Uste i kreditine nivni koa gi umesa u muabetov bese krajot . VEke ako mesa tolky politka i bugarite i srbite neka gi zamesa i tie ne ne priznavaat
Победников се знаеше месеци однапред... како и да е, мене ми беше мило што на Италија им дадовме 10, штета што не се пласираа повисоко.
Мене ми беше фаворит Данска и мило ми ешто победи. Инаку,не ми е јасно зошто секоја година на Грција и даваме поени.
Таман за прогласување на победникот се враќам. Единствено настапот на Данска го изгледав цел на полуфиналето уште, заврши песната, реков дека ја знам од радио и дека ќе победи (дечкото ми е сведок ), другите немав време (а богами ни интернет) за да ги чујам. И ете, без многу мака и преслушување на глупички песни, заврши за мене оваа 2013 Евровизија со единствена и точна прогноза. И фина ми е бе песнава, убавка е оваа, ееее, што повеќе. Плус пари само уште во Скандинавија останаа, нема во Грчка да пратат Евросонг.
Искрено мислам дека Азербејџан требаше да победи. Супер песна, супер настап, супер си испеа дечкото. Фаворит ми беше, ама тоа е. Ако ништо друго, добро е што завршија на второ место
Тапа ми е победничкава песна, страшно досадна. Ама небитно. Добро, само мене не ми е јасно или што беше работава со песната од Азербејџан? Имаше многу други кои заслужува висок пласман, немаше ништо посебно во нивната песна. Туку, ја немав слушнато претходно од Шведска, ама се изненадив. Каква енергија, каков глас беше тоа, нешто неверојатно. Ете, тоа ми е песна која заслужува победа, а не балада од типот на Азербејџан или оваа Данскава сафра. http://www.youtube.com/watch?v=QdN7CI5yHyE Шведска, Норвешка и Ирска ми беа фаворити.
Ж глеа евровизија и позади сите овие што гласаат ги гледа знаменитостите и вика: Иам, иам, иам, еј чекај, чекај, ова од Белорусија го неаме. Коце пиши. Ме насмеа статусов на фб.
Ни имаат дадено во 2004 со Тоше, 4 поени. Инаку ми се допаднаа на Белорусија и Малта (од прво слушање, онака).
Спојлер Јас касно палам со песниве, ама Италија (треп треп) и ланската ми текнува дека ми се свиѓаше :geek:
Не знам што се крева толку врева околу поените што и ги дадовме на Грција. Тие поени не се измислени, туку луѓето си гласале за нив. Претходниве години и повеќе бодови сме им давале, ама нели Евровизија е музички настан, бар така викаат иако сите знаеме како функционира. Инаку, некој збор и за победникот. Според мене не беше најдобрата песна, меѓутоа не беше ни лоша, во споредба со другите, ете на пример Азербејџан и Украина кои се пласираа на второто, односно третото место.
Стварно незнам зошто толку многу ја отековте со то боса и нечешлана. Каква-таква, факт е дека песната беше најдобра па затоа и победи. Не велам дека другите не беа убави, исто ми се допаднаа Италија и Украина, ама сепак Данска беше најдобра и заслужено си победи.
Значи, на Евровизија не победува убава песна, квалитетна, моќна, од познати пејачи, туку победува најисфорсирана. Точно, различен вкус и се тоа, ама Данска беше далеку од најдобра вечерва. Буквално, вечерва навивав за сите, само Данска да не победи, али како и да е...