Нека ме окриви кој сака, само сум реална и непристрасна. Даниел има супер глас, настапот сценски беше феноменален! Ама изнаправи такви непростиви фалшови, како ниту еден пејач вечерта таму. Нормално, изведба во живо, се дешава да кикснеш еднаш до два пати на поминување. Ама пеење на сосема друг тоналитет од тој што ти иде на матрица и тоа во неколку наврати, делуваше тотално ужасно и непрофесионално. Аматерски до бескрај и како да нема слух. Заслужено невлегуење во финале, позаслужено амин!
Рекоа дека ако победи Австралија,следната година Евровизија би се одржала во Германија,како рандом одберена земја,поради трошоци И оти не ја сакате Австралија,па греота долу изолирана,нека си пеат луѓето,што има врска
Ajde sega nie hejterite na Daniel da ja napadnime malku temata... Mene iskreno smesni mi se lugeto koi se iznenadeni sto ne vlegovme vo finale.... Kako prvo pustame coek sto ima 2 pesni vo zivotot ispeano,karierata ja zapocna na 30 godini koja trae 1 do 2 godini preku sila STRA RECI A NE ZAPLAKATI.Na X faktor pobedi so peenje na stranski pesni 1 ili 2 ako ispea makedonski i tie ne gi ispea kako sto treba,ovaj ako znaj da ispej edna tradicionalna makedonska pesna jas glavata ke si ja secam ocaj...Kako vtoro nedoviot nastap bese tolku klise i mizeren so tie crncite vo pozadina ala nastap od 90tite mislis deka e katastrofa,pesnata voopsto ne e pevliva i tekstot uzasen bez nikakva sodrzina,barem na makedonski da ja ispeese pa da imase barem M od Makedonija na toj nastapot...Uzas
@Hipster погледни ја Албанкава на јутуб пред неколку години учествуваше на Voice of Italy и победи. Страшно пее, не коментирам за настапот вчера, ама не можеш и да и го оспориш талентот и вокалот што го поседува..
@mime87 Se soglasuvam isto so tebee .. do pred 2 godini ne go ni znaese nikoj sega on ke ne pretstavuva .. pesnata od nea ponikakva nemase ubav e covekot ali premnogu e ligav
Шу праите бе жени, барате нзс? Логично објаснување зошто Даниел не влезе во финале? Нема. Какви мизерни песни и настапи сме имале па сме влегле во финале, еве сега не, тоа е тоа. Остајте го "детето" супер се претстави и песната е симпатична, на Тоше поарна да не беше лајф ис а бук или Каролинa со мојот свет, Елена со најнанајна ич да не ја спомнувам и многу други сосилаулависепрајме песни. Стално вака симпатични песни да праќаме, па ич нека не влегуваме во финале.
Не дека имаме некои лоши пејачи (иако реално, нашите најдобри никогаш не би прифатиле да одат на нешто како Евровизија), ама песните се катастрофа. На Тоше каква песна му дадоа... тој со секоја друга песна негова би можел подобар пласман да постигне. Песната на Даниел, ок, симпатична, шармантна. Не е мој тип музика и не можам да коментирам, ама како за Евровизија проаѓа. Треба да се испрати нешто позабележително, попрепознатлива музика... или не, ништо не треба да се испрати. Нека прекинат веќе еднаш да се глупираат по Евровизии
Вака значи,знам дека не може секој да го слуша и да го сака,нели ствар укуса,ама некои работи треба да расчистите. Колку песни има направено во кариерата не е никаков репер,бидејќи многу земји праќаат музичари кои таа година се појавиле на сцена. Имаше лани една што исто на Х фактор победила,па ја пратиле,само не ми текнува од која држава беше. Дали е лигав и антипатичен Даниел ама нималку не влијае на фестивал од типот на Евровизија,бидејќи според мене таму треба да се оценуваат сценскиот настап и вокалните способности,а не неговиот персонален карактер. Со акцентот ставен на треба,бидејќи знаеме дека поените се даваат политички,на земји што си соработуваат една со друга,комшиски де Се согласувам за песната дека не беше ништо посебно,ама не беше ни толкав ужас,имаше далеку полоши што само го поткрепува она што сум го пишала погоре. И така
Ќе ѕирнам баш и ќе ти кажам. Ама знаеш што ако била толку страшно добра како си дозволила таков кикс синоќа? Не сум музичар па од прва приметив дека се мачи со песната за фалшовите да не праиме муабет. Јас не мислам дека заслужи финале. Инаку што кењате за Даниел дека има само 2 песни и што да кажеме за ХХЛ бе? Они познати беа ептен пред да идат на евровизија, јеа рајт. Колку други пеачи одат на евровизија а се дебатанти а стигаат далеку? Мал милион. И Лена не беше некоја ултра позната пеачка во Германија па девојчето си победи, фер анд сквер, со преедноставна песна и кореграфија. Летс фејс ит ова е политиковизија. Џабе се јадеме меѓу себе, да не трошиме пари на ова и да се откажеме. Секако се потиња песни и се потиња песни има на чудово, ако може и песни да се наречат.
Јас мислам дека најпаметна работа што можеме да ја направиме во врска со Евровизијава е да се откажеме за навек. Не се изморија веќе од бламирање? Кога нешто не иде, откажи се и посвети се на друго. Кај ни е гордоста? Секоја година последни.
@Marossa Menee mi e bas simpaticen ima ubav glas ama malku detski mi deluva , vokalnite sposobnosti mu se 5 , nastapot beshe super, stajlingot super ali ovie stubovite zad negoo fifti sentovcite mozea barem malku poveke da se potrudat i da se razmrdaat daleku pointeresno ke beshe sekako .. so se odnesuva do Daniel ne da go napagam ali trebalo poenergicna pesna da mu izberat .. @Hipster Nie ne kenjame sekoj si dava svoe mislenje .. taka da
И Евровизија е политика,затоа не влеговме.Многу ми се допадна како испеа Грузија..моќна беше и девојката и настапот и песната
Јас мислам дека голема неправда На нас и Белорусите ни направија. ЦЦЦЦ КОЛКУ Е САМО УБАВА ПЕСНАВА ЕЈЈЈ!!! Заслуживаше финале песнава дефинитивно, дечкото буква не исфалшира И Даниел беше сосема солиден, супер испеа дечкото, иако песната не ми е нешто УАУ, сепак беше МНОГУ ПОДОБРА од рецимо Унгарија, Грција, Романија за мојот вкус. Криво ми е за нашиот, и за Белорусија дефинитивно
@Winter Lady ако си ја имаш мувата на капата ќе и праиш иш. Не мислев на тебе ама гледам си се пронашла во муабетот. ИМајте си вие став, па усосталом и моето е став ако гледаме од твоја страна колку и твоето. Се утепаа од критики за Даниел, не сфаќам само по која основа. Али да излгеда хејтањена нас ни е стварно у крв. Океј е да не ти се допаѓа рековме дека не може на сите да ни се свија нон сенс е, ама па и има ли нешто што на вас ви се свија? Онака ценам ставови ама на луѓе кога ќе кажам тоа не чини зашто ова чини со аргументи. А ние само да кажеме што не чини знаеме зашто нели ни се може, a да кажеме што е тоа што е добро никаде не нема. Јас не сум била никогаш подржувач на мислењето дека за вкусови не се дискутира и нема да бидам. А за тоа дека Даниел нема искуство и со 2 песни не е праќа на евовизија мислам камон, не е ова Сан Ремо побогу. И не ми беше до толку лош настапот вчера, можеше многу подобаар да биде да, ама можеше и далеку полошо.
@Hipster јас од друга страна сум музичар. Сите во семејство ми се музичари и сама од мала се занимавам со истото. Точно е дека не беше совршено, ама пак ако почнеме да бараме ситници и грешки можеме кај сите изведувачи да најдеме. Од лично искуство тврдам дека и најдобрата пејачка подобро пее дома отколку на сцена и милион луѓе публика Кога Кристина Агилера светска пејачка си дозволува да згреши и фалшира многу нормално е некој со помалку искуство да згреши. Мене во главно добра ми беше, не беше страшно.. Но секој со свои преференции Кога ке можеш слушни ја