11 место,а 10 влегуваат во финале ?
    Ебати баксузот македонски хахахахахахахахахахах :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Lella и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Имавме ние песна за Евровизија што многу ветува, башка многу подобра од оние на комшиите, Лане моје стил, ем и многу порано..
    Ама кој ни е крив што не го испративме човекот.
    http://www.youtube.com/watch?v=qfXUXSwsRzw

На Shelea, shushu, kate21 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А не ни е прв пат нас така..кога не влегуваме на 11то место сме :D Памтам поточно дека кога беа Тамара, Врчак и Адриан беше ист случај.

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Добро ај, 11 место сме биле. Така е и во школо, кога за еден или пола бод не ја добиеш повисоката оцена. Ама! Од друга страна, не е фер, ради тоа што во првата полуфинална вечер настапуваа 16 земји, а во втората полуфинала вечер 17 земји.
    На нас ни помина возот. Како и да е, најверојатно ќе гледам вечер. Да видам како Данска или Германија ќе победи.

7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Есма многу разочарана од неуспехот,за грев дури и до доктор ја дотерала работата,а Бугарката кршела тапани :lol: еве што прочитав во српски курир

Kad su saznale da nisu prošle u finale, Makedonki skočio pritisak, zbog čega je zatražila pomoć lekara, dok je Jelica razbijala instrumente Mnogi su besni jer se nisu plasirali u finale 58. Pesme Evrovizije.
    Posle drugog polufinala, koje je održano preksinoć, strasti se ne stišavaju. Dok su finalisti likovali, predstavnici zemalja koje nisu prošle dalje iskazivali su svoje nezadovoljstvo na više načina. Jelica Todorova, predstavnica Bugarske, nogom je probila, a zatim i polomila bubanj koji je kao svojevrstan simbol posle nastupa ponela sa sobom u grin rum.

Bugarka je bila toliko besna da ju je ostatak ekipe bukvalno izvukao napolje iz Arene. I dok je Jelica besnela, kraljici romske muzike i ovogodišnjoj predstavnici Makedonije Esmi Redžepovoj je pozlilo. Njoj je desetak minuta posle proglašenja finalista skočio pritisak, pa se i pored lekova koje je uzela konsultovala s lekarima.

Esma je juče u toku dana, iako tužna zbog fijaska balkanskih zemalja, bila dobrog zdravstvenog stanja i spremna za povratak u Makedoniju.

Razočaranje nisu krili ni predstavnici Albanije, čiji je šef delegacije najavio tužbu protivi organizatora Evrosonga jer smatra da je njegova ekipa imala i više nego dovoljno glasova za plasman u finale.

Mađarska pod lupom

Iako niko nije očekivao, predstavnici Mađarske plasirali su se u finale s dečjom pesmicom, što je izazvalo mnogobrojne teorije zavere. Predstavnici desetak zemalja tražili su na uvid evidenciju glasova upravo zbog Mađarske, jer postoji sumnja da nisu dobili ni približno dovoljan broj glasova za prolazak u finale.

8. Evdoxia

Evdoxia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    132
    Епа девојки...кога ние не влеговме во финале останува да навивам за Италија и Азербејџан (не ја имав претходно слушнато песната но кога ја слушнав во четвртокот.....останав без зборови навистина е ПРЕКРАСНА) :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?v=JGK05ftETjk

9. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    71
  10. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    веЧер нема да гледам евровизија посто нема ни една песна од балканот, има една песна лозано breathe in love feat lcv со таа песна требасе да настапи многу е убава а ме интересира елена ристеска кога настапувасе које место освој? не се секавам велат таа најдобар пласман имала.

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Елена беше 12 или 13, ама Калиопи имаше подобро 11 да не бевме не се сеќавам баш нај нај :?:
    Инаку Јас за Германците си навивам, ко не сме ние :lol: единствена љубов ми е Германија :inlove:
    Ај барем нека победат :) :) :inlove:
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 77A9-hQAp0

12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    убава е ама некако ми иди позната слиЧна ми е на еуфорија некако или јас си мислам така :^) сепак убава песниЧка

13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Eпа ај денеска барем поопуштено ќе си гледаме, и понеутрално... :D
    Ќе си навиваме секој за својот фаворит :D
    Јас кога ќе настапува Каскада, ако не се разиграм по дома еве на :lol: А Грците кога ќе дојдат на ред, боље си ги затнам ушите, пошто колку што ми е глупа песната толку ми е и певлива, пак ќе ми влезе во глава :rofl:

14. Sacki

Sacki Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Елена беше 12то и таа настапи во 2006 :) а вечера се надевам дека ќе победи Германија :inlove:

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас навивам за Данска, мислам дека многу убаво лесно певливо песниче, дури и на телефон си ја ставив :D

Иако Германија има јака песна, не навивам за нив и не сакам да победат поради тоа што ја испратиле Каскада да ги претставува. Таа е навистина популарна пеачка, и има мноогу обожаватели меѓу кои сум и јас, така да можеби ќе гласаат за неа само ради тоа, не ради песната. Тоа ти е исто ко Романија да ја праќа Ина да ги претставува на Евровизија. Сакам да кажам дека Каскада е премногу добра за Евровизија, незнам зошто се согласила воопшто да направи песна...

Песничево нема кој не го знае. :dance:
    http://www.youtube.com/watch?v=4G6QDNC4jPs

16. TheGirlNextDoor

TheGirlNextDoor Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    82
    единствено ги имам слушнато песните на данска,нашата,црна гора, германија и холандија, али пошо црногорците не влегоја во финале а холандската не ме бендисва, а данската ми е баш онака певлива сакам таа да победи. германската ја слушав само зато шо толку сите беја нешто ВАУ ама не ме бендисва нешто баш баш :lol:

17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Добро вечер, како сме? :D

18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Спремни сме! :rock: :rock:

19. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Оваа од Франција ко Бон Џови во косата :emo:

20. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Тина Турнер за Франција.

Јас ќе почнам да пијам оти овоа на трезно не се гледа :D а и гости имам. Уживајте. И гласајте за Бони ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.