Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2013

Дискусија во 'Музика' започната од Lozanoska, 28 декември 2012.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    I mene lani taka mi bese so Svedska,ne sakav da pobedi :D iskreno,godinava opsta katastrofa bese evrovizijava :D

На Glossy-girl и MandyLane им се допаѓа ова.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Јас не гледав денес, си излегов :D
    Брат ми штотуку ми дава информации како било шо било, кој на кој му дал поени, како му дал, јас ич не се сеќавам на данската песна, сигурно не ми сотавила впечаток еве честитки ќе и упатам сеа :D
    Мене финската и германската песна ми беа најубај од цела Евровизија, се разбира и Нашата :D
    Финската можи била курвиште пејачката, не знам лезбејка :D , јас не ја гледам неа, ама песната ми е многу весела певлива, интересна, и баш сакав да земат некое подобро место. :inlove:
    А германската ми беше исто преуба :)
    http://www.youtube.com/watch?v=3HYTd7WDCPg гледам убав настап имале :)

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.114
    Допаѓања:
    163.681
    Знаевме сите дека Данска ќе победи, и добра беше :) а и останативе во топ 5 ми беа во поомилените (особено Норвешка), ама за Германија нејќам да коментирам :doh: Баш ми е криво бе, знаев дека нема шанси да победат, ама толку слабо дека ќе се пласираат ич не очекував... Не можеа да мрднат од 18 бода, ни соседи ни никој бод не сакаше да им даде... Се изнервирав ;(
    Исто и за Ирска ми е криво, таква песна ли беше за последно место бе..? :o
    А јужниов сосед на 6то место :@ циркузанти алкохоличарски :swear:
    Нашава ни пуста коментаторка јазикот си го скрши кажувајќи јужниот сосед, земјата јужно од Македонија, а ние на нив - тадаааам, 4 бода :clap: |(

На angelina1 и ane.bella им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Македонија, на втората вечер од 17учесници, 16та била :|

5. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Многу сакав Азербејџан да победи , но тоа е тоааа :^)

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Pa neli 11 :D a 17 koj bea bratjata ot balgaria li :D

7. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    А нашиве Влатко и Есма кое место освоија?

8. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    денес не ја гледав евровизија и од вас Читам дека данска победела ја слуснав песната не ми е убава и како сто Читам овогодисната евровизија била катастрофа подобро сто не сум гледала :D

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Е нели 11та била? :D
    така имаше пишано некој наназад, ме мрзи да барам по тие официјалните сајтови
    Не гледав вечерва ама знаевме нели кој ќе победи и сега само криво ми е што не се кладев, да ќарев на евровизијава што е многу "тешко" предвидлива... :D

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Ја глеам на официјалнава страна на евросонг, 16ти, после нас Латвија. Бугарија на 12то.
    Ех Есмо мори...

На imelda и ludoto19 им се допаѓа ова.
  11. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Хрватска немаше учесник, или имаше? не се сеќавам, ахх бе ај да се откажиме, јас мислам да не пуштаме никој поќе :|

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Najveke glasovi azajberjan pa grcija,ama sepak relativno malku glasovi :)))) ko mislis evrovizija se praelo u nekoja naselba,ne na nivo na Evropa :D

14. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    и јас сум за да не пустаме никој повеке али секоја година истата песна е увек пустаме и увек ги кудиме насите пејаЧи дури да помини евровозија :D кутрите пејаЧи :D

15. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Не го гледав финалето си излегов но знаев дека Данска ќе победи.Според мене треба да се забрани песните да се пуштаат пред евровизија.Истата приказна беше и минатата година со Еуфорија.Се сеќавам цело време се пушташе на радио и што сакаш..
    Многу ми е криво за Бони Тајлер и Каскада гледам негде околу 20 место биле.Преубави им беа песните.
    Како и да е разочарана сум од евровизијата.Не се гледа квалитетот на песните туку земјата од каде што се песните.Наредната година ќе размислам дали ќе гледам |(

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Гаќите на Есме

На macedonia.timeless, Adi888 и strawberry111 им се допаѓа ова.
  17. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Ај и јас да си кажам свое мислење:
    Победничката песна воопшто не ми се свиѓа,баш штета имаше каде каде поубави песни..
    Неколку песни и настапи ми оставија така впечаток...Слушнав многу добри балади меѓу кои беа:Грузија,Естонија,Италија,Русија..
    http://www.youtube.com/watch?v=uy3AL0MUMbE
    За Финска првиот пат кога ја слушнав и кога го видов крајот останав вака :o
    Инаку нашата спикерка кажа дека за време на полуфиналето кога настапувала Финска финската телевизија го исклучила јавниот пренос заради бакнежот со членката на групата на крај :lol:
    Ама песнава директ на златно славејче :!: :lol:
    http://www.youtube.com/watch?v=dL9-8OlUGHM
    Претставникот на Малта мн ми беше смешен,цело време беше насмеан додека пееше,дали тоа му беше во сценариото да биде толку насмеан цело време или? :D
    http://www.youtube.com/watch?v=LchnYSvdUzk
    Мене лично фаворит ми беше Азарбејџан,и песната беше топ а има и најубав сценски настап.Инаку и добиле награда за најдобар сценски настап..
    http://www.youtube.com/watch?v=_GX3-TvKw88
    И Норвешката исто така ми се свиѓаше
    http://www.youtube.com/watch?v=H-HowVrHxsg
    Белорусија имаа сценски настап,ама песната-катастрофа,битно женската нога покажа |(
    За другите не коментирам,овие беа оние што ме фатија за око :)

На macedonia.timeless му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Конечно еднаш да победи некој што ми е фаворит, песната од кога ја слушнав прв пат пред некој месец хит ми стана. Искрено прв пат на Евровизија видов како е изведбата во живо, и пеачката ме разочара.. изведба нула, малце да поработеше на сценскиот настап.. а и многу празна сцената можеше да има танчери, убава е песната има ритам би можел некој балет нешто. Музиката баш ми е уникатна, баш симболично на Данците.. Инаку за разлика од другите победници, оваа е меѓу подобрите според мене. :)

19. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Данска победи заслужено,многу држави гласаа за неа,кои никогаш не даваа поени за неа,песната од прво слушање влегува во уво,се разликува од другите песни,вистински евровизиски хит,можеби малку изгледа како наместено бидејќи е во комшии,сепак преслушајте ги убаво,заслужено беше,кога сме дале 12 за Данска,никогаш

20. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Догодина гулабица треба со искинат фустан како од лудница да излегла неисчешлана боса итнн.
    шала...

По мое мислење елена, каролина, влатко (сам) или калиопи