А гледам на темава и некои експерти се јавија... од типот на Тамара Тодевска. Ќе не просветлуваат. Во прашање е просечна балада за која знаеме од која причина го освои првото место и на кој јубилеј патем. Се што слушнав вечерва беше просек до просек. Да возвеличуваш песни од овогодинешниот избор значи дека си личност некомпетентна да оценува музика.
Цела евровизија ја изгледав и искрено на Швајцарија песната најмногу ми се допадна. Весела, добар ритам... :geek:
А што изглед е ова па? Го исмејува женскиот род? Ако веќе сака да се прави жена нека биди жена. Ова не личи на ништо. Изрод. Колку сака нека биди песната прејака и незнам што. А брадава уствари после победава е педерска работа?
Еве вака. Јас не ги гледав бидејчи си имав друга работа, но, внимателно ги слушав. Морам да признаам дека не ја слушнав на Швајцарија, па ако може некој нека ја стави тука. Второ, воопто не ми се допадна песната на Австрија иако не го гледав во лице човекот, па да му се чудам .Нема везе тоа. Човек е. Но, мислам дека навистина победи поради тоа што е транс. Сите се нажалија за него, па му ги дадоа поените, иако не гледам што е за жалење овде. Тоа е негов избор. А тие си рекоа као демек:" Ако нема поени човекот, ќе изникне 3 Светска Војна помаѓу транс+геј населението и стрејт население". Тоа е мое мислење...
Вики,најискрено не беше толку воодушевувачка песната на Австрија колку што вниманието беше свртено кон неа уште на почетокот. Ако зборуваме за сценски настап,поголемиот дел добро ја искористија сцената. А пак вокално,девојката од Шведска испеа солидно,а Рут од Шпанија беше прекрасна и ептен моќна. Како што рече Менди,контроверзиите ја доведоа до победа,а не дека музички е поспособна од другите.
Вкус е вкус, океј, еве на некои им се допаѓа песната, гласале чисто поради тоа, настрана неговиот изглед... НО поентата ми е - ФАКТ е дека неговата контроверзност имаше големо влијание врз победата. И тоа е тоа.
Браво секоја чест. Сите му се смеевме а сега тој/таа де ке се смее Навистина прееубава песна со полна енергија браво!. Е па не беше само до брадата туку песната беше убава,мегу најубавите беше. Е па сега растете бради во мода ке биде така да си знаете
И тргна на Австрија годинава,прво Кајмаковски сега Кончита... Се на К.Случајност? Ај догодина има надеж оти Кајмакоски работи таму
Од првиот до последниот збор се согласувам.Респект за ова. -- Очигледно,сите заборавија што се бара на Евровизија.Се бара песна која понатаму ќе биде хит низ Европа,а и пошироко,а не кој ке стави брада или ќе ги извади цицките. Ова е пропаст на целата Европска нација,без коментар сум.
Ова јас уше во полуфиналето когаја видов женскава си рековв не и требало брада оти многу е убава ко близначки да се девојкиве Добро де и такаа ниедна не е природна шо има тука
На урбаните и слободоумни Македонки кои имаа многу либерални сфаќања и висока толеранција, одеднаш им смета сексуалната ориентација, а и им е најбитен изгледот.. Хммм, не ми делувавте такви бе, нели во Европа ќе одевме? Поздрав, отидов да растам мустаќи, брада веќе имам пуштено!
Јас победничката прв пат ја слушнав на радио и немав поим ниту кој ја пее, ниту па како изгледа. Мене ми привлече внимание текстот, баш си реков - Еј, колку добар текст. А денешниве хитови се претежно тралалајки кога станува збор за тоа, па ваквите песни доаѓаат до израз. Искрено, не ни очекував дека таа песна ќе ја чујам на Евровизија. Мене многу повеќе ми личеше на soundtrack за некој добар филм, со оглед на аранжманот. Некако, моќно ми звучеше. За Кончита нема многу да коментирам. Која ѝ е поентата со брадата - не знам. Ама добра песна имаше и одлично ја изведе. Со здравје нека си ја носи победата.
Песнава на Австрија не ми се допаѓа. Имаше многу подобри песни од таа. Македонија била на 13-то место во полуфиналето, со 33 поени.
Тоа е проблемот сега не треба да копираме нема да биде интересно веке видено,туку некоја новамода треба да се мисли некоја баба со брада ете пак брада озбилно треба нешто ново
Немам ништо против неговата сексуална ориентација али или нека е женско или нека е машко. Што е ова на ништо не личеше се гледа дека е само за внимание. И песната воопшто не ми се свиѓаше па можеше кој сака да ја пее. Најобична балада. 70% од песните беа поубави. И победи само заради контроверзноста, малце се тие што гласале за него заради песната.
На мене не ми пречи тоа што Кончита е трансвестит. Немам ништо против таквите како него/неа. Едноставно, песната не ми се допаѓа. Во 2007 година, Украина ја претставуваше трансвестит, кој имаше убава песна. http://www.youtube.com/watch?v=hfjHJneVonE