Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2014

Дискусија во 'Музика' започната од Madam-A, 4 мај 2014.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.764
    Допаѓања:
    25.082
    За Австрија се знаеше дека ќе оди понатаму, нема да ме зачуди и повисок пласман, иако песната е просечна, бидејќи Евровизија е многу популарна кај LGBT популацијата, они се 90% од гласачите.
    Политика на страна, Евровизија е под големо влијание на оваа популација...
    Затоа и Грција секогаш влегува во финале. :P

На Bright, anuskaNESTLE и awl им се допаѓа ова.
  2. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Не очекував да влеземе во финале, иако песната и настапот беа доста добри за разлика од Полска, Грција, Романија, братучетката на Фифи итн. :D
    Битно се пресмеав кога почна песната на Грција, татко ми свртен, не гледа и вика: „Оо, Бог да го прости, кој умрел сега?“- мислеше дека сме свртеле каналот, и јас патос. :rofl: Забегав од темата.
    Вторава вечер ми се допаднаа Словенија, Белорусија и помалку интересна ми беше на Швајцарија.
    И ми се допадна идејата како го направиле тоа со знамето на Македонија (тие на почеток пред песната што ги даваат), доста креативно. :D

На simonna.a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
  4. beliver

beliver Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    59
    Грција дефинитивно ми беше најдобрa.. а за Македонија не ни очекував да влезе со ваков сценски настап. Песната не беше лоша.. може и најдобра што сме ја имале али настапот дефинитивно беше меѓу најлошите.

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    23.405
    Овие од јавната куќа излезени пројдоа,така?
    Ги изгласаа мажи,сто посто...

6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    http://www.telegraf.mk/zabava/estrada/1 ... -vo-finale

Не разбирам зошто се лути женава и сестра и, кој им е крив сега што не влегле во финале? Нема кој, па ајде австриецот е крив оти бил жена со брада. |( Македонче си е македонче, се некој друг му е крив оти не го бивало, оти не успеало. Поидиотски изговор зашто не влегла во финале не можеше да смисли, и уопште не знам што им смета човеков, си има добра песна, си го гласаа, си влезе во финале. Многу ме неривраат некои вакви испади, брада да пуштела, ова да пуштела.
    И што беше со стајлингов на Тијана, као у тренерка нешто, шо и да беше тоа.. |(

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Не гледав, само во видео од 10 минути ги ислушав сите рефрени, песните која од која попоросечна..... па кога видов уште кои влегле вчера, значи травестити и полски ороспии владеат со овој фестивал, леле, дај да се повлечеме веќе еднаш, срамота е да учествуваме на вакви манифестации, ќе се согласам со Тијана и со Тамарчето |( овој пат... и онака никој не го гледа во Европа овој циркус, само ЛГБТ и иселениците.....

8. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Значи толку да се нема идеја за добар сценски настап. Имаа предобра бина на располагање, позадина, избор на еден куп ефекти, холограми, а избрале оној по дуксер да трча како брлив и да мавта со раце, што комплетно го одзема вниманието насочено кон песната која беше просечна и барем заслужи финале. Освен песната, ни Тијана, ни Тамара, ни двајцата вокали, ни танчерот не личеа на ништо и не заслужија финале. Имаш бе жива песна, дај и енергија, шаренило, движење. Вака ништо. Плус испаѓањето дојде како мелем на повеќето Македонци од глупирањето и малограѓанските изјави од препотентните сестри, па не верувам дека некој посериозно жали за овој неуспех.

Сергеј Ќетковиќ си испеа баш класична евровизиска песна со солидна сценографија и мислам дека голем дел од конзервативните Европејци ќе го поддржат и нема да е фер ако не се најде меѓу првите пет.

Настапот на ТОА од Австрија треба да ни биде показател дека некогаш треба да се обидеме со таков лик кога веќе не можеме со просечни пејачи. Се гледа дека такви проаѓаат полесно, а такви ги имаме еден куп (Бојан, Фифи, Коста Бургов, Драганче Митрески, Гулабица, хармоникашот од пред ГТЦ... па ако треба и Ена Веко нека се реактивира). Можеше дури и Б. Павловска, која максимално ќе ги засенеше Пољакињите.

На Ane.a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    И официјално Хитлер не е повеќе најстрашниот Австриец...

Сепак за Евровизија 2015,ќе ни треба ова
    и така тетки со бради,норвежани со приспивна песна,женски персони од јавни куќи важно се во финале...да да,далеку тера овој евровизиски циркус ;)

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.247
    јас мислам нареден пат да ги пратиме Нокаут- на сите им беа придружни вокали за Евровизија но никогаш не ги испративме како група.

Замислете да одат Нокаут и да пеат некоја ваква песна и во позадина 3докторки :D https://www.youtube.com/watch?v=g6_OH7dCk3M
    Мислам дека е добра идеа к-15 да направат песна за Евровизија , барем ке ни биде забавно :D

11. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.354
    Со Цацко,Миле Паника и Тошо Малеро 100% одиме во финале
    можи и со обработена верзија на нивната песна со текст:
    Шо мислеше шо мислеше кад се она беше...
    и само тие да си денцаат....
    а како придружен вокал-секако Жаре е лекот ;)

12. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Зошто Раде го викате Жаре?? :^) А да.... к-15 останаа неискористен материјал за Евровизија, ама па и не знаеме колку тие ќе беа спремни да си го ризикуваат јавниот имиџ и углед.... човек кога ќе се врати од Евровизија не е истиот во нашава држава, се и сешто ќе се изнаслуша :D и за Нокаут истото важи....

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Од вторава вечер најмногу ми се допадна Швајцарија,Финска,Словенија и Австрија.Имаше многу убави песни :geek: Оваа евровизија некако посебна ми е.Немаше песна шо можев да кажам дека не е убава.Сега од овие две вечери фаворити баѓии имам.Први ми се Русија и Швајцарија и другите се редат натаму :lol: А од овие шо влеват дирекно Германија,Италија,Шпанија и Франција :lol: :rofl:

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас секогаш однапред сум знаел да го погодам победникот. А оваа година тоа ќе да е Полска. :lol:

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.220
    Јас мислам наредната веќе ако праќаме некој нека биди или Ламбе или уба идеа е Нокаут, Ламбе 2-3 пати се обидваше чоеко да оди 2-3 пати не Евровизија, па нека го пуштат сега редно е..
    Нокаут се интересни за таму, ќе згрми Пере на сцена со некоја позабавна песна :D

16. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    исто му кажав и јас сношти на мм, овие со цицките далеку ќе стигнат :D

17. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.247
    Не сакам Ламбе да оди -ќе се уплаши :D на Нокаут им е испробан теренот....
    И ајде оваа година ние да си избереме кој ќе не претставува, нема потреба да враќаме иселеници...

Еве јас мојот потпис го ставам за Нокаут

Кој Е ЗА, Предлогот го ставам на гласање [​IMG]

Прикачени фајлови:

• kolovoz.png
      kolovoz.png
      Големина на фајлот:
      6,5 KB
      Прегледи:
      124
  18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    да ...да...Раде се вика ...хах хахаха :headbang: а Жааре, може зошто ЖАРИ И ПАЛИ на малите ТВ ЕКРАНИ!

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Ма каков Жаре, каква Гулабица, Кајмакоски, Благица Павловска, Андријана Кеш, К-15...
    Нас Мајкл Џексон да стане од гроб, не ни помага. Едино некако цела Македонија да се реинкарнира во некоја друга држава, таму погоре, па некако ќе има смисла...

20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Аделина Тахири ќе ни биде одличен избор.
    Ќе се растресе и разигра на сцена, згодна е, ќе писне некој звук, добри пратечки да и одберат само, и најважно брза и лесна за слух песна на англиски.
    Минимум ќе ја достигне Елена и 11то најдобро наше место досега.
    Цела Европа ќе се растурат од гласање, дијаспора, 10ки и 12ки од Швајцарија, Албанија, Шведска, Германија, Австрија :)

А оваа 2014 Грција ќе победат мислам.

На blond.bunny му/ѝ се допаѓа ова.