Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2014

Дискусија во 'Музика' започната од Madam-A, 4 мај 2014.

1. Amely

Amely Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    129
    Песната од Црна гора е копија на песната од цртаниот филм „Звончица„ :)

2. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    Послката песна на никого не му е јасна ама затоа па мажите во публиката по извиците уште малку и да свршат ццц ќе стасаат тие до топ 5 само поради цицлестите, а песната од австрија и мене ми се допаѓа без разлика што пејачот е неодреден тип, ерменија ми е фаворит

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    89.581
    Русија ми е фаворит засега и Швајцарија :D

4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Претставникот од Австрија иако има несфатлив и контрадикторен изглед, јас го тргам тоа на страна целосно. Морам да признаам и да бидам реална дека од далеку сцената за неговиот настап изгледа навистина светски, што не го видов кај ниту еден друг настап, има навистина моќен глас и одлична песна. Сигурна сум дека доколку сите го слушневме без да го гледаме ќе речевме дека песната е убава. Барем мене најмногу ми влезе во глава. Скоро сите други ми се нешто "веќе видено".

90% сум сигурна дека тој ќе победи.

Тијана ми е жал што не влезе, јас искрено ќе кажам дека очекував влез, ако ја тргнам сестра и' и нејзините изјави настрана конкретно таа како изведувач има добар глас, интересна е како личност, многу позитивна, знае да се снајде, знае да одговори на сите прашања (што е исто така многу важно) ама ете не влеговме. Мене лично нашата песна тука во Македонија ми беше убава, певлива, си мислев дека е полн погодок, ама кога отидоа таму, кога ги слушнав на таа голема сцена, некако ми се изгубија меѓу сите тие учесници. Не се истакнаа, а и има подобри песни.

Мене лично на тие што ги преслушав најмногу на Шведска песната ми се допаѓа, на Австрија, Украина, Црна Гора, и сигурно има уште некоја добра. На Грција воопшто не ми се допаѓа, не знам зошто сите се фатија за нивната песна, ништо убаво не можам да најдам кај нив.

Кој, како сака нека каже ама јас се' уште тврдам дека Елена најдобро не' претстави од сите. Најдобра песна имавме, певлива, најдобар настап, се истакна и повеќе од потребното, прекрасна беше Елена на сцена, и така си е преубава ама таму блескаше. Одлично си ја заврши работата и Елена и целиот тим кој стоеше позади неа. Затоа имавме и најдобар пласман со неа.

Порано излегуваа барем по 10 хитови од Евровизија што и ден денеска сите ги знаат и се слушани, а денеска се' е подпросечно. Не е ни воопшто интересно да гледаш.

И јас сум за тоа дека на Евровизија не треба веќе да учествуваме ама тешко дека МРТ ќе се откаже од шетање.

Edit: Песната на Финска е целосен плагијат. Цела песна им е составена од украдени делови од повеќе песни.

На imelda и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  5. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Финска, Грција и Белорусија ми се најдобри до сега.. Црногорската баш и не ми се свиѓа, некако многу ми е досадна. Се надевам дека Грција ќе победи, иако мислам дека тоа ќе биде Австрија..

6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Апсолутно се согласувам! :)
    Според мене, најдобри претставници на Евровизија ни беа Елена, Тијана и Тамара со Врчак и Адријан Гаџа.
    Имаа певливи песни, интересни, баш го имаа оној евровизиски ритам.

Од овие еврозвизиски песни, најмногу ми се допадна песната на Израел.
    Претставничката имаше специфична боја на глас, а секако и преубава ми беше :)
    Штета што не влезе во финале.
    Сега за сега, во глава ми влезе само песната на Шведска.

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.315
    Ги додавам и Швајцарија и Белорусија, овие ми се топ 3. :D

8. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    А, чекајте, сега ли има Евровизија на ТВ? На која песна се?

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.315
    Има на МТВ, 20 од 26 песна. :)

10. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    148
    ЗнаЧи водителкава е..
    Добро бре толку немаат МТВ некој водител со посимпатичен глас.. некакооооо, земјаааааа, наааа
    Не..не можам да и ги слушам коментарите, пуштам тон само додека траат песните...
    Инаку фаворит ми се претставниците од Швајцарија..
    И морам да кажам дека многу ми е криво за Тијана, па имаше толку многу полоши изведувачи од неа кои влегоа во финале..ама тоа е се гласа за земја а не за песна.. а ние сме малку .

11. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391

Аиии.. Одма отидов да ги видам. :D :D

12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Унгарија ја додавам на листата за потенцијални победници. :) Убава песна, модерна. Влегува во глава.

И на Швајцарија песната не можеш да ја прескокнеш ама само свиркањето на почеток е тоа што е заразно, а не дека песната ми е нешто посебно.

13. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    She keeps on running, running running from this crazy life... Унгариија, само напред. Фаворит ми е.. :inlove:

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.217
    Белорусија, Шпанија, Црна Гора, одлични песни.
    Шпанската ми е феноменална, каков глас човече има женската ми се чини извонреден...
    Тука ќе ја клам и Швајцарија, премногу ми е интересна песната и влегва во уши и плус симпатичен е пејачот..

Уште се чудам за нас, песната наша била избрана во најдобрите 5 на цела Евровизија и пак не влеговме во финале, мене песната ми беше супер певлива интересна, Тијана во глобала е забавна личност искрено и требаше нешто шо ќе ја здрма, да скока да рипа на сцена, костимографијата, сцената ужас.
    Нас ни треба пејач или пејачка со гласиште, таков во Македонија немаме, сите шо ги имаме ги пуштивме, прочитав тука во темава дека Елена имала најдобар настап, ќе се сложам со то, песната беше певлива, кореографијата одлична, облеката исто, Елена на сцена беше топ, и освој 11 место.
    Ќе ја клам тука и Калиопи, Калиопи според мене пред 2 години со црно и бело имаше одличен настап и влезе во финале, ете таков ни реба некој со гласиште, Калиопи е извонреден пејач според мене, не се сеќавам само шо место изваде.
    Каролина со Мојот Свет имаше и таја убав настап, Друго се беше батал до батал.
    Можиме ние колку сакаме да викаме да се откажиме од Евровизијава но то не зависи од нас, се чудам само кој ќе не претставува другата година...

15. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Песната на Данска да не е крадена? Премногу ми е позната... :?:

16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Австрија :$
    Оригинално презиме избрал :D :D Ако мижам и не го гледам ќе го гласам еј. Џејмс Бонд најавна шпица може да биде песнава. :!:

17. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Данскава ми е некако многу во Бруно Марс стил.. ама не е лоша..:D

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlueHeart

BlueHeart Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    469
    [​IMG] :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На imelda и Adi888 им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.928
    Допаѓања:
    81.219
    Не е фер, мелодијата која моментално оди е потполно иста со Every breath you take од The Police. И не само таа, 90% од песните веќе потсеќаат на некоја друга. Лани Зелкото лом го направија за плагијатот, а годинава никој не преземал ништо.

20. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Шо е фората со решетките??