Евровизија 2015

Дискусија во 'Музика' започната од ludoto19, 15 мај 2015.

1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Мене криво ми е и за Холандија баш си е интересна песничката...од Романија и од некои други сите беа подобри...Кој би гласасал за нив? :?:

2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    25.752
    Мене освен Естонија, ми се допаѓа и од Норвешка, исто како и лани, прекрасна балада...

:l:

3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ги немам слушнато сите, ама Италија ми е фаворит :inlove:

4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Значи овака. Секој што рекол да се откажеме та да се откажеме, дај смирете страсти. Кога ја имам Велика Британија за жив пример, она од оние 5 големите, што го финансира целиов евент па пак од шала праќа песни сека година, едноставно оти не сака да победи. Се пријавувале пеачи други години, ама не им одговараат тие. Пред некоја година кога Андру Лојд Вебер се зема сериозно, избра девојчето, промо тура, маркетинг, се по ред, и ја пласира песната меѓу првите таму, мислам уплав фатија овие од ББЦ дека кај нас ќе дојде наредната година :rofl: Оваа година незнајни акти, уште пеачката пак и пати со белите дробови и не може да дише без кислород и лекарства. Амин од пласман. Само ега не и припадне на сцена јас викам, нека поужива момичката додека може. Една година и Грција се уплаши да не им дојдат пак кај нив па затоа алкохол ис фри беше. Оваа година Финска зошто се глупираше? И они не сакаат пак да е кај нив очигледно. Бројте среќните ѕвезди што немаме кој да победи за МК, оти дур тогаш пара и пара ќе се испере и потроши, та барокна сала ќе требаше да се гради, коњи и кочии, и се по ред. Добро ќе беше да влеземе во финале, за да маваме знаменца, ама вака пак да се тешиме дека сме на уште посигурно ајде.

Забава и дружење земете го како тоа, со типични евровизиски настапи, глупирања, кожи, пердуви, спандекс, огномети, жени со бради... :emo:

На kjukli, Mishela и MandyLane им се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Зошто и ние не си платиме за во финале како што прават оние пет држави секоја година?

6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    Со поголем дел од постов се согласува, НО има една крупна ситница. Финансиите. Ние секоја година мака мачиме од каде да најдеме пари за Евровизија. За ВБ се знае дека може да се луксузира, ама ние лупаме пари за глупости, за забава. Неколку држави се откажаа поради таа причина само кај нас рози цветаат.

На kjukli и Candid им се допаѓа ова.
  7. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Даниел Кајмаковски на Каролина и Тоше не вода, туку вино може да им носи, особено на Тоше, бидејќи го убива од имитирање и славата сака да ја изгради на негов грб, користејќи негово понашање и став.

8. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    862
    Ама најлошите песни од секој изведувач ги праќаа, на Тоше барем според мене таа песна најмалку ми се допаѓа.

9. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Ех, да не беше политиковизија ќе отидевме понатаму.
    Даниел супер отпеа. Само не знам што беше финтата со позадината и со кореографијата, ако може да се нарече така.

Фаворити ми се Италија и Русија.

10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    ^
    Зборувам, да се појаснам, за прилично бааги неколку стотици илјади евра кои овие „големите„ земји ги ставаат во евентот, кој кошта неколку милиони севкупно, па затоа идат и директно во финале, оти без нивни пари не би се платила целата продукција, и не би се одржал фестивалов каде и да е, во која и да било земја. Праќањето на претставници е само како малку поскап одмор за неколку луѓе. Земји кои се повлекле од натпреварот, не се повлекле колку јас знам од финансиски аспект, туку поради нешто друго, обично поради политика, ама можам и да го видам ако некој, кој очигледно не е фан а има сила да реши, да реши како е се тоа непотребен трошок.
    Сега, работа на финансирање внатрешни фестивали за избор кој да биде претставник, ама се изедначува трошокот со платена карта за време на концертот, наплата за телефонско гласање итн, телевизијата сама си ја прави математиката дали и одговара бројката, затоа и некои земји бираат во комисија и ајде ти иди, избравме, објавуваат овие ќе не претставуваат, и таа е, да не правиме трошок со избори.

Градењето на соодветна арена доколку ја нема, не верувам дека спаѓа во трошок кој го покриваат големиве земји. Изгледа затоа и никој во последно време не сака да биде домаќин доколку нема веќе готова инфраструктура.

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ама сте разврзале муабет, да бидеме реални, оваа песна оваа година беше меѓу најдобрите. Сме испратиле и фантастични пеачи и пеачки ама со многу лоши песни. Освен Калиопи, Црно и бело меѓу просечните накај подобрите спаѓа :D Ако не е политиката во прашање, едноставно...немаме гласачи, тоа е тоа.
    Мене искрено Даниел ми е така, па не ми е по личен вкус најискрено, ама да го плукам сега не бива. Убава песна имаше, знае и подобро да пее, и колку и да не ми е по ќеф, мака ми е, кога со толкав ентузијазам и надеж се отидени, и ете не влегуваат во финале, па и дома кога ќе се вратат ги омаловажуваме. Имаме ние уште да растеме ехееее...
    и оваа :l:

На Sanjichka007 и Hipster им се допаѓа ова.
  12. Luna.Lovegood

Luna.Lovegood Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Леле!Многу се разочарав кога Даниел не помина!Ама водителка/водител беше таа/тој што победи прошлиот пат.

13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    ^
    @kravce тоа на гитара Роберт е?

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    не ми личи баш :^) добро тоа дека е врвен квалитетов на снимкава :D

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^Роберт е бе, скоро сум сигурна ја.

На kravce и imelda им се допаѓа ова.
  16. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Aбе ок е ставот да не бидеме хејтери за наше итн итн..ама па ај да се лажеме дека добра била песната :D апла досадна беше, али сепак у прашање е ствар на укус..xD

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    За овогодинашниот претставник погодив дека ќе не претставува уште од аудицијата реков и да не победи на Х фактор сигурно на Евровизија ќе го пуштат.Во споредба на она што го покажа на Х фактор со настапот на Евровизија едното со другото врска нема.Даниел се покажа со врвни странски песни и наши се разбира ама за нив некој се потрудил навистина, а за на Евровизија ни првично ми се допаѓаат во целост а дури стигнат до настап верзијата разочарувачка.За Даниел според мене песната беше направена за според она што умее да не можи да се претстави во полно светло.А Ако веќе организаторите знаат дека е џабе не мора ни да учествуваме.

Не се секирај има нови наши претставници талент шоуа како на пример:

нешто ми оди накај Давид за в година :?::rofl:

18. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Колку и да е политика.
    Реално гледано не сме пратиле асолна песна досега.
    Некогаш си мислам дека ние сме си криви.
    Цела година излегуваат тек-тук хитчина,кога ќе дојде евровизија праќаме нешто како за на златно славејче.

Мојот свет се вика музика,нема вера ниту граница и Каролина-Мислам сериозно ?
    Ваков стих,не можи ни да те допре,ни да те намовни,ни да те бендиса.

Јас ја имам силата,да те преболам да те нема и Ѓоко-Оваа песна не е ни за играње ни за пеење.

Лејла ла ла лејла и Мартин ?

Дај не заебавајте гној песни праќаме секогаш !

А за Данаил што да кажам,од музика одбирам колку толку,дечкото беше тотално фалш,и надвор од интонација.

Последна измена: 21 мај 2015
    На Nausicaa, Candid, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Oвие oд музичкиве шoуa oд кoгa ќе пoбедaт никaде ги немa...

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    Босна и Украина не учествуваат поради финансиите. За другите не можам да тврдам.