Порано директно во финале влегуваа првите 10 пласирани од претходната година и тогашната Голема четворка (В. Британија, Франција, Германија и Шпанија а Италија со години не учествуваше а на Евровизискиот избор се врати пред некоја година). Додека пак другите 10 учесници се бираа во полуфинална вечер. Кога сме веќе кај тоа како се бираат учесниците во финале на Евровизија, се сложувам со феминката пред мене што кажа за Големата петорка, мислам дека не треба да имаат директен пласман во финалето. Но, според мене директено учество во финале би можела да има само земјата која што е домаќин, а сите други да имаат еднаква шанса за влез во финале, така што би настапувале во полуфиналните вечери.
Oк како и да е мислам дека порано за полуфиналистите гласаа сите земји. Но и да не било така сепак и претходно се согласив дека не треба да има привилегии "големата" петорка, а и дека треба да гласаат сите во полуфиналните вечери.
девојки сто се нервирате со евровизијава за нас таа усте одамна бесе без финале,без поени,па нели де од се тоа грција и името се виновни и ДА тоа е де политика... а од ова година и може да се каже и минатата година некако е за никаде и самата евровизија ама за никаде со се песни и со се организации
да џабе фрлат пари а потоЧно последно време,последните песни на евровизија за никаде песна онака од памет а настап само микрофон и Човек да пее
Во текот на годината прават убави песни, а кога ќе дојде време за Евровизија не знаат да направат песна каква што треба.
дада,имаме поубави песни од оние сто ги прајкаме на евровизија а станува збор евровизија и песна за никаде ке направат.. мислам ако им треба време па нека си спремат пред 1 година со време ама незнам сто им е сепак поубаво да се направи избор кој ние народот ке гласаме песна за евровизија од колку самите тие да одлуЧат
Татко ми сабајлево доаѓа од работа и ми кажува дека ноќеска дошол Влатко кај него на дежурство, му ја снимале ногата, се повредил при играње фудбал. Де бре викам, кога си дојде дома, кога стигна да игра фудбал, па и нога да шине... Татко ми не го поштедил од пофалби за настапот, му рекол дека многу убаво отпеал, а тој само скромно му рекол: Се случува некогаш и тоа Не знам какви му се импресиите на Влатко од евровизијава, некако разочарано делува, ама нека си знае дека тој неговата работа си ја заврши одлично.
Гласав ... у мислите, ко шо неам со месеци стаено кредит. Спојлер Не глеам уште колку време ми останало, и онака кога се наближуе крајот на рокот на важење на кредитот ме силуваат со „стаи кредит“ пораки . И тоа се рачунало ваљда... Иначе и мене ми се свиѓа повеќе како порано, првите 15 места да влезат у финале директно што значеше можност за учество догодина, ама којзнае колкава пара се пере преку овие 3 вечери годишно.
Ја не знам зашто идат. Ни ЕУ не им треба, не пак Евросонг...колку нивни убави песни само не влегоа во финале... Хммм 10 години? Јас мислам дека со Cool Vibes влегоа во финале...
Овие песни штом не влегоа во финале ... немаме право да писнеме. моите омилени од Швајцарија http://www.youtube.com/watch?v=kZs1drHbh8U http://www.youtube.com/watch?v=OqBhqj5nIpE
И покрај тоа што води многу, гласајте за Влатко на оваа страна да го изберат за најдобар машки вокал на Евровизија 2013. http://m.sodahead.com/fun/escportugal-a ... n-3712383/