Не ја следев оваа Евровизија со некое посебно внимание ама од тие песни што успеав да ги слушнам најдобар впечаток ми остави песната на Исланд што е впрочем и мој фаворит. А и Норвешка, Германија и Италија не се лоши.
Се извинувам ама јас си го приметив уште во полуфиналето И плус го прогласувам за најдобро облечен маж вечерва
Ја оваа година не ја следев евровизија но само ја слушнав песната на Лозано и не ми се допадна ни тоа какое изведено ни музиката абе само гледале плукни залепи да биде.Неам ништо против нив навистина добри музички уметници но сепак е лош спој нелиии?? ја мислам ако Влатко беше сам ке беше многу подобро и само да им текнеше настапот да беше поенергичен, да биде како други години во времеѕо на нашиот ангел Тоше Проески или пак Каролина кога беше,неезз колку се секавате на тие настапи ама звучеа толку енегично што и ден ден денес се ежам. Е тоа се евровозоски песни а не оваа сега. Тоа е моето мислење.
тоа е анѓелче,политика не избор на песна.и кој е прв на листата,данска и сите и даваат неа 12 поени,се знае кој ќе е победникот намештаљки бреее
Eдно заклучив после евровизијава. На крај е де. Секој пробува да биде уникатен, секој настојува да се издвојува од другите на чуден уникатен начин. И се губи во тоа. Аниме човекот од Шведска што кажуваше поени, што правиме со него?! Сонџоку.
Јас фатив само 2,3 песни (го загледав Николас Кејџ како страствено љуби некоја типка на еден филм на една друга програма ). Туку, песнава на Норвешка дали само мене ме потсеќа на некоја веќе чуена, нешто на Депеш Мод ме влече
Не ми се верува дека навивам за Грција, само да не победи Данска. Не знам зошто, чувствувам одбивност. За сите сум. За Норвешка, Украјна, Азербејџан, Малта... сите. Овен за Данска не.
Подосадна и поглупа евровизија немам гледано. Поарно ни да не се одржуваше и директно да ја прогласеа Данска за победник пошто тоа се знаеше уште пред еден месец.... Се андевам дека догодина нема да учествуваме во ваков циркус!
^12ка за Данска, 4ри за Грција, коментаторкава цела лекција оддржа колку подобри луѓе сме биле зошто сме простиле и сме ги гласале барем дечково го ставиле, сладок беше
е бе ако не и дајме ние поени на Грција не не бидува катастрофа сме,тие нас никогаш ни 1 поен ни немаат дадено добро е овие моите што си бев за нив барем 2 и 3 место беа,а плус се надевав Македонија барем 1 поен на Азербејџан да даде ама ништо од тоа