Мене Латвиа ми се свиѓа, Торта Правам. Цеп цеп цеп Имаше македонска песна торта правам мамо...не е личен оти не е бричен... ако некој ја најде за споредба Албаниа ако помине со таа песна, ќе си ја прегризам левата нога со свои заби и ќе ја фрлам на телевизорот да го скршам. Уствари.... покрај песниве
Вечерва навивам за Шведска, Ерменија, Холандија и Црна Гора. Од Шведска песната ја немав претходно слушано, се изненадив од девојката и нејзиното пеење, ама и општо цела песна ми звучеше прекрасно! Ерменија ми беше во фаворити од претходно. Холандија, кантри дуото - доста симпатични беа и двајцата, и песната е фина, убава... И Црна Гора си беше солидна, и настапот прекрасен.
Мене ми се допадна песната на дечкото од Унгарија, последен што настапи И Украина не ми е лоша, исто и Сергеј. И Холандија имаат симпатична кантри мелодија, слатки се и спонтани. Другите потпросечни, тотално невпечатливи..
Оваа од Унгарија ми е ептен заразна,ми се врти цел ден Мака ми е што не влезе Естонија,место Русија можеше. Во глобала,поголемиот дел ми беа невпечатливи и досадни песни.
Дефинитивно песната на Шведска ми беше најдобра за вечерва И песната на Црна Гора исто така ми се допадна и мило ми е што Сергеј влезе во финале Ми се допадна целата емисија ... сакав и Албанија да влезе во финале Па сега да се надеваме дека и Македонија ќе влезе во финале
Браво за Сергеј Сигурна сум дека Црна Гора ова година ќе се пласират од 1 до 10 место.. Според мене нека и победат годинава, песната е одлична. Ајде можи и ние да се усреќиме четврток
Кога Ерменија стапи на сцена си реков, нема шанси. После сите песни, една по една викам, Ерменија ќе помине. Ставајте пари на Ерменија да победи луѓе Фала богу, оноа за Албанија што реков, левата нога не ја изгризав и не клинкам Јас навивам за Исланд.
Одлична му е песната на Сергеј, и мило ми е што влезе во финале. Другите песни и не ми оставија толку голем впечаток, што знам.
Годинава има убави песни,ми се свиѓаат повеќето. А натпреварувачиве пеат кој од кој поубаво.. Сите пееја на англиски,тоа некако не ми се свиѓа,си отишол да ја претставуваш државата и англиски пееш..може не сум во право,ама според мене е болје да се пее на свој јазик Јас сакам да победи некоја весела,забавна песна
Ерменија и Украина - фејворитс! http://www.youtube.com/watch?v=ChkJpnOgIwQ http://www.youtube.com/watch?v=sdAf2EjhRiE Oд оваа вечер и Шведска исто многу ми се допадна, Азербејџан имаше добра балада, а и Унгарија да не ја заборавам. Генерално добри песни, весели, барем мене ми се допаднаа Нашата ми е фаворит од последниве неколку години, заслужува финале.
Изненадена сум што Естонија и Молдавија не се пласираа во финале. Мило ми е што Црна Гора успеа да се пласира во финале. Најдобар настап имаше пејачот од Унгарија. Од песните што влегоа во финале, не ми се допадна песната на Русија.