Не е лоша победничкава ама мене фаборит ми беше Украина, целосно прекрасен склоп од песна, настап и пеачка. http://www.youtube.com/watch?v=jWj2w7CITqI
^потпис, и според мене истоа иако ќе речам, преку глава ми е од форсирање на некоја песна и истата да победи.
Данците ја препеале песнава , значи срам да им е http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... A3IS5lTf_I
На радио рекоа дека швајцарија веќе 10 години нема влезено во финале .. Не знам дали е точно тоа.. Што мислите вие?? Ако е точно многу ми е жал... Имат убави песни ама ни соседите нивни не гласат за нив
Како и секоја година, победникот е наместен. Заради тоа, Евровизијата веќе не ми е интересна. На почетокот најмногу м исе допаѓаше песната на Данска. Ама откако ги слушнав сите песни, подобар впечаток ми остави песната на Азербејџан. Знаев дека Азербејџан нема да победи, бидејќи победи пред 2 години. Македонија во полуфиналето била на претпоследно, односно на 16-то место со 28 поени. Добила поени од: Албанија 12, Бугарија 5, Малта 5, Швајцарија 4 и Сан Марино 2. Најлош пласман до сега во полуфинале.
АХА! Сега го сфатив новиот начин на гласање од годинава (што не им се допаднал на турците). Значи за нас имале право да гласаат само тие што учествувале во втората полуфинална вечер..значи Хрватска, Србија, Црна Гора немале можност затоа што беа во прво полуфинале. Логично бидејќи соседите на балканот беа расцепкани, не можеа да си соберат доволно поени меѓу себе. Ние не може да очекуваме поени од Норвешка, Холандија, Финска, Грција..и да имаме најпрекрасна песна на свет, тоа е јасно. И се додека наместо за песна, се гласа за сосед и политичко милениче од интерес, ќе биде така се предвидливо кој за која држава гласа. Се некако делува договорено, па и незамарарењто на некои земји со пласман како Англија, Шпанија е веќе толку прозирно. И случајно да не некој си трошел телефон од кај нас за да гласа за Грција?? Тоа е лижење г'* и ништо друго. Глумиме добра наклонетост и пак не чиниме. И апсолутно се согласувам дека овој начин на гласање не чини затоа што се бира песна на Европа и треба да имаат право да гласаат сите земји и во полуфиналните вечери, освен самите за себе. Глупост е и тоа што има секоја година едни исти привилегирани држави кои директно влегуваат во финале со крш песни и со тоа им го зимаат местото на подобрите. Не само што претходно песните не треба да бидат форсирани, туку мислам дека кога настапуваат не треба ни да пишува која држава ја претставуваат и да се гласа за песна под реден број XX.
Спојлер Хах, јас пак едвај чекав да заврши, тоа гласот што го има.. аууф. ОК е пасната ама со друг глас. Инаку фала ти за линкчето од преводот. сега ќе си ја пеам: Јас сум жиив, јас сум жив.. хаха
E значи стварно не се живи ако не измислат некоја контроверзија за победничката. Сум приметила, скоро секоја година нешто ќе измислат после изборот.
иако беше мој фаворит Азербејџан ова не е фер што го правеле ако е вистина,а и убо си пишува дека и други држави го правеле истото, http://www.kurir.mk/magazin/scena/11645 ... Evrovizija
Јавна тајна е дека на Евровизија победува добрососедската политика,а не квалитетот на песните и изведувачите! Сепак и покрај тоа јас сум голем љубител на Евровизија и ќе продолжам да ја слушам и во иднина бидејќи мислам дека има стварно добри песни и дека се работи за едно навистина убаво шоу! Мои фаворити за овогодинешното издание на Евровизија се:Унгарија,Романија и Ерменија бидејќи имаа стварно јаки,а и типски и песни и изведувачи! :geek: А,пак што се однесува до скандалите,нив секогаш ги имало и ќе ги има не само на Евровизија,туку буквално насекаде и јас воопшто не се замарам со тоа и не ми е ни гајле! Посакувам само да имаме повеќе среќа идната година на нашето претставување на Евросонг!
Апсолутен фаворит ми е Норвешка. Преубава песна и пеачката беше добра. Криво ми е за Србите, се зачудив што не влегле во финале. Можеби е точно дека најслаба песна имаа до сега но мене многу ми се допадна, се радувам ка мало дете кога ја пуштаат на радио.
Искрено да ви кажам, по неколку дена убаво слушање, откако завршија сите церемонии, ме разочарува фактот што после Италијанската и Исландската, Унгарија(која богами ми влезе во уво баш оти е необична) па ете и Азербејџан(и покрај тоа што е проста емотивно-романтична песна која безброј пати сме ја слушнале) оваа на Данска ми е КАТАСТРОФА Досадна, безлична, одма ја отслушав, ич не ми е ќеиф ко да ја слушнам Она на Италијанецот( ) е уметност, она на БајАлекс е нетипично ама певливо бре, човекот од Исланд да не беше ќе требаше да се измисли Ама, нели, добрососедска политика, натигодајмиго, квалитетот...аш...го изела политиката Арно си беа искулирани Италијанците па не идеа на ова сра*е од натпревар, не знам шо ги боцка пак Ние па ние папапа *си плукам в пазува* Шо толку инает ова не знам, дајте нека се гласа на референдум барем, белким ќе му дојде умот дека џабе се бламираме Па сега Есме паднала во несвест, па купувале Азербејџан гласови(кои реално и онака ќе ги добијат за онаа песна ), па вака па така, и туку ќе ги видиш ќе се поштракаат од септември за во Данска, за да си имаат време да ја сменат песната со уште полоша ако не не бендиса од првпат Свашта! И то ептен!
Значи толку се изнервирав кога ја слушнав победничкава песна за Евровизија, што морав овде и на вас да ви се пожалам. Прво песната е безвезе, ништо посебно нема за да поебди . Второ, копија на минатогодишната победничка - Лорен. Моментот кога седи на земја, потоа лепршавиот фустан... Целиот стил и настап ме потсеќа на Лорен. Катастрофа, сите почнаа да копираат.
http://popara.mk/2013/zabava/soubiz/esma-redzhepova-evrovizija-e-zabava-za-homosi/ what??? што и текнало на баба есма вака да зборува
Овој начин на гласање го има од 2009 година. А на Турците, освен ова, не им се допаѓа и статусот на Големата петторка. Во право се за тоа. Велика Британија, Германија, Франција, Шпанија и Италија ја основале Евровизија. Заради тоа се дел од Големата петторка. Според мене, тоа е безврска. Треба да биде како порано, Првите 14 држави да одат директно во финале, а другите во полуфинале. Вака, се гледа дека се е политика.
Да, се согласувам.. Ама ете уште од тогаш направиле да биде политика со тоа што тие држави се во некаква предност пред останатите.. Не чини вака