Леле Швеѓанецов само за плакнење очи песната ја изнаслушав веќе а и настапот беше 10ка Заедно со Азербејџан и Словенија единствено вредни за слушање вечерва, другиве (пот)просечно... Израелецов ноу комент, циркузи Официјално мои топ 5 сега откако ги имам преслушано сите: 5. Азербејџан 4. Естонија 3. Србија 2. Шведска 1. Италија
Ништо интересно последниве години, порано имаше циркузи, уште си ги преслушувам босанската од 2008 и француската од 2007
Тоа е се гледа дека длабоко ме потресол па сум утнала чоек. Имелда мила ваков комшија да ми најдеш, не у подрум, ма у бункер го кријам. Се извињавам скорз ве помешав дами, тоа е се дешава, љубоФ
Го гледав второто полуфинале и изненадена сум што во финале се пласираа Литванија, Кипар и Летонија. Најмногу ми се допаднаа Шведска и Словенија. Мило ми е што Црна Гора се пласираше во финале. Кнез испеа одлично.
Шведскава песна убава ми е, настапот комплетен, пејачот прекрасен. Мислам дека се знае победникот. Албанската исто така ми е убава, дури уште поубава е и си ја слушам цело време, презаразна ми е... Но сепак, недостасуваше сценска кореографија. Не испеја баш најдобро бидејќи била болна, а несомнено е една од најдобрите пејачки таму.
Јас сум убедена дека оваа година ќе победи Русија. Песната е одлична, а за настапот немам зборови. После првата полуфинална вечер, Русија важи за еден од фаворитите за победа, покрај Шведска, Естонија, Италија и Австралија.
Гледате ли евровизија? Само мене ли е симпатичен Израел? им гледав настапот со насмевка на лицето, некако многу весели ми беа Едит: уште сега можам да речам дека Армениа е најлоша, аууу страшно лоши.
Јас не знам што убаво гледате во онаа на Србија,мене ич не ми се допаѓа а и девојката ми е антипатична. Ајде уште една и Шведска
На Србија песната ми е предобра, настрана сите смешки на твитер за изгледот на пејачката, песнава ми е омилена од сите српски евровизиски што ги памтам
Брееј,јас па чудисе што олку сите запнале по швеѓанецов. Не бев во можност да го гледам некни,ама вечерва не ми избега. Каков автентичен настап човече.алал да му е на замислата Ништо чудно и до победа
Моите фаворити Србија и Шведска, оф корс Барем до сега, ги неам гледано песните сите претходниве денови. Најужас ми се: франција, англија, кипар, ермениа, белгија и уште други... тапа ептен
Јас сега пуштив, скроз изумив дека е вечерва, ама таман на време за настапот на Шведска, грррр. Мислев преувеличувате кога викавте колку е убав, ама дечково е право маче. Не само што е убав, него убива со харизма. Кога ќе го пушти Хипстер од подрум, ќе добие почесно место во мојот Ај сега он топик...кога ќе го споредам неговиот сценски настап и визуелни ефекти со нашите неокласицистички (све ќе научи човек тука ) wannabe барокни стубови сериозно ми иде да плачам. Не дека Евровизија некој фактор, ама ипак срам ме јаде, особено кога знам дека не сме до толку селендра. Инаку ги чекам и италијанците, предобри се. Или поминаа?
Не беше италија се уште. Еве го редоследот: 1. Slovenija: Maraaya - Here For You 2. Francuska: Lisa Angell - N'oubliez Pas 3. Izrael: Nadav Guedj - Golden Boy 4. Estonija: Elina Born & Stig Rästa -Goodbye To Yesterday 5. Ujedinjeno Kraljevstvo: Electro Velvet -Still In Love With You 6. Jermenija: Genealogy - Face The Shadow 7. Litvanija: Monika Linkyte i Vaidas Baumila - This Time 8. Srbija: Bojana Stamenov - Beauty Never Lies 9. Norveška: Morland & Debrah Scarlett - A Monster Like Me 10. Švedska: Mans Zelmerlow - Heroes 11. Kipar: John Karayiannis - One Thing I Should Have Done 12. Australija: Guy Sebastian - Tonight Again 13. Belgija: Loïc Nottet - Rhythm Inside 14. Austrija: The Makemakes - I Am Yours 15. Grčka: Maria Elena Kyriakou - One Last Breath 16. Crna Gora: Knez -Adio 17. Nemačka: Ann Sophie - Black Smoke 18. Poljska: Monika Kuszynska - In The Name Of Love 19. Letonija: Aminata - Love Injected 20. Rumunija: Voltaj - De La Capat/ All Over Again 21. Španija: Edurne - Amanecer 22. Mađarska: Boggie - Wars For Nothing 23. Gruzija: Nina Sublatti - Warrior 24. Azerbejdžan: Elnur Huseynov - Hour Of The Wolf 25. Rusija: Polina Gagarina - A Million Voices 26. Albanija: Elhaida Dani - I'm Alive 27. Italija: Il Volo - Grande Amore