ај и јас да си ги кажам фаворитите...Италија песната не ми е најубава ама момциве глас ли е што ли е и искрено мило ќе ми биде ако победат бидејќи редно време е Евровизијата да се одржи во Италија,потоа Албанија песната ми е ептен убава уште прв пат кога ја слушнав се заразив,Грузијкава е прејака...бар на мене Русија преубав настап и Шведска и доста се хаха ×D
Ајде и јас да си ги кажам фаворитите,после долго силување на темава вечерва. 1 Албанија 2 Естонија 3 Шведска 4 Русија 5 Молдавија. 6 Шпанија доста се Инаку се кладам дека Италија ќе победи сто посто.
Русија најдобра, баш евровизиска песна, евентуално Италија, многу добри гласови иако не беше баш за евровизија ама таленти се, исто така и Србија моќно испеа. И пак, како и секоја година, претерано ширење педерастија @lunicka на овие евровизии нема шанси да се појави нешто како што испеал Тото Котуњо, Џони Логан ,Селин Дион, АББА..., сега многу педерчиња има, џастин биберовци, тимберлејковци, па некои недефинирани како Кончита.
Мене Германија ми се бендиса, уште ми се врти во глава. Не ми префорсирана песна, онака нормално хитче. I like. На Албанија ми се допаѓа песната, и изведбата беше подобра отколку во полуфиналето, ама пак не ми беше потполно како што треба. Штета. И браво за гласот на Кончита!! (се надевам не беше плеј бек). Од мене само респект за неа.
Онаа песнана Building Bridges што ја пееја децана и водителкине на Кончита е? На YT ја нема нз кај да ја најдам
@lunicka добра меморија ... Италија последен пат победи 1990 година во Загреб - Тото Котуњо!!! Кратко по таа победа долги години не учествуваа на Евровизија!!! Јавно кажаа дека има „местенки“ на победниците ... Дека гласањето не е за најдобра песна, туку на-ти, дај-ми - комшиски, политички... помегу државите ...
Малку ме изненадуваат одредени поени,иако 12ката е предвидлива за повеќето. Италија Италија Италија! !!!
Значи веќе е јасно. Италија, Шведска или Русија ќе биде победникот. Кој и да биде, барем нешто нормално ќе испадне годинава
Сега настапува политиката, дури ни за комшиите нема 12 ама битно за Шведска да има да ја престигне Русија, се свртеле против Путин. Издржи Русијааа, на Путин може вода да му носат цела ЕУ p.s. Хахааа Меркел му даде на Путин дванаеска
Ептен ми заостана Италија Русинкава кај и да е нервен слом ќе добие, се дупна од плачење девојчето, што ли ќе прави ако победи