пфф педеро победи, затоа секоја година се намалува бројот на држави што учествуваат на Евровизија...катастрофа невидена
Кончита изгледа само мене ми направи ќејф Не судам по изглед јас туку песната е навистина преубава така да нека и е честито шо нека се радува
Чекајте малце, а зошто не ви се верува дека Австрија победи? Ама со други факти, не дека е изведувачот трансџендер или како и да се доживува.
И сега машко или женско победи на Евровизија? Како да му објаснам на детето зошто тетката има брада Изрод! Срам за човештвото!
Леле бе, греотаа... Требаше Швајцарија да победи или Холандија.. Мизерија е ова бе ! Па што се стори глумење лелее, ми идеше преку телевизор да и/му удрам една
Па и не треба да учествуваме, сето политика и форсирање права на хомосексуалци ете тоа е!!! Колку само добри пеачи останаа во сенка од оваа чудотија што победи
Јас да си кажам дека мене песната ми е убава, па сеа... Мене ми е сеедно кој ја пее. Нејзина брада, што сака нека и' прави. Која сум па јас да осудувам... Ама интересни ми се шалите на твитер. Не викам не. Цело време си потпевнував рајс лајк а фиеста, тоа phoenix да ти било. Големо чудо.
Победи педерска Европа. Не дека имаше добра песна туку педерите се собраа да докажат дека можат или како таа што кажа незапирливи се. При песни како на Ерменија и Унгарија да победи една досадна, веке чуена песна,која секоја година има своја сестра близначка? Но искрено не ме ни чуди, геј лобито е јако, се држат си го гласаа и тоа е тоа.Море само Русија е мајката, оваа е избор на песна, а не геј парада.Одамна е јасно дека Евровизија е се само не избор на песна, ја гледав вечерва ептен зошто останав дома па ајде ке одмарам пред тв. Како што кажав Ерменија и Унгарија имаа одлични песни, кои сум сигурна дека ке бидат големи хитови.
Според мој вкус Австрија и Холандија имаа песни кои не требаше да влезат во финале, досадни... Немам ништо против геј популација, но победников (победничкава) како појава крајно антипатичен и одвратен беше за гледање.
Се знаеше бе дека вака ќе испадне, знаев, знаев! Очигледна местенка, ова изродов пробуваше да глуми изненаден/а, ама премногу очигледно беше се'. Криво ми е за моето потрошено време како гледач, и криво ми е за другите натпреварувачи во глобала, бидејќи оваа година имаше ПРЕКРАСНИ песни, буквално 90% од песните беа солидни... и за што? Пропала инвестиција... Да беше друг претставник на Австрија, некој помалце контроверзен, со истава песна, ќе беа меѓу последните, сигурна сум! А со тоа и другите песни ќе беа бодирани пореално. Какви прекрасни песни беа во позадина, игнорирани буквално, зошто? Зошто изродов како таков заслужува посебен третман?
Луѓе, ај ве молам кажете ми. ова што победи машко ли е, женско ли е? не ја следев евровизијава, не знам што се случува. сега на вести видов кој победил
Поздрав од Карина тако звана Клеопатра пророчица Сите пет првопласирани ги погодив Браво за Кончита, фаворитот ми победи. Мило ми е што луѓето не се површни и што не им е битен изгледот, кога е добра песна во прашање. Браво бе Кончита, нека пукнат душманите