Евровизија 2015

Дискусија во 'Музика' започната од ludoto19, 15 мај 2015.

1. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Грција секогаш се протнува во финале а песнана не беше нешто...Даниел предобро испеја а и настапот не беше лош.Искрено уште Финска да ги пуштеа во финале и се ќе беше сјајно...

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Ко дете ја сакав Евровизија.Сега ми избледе љубовта.

3. b.u.tt.e.r.F.L.Y

b.u.tt.e.r.F.L.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    152
    Јас мислам бевме добри бар за последно место во финале:|

На kjukli, anichka94 и crazylady им се допаѓа ова.
  4. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    I mene za zal :(

5. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Мене не ми се допадна настапот ни песната, ништо спектакуларно, премногу boring ми беше, само не знам улогава на црнциве која беше нит се слушаа ништо xD а и позадината темна и они у црно облечени па на моменти црнците не се ни гледаа :D

На Elena69221 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    25.747
    Што да кажам ај...

Жал ми е за Даниел, мене песната ми се допаѓа ептен, башка во споредба со другите вечерва беше една од подобрите.
    Ерменија? Унгарија?? Па не се ни сеќавам како звучеа нивните песни од што беа досадни...

Туку ај, барем Естонија влегоа, имам една причина да го гледам финалето...

На sweet-cherry и mirandaa им се допаѓа ова.
  7. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    ЕКСКЛУЗИВНО!!! ШОК!!! СКАНДАЛ!!! Евровизиската „бомба“:

Разговор меѓу НГ и МЈ:

НГ: Ало Миле, ми текна!!! А да му проектираме антички столбови на Кајмакон, да се движат така у дубина зад него, како да шета низ државнион архив да изгледа? Па да знае Европа сосе АФСТРАЛИА дека сме Античка Македонија? А? Ш'о велиш? Еве, и црнчиштана од кај бабана англиска нека ги земе, па ќе му се нишаат како трева зад него, нека блекаат нешто ако зариба на високине тонови нашиов.
    МЈ: Добро...
    НГ: А и аранжманон на песнана не ми се свиѓа некако. Малку да ја затупиме, да не почнат да скокаат педерине в публика, па да мафтаат со виножитана до нашето свето знаме, македонско?
    МЈ: В ред...
    НГ: Ајде, среди ти тоа, јас сум дента во Стразбур, нема да можам да гледам, со Зајко имаме средба. Ајде...
    МЈ: Ајде... пријатно претседателе.

8. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    5.365
    Од вкупно 16 песни Даниел сигуно не заслужи да биде во последните 6. Каде каде беше подобар од некои што се пласираа, како на пример Унгарија, Белгија и слични. Иако ја фалите, песната на Албанија е убава, но изведбата беше слаба.
    Туку замисли сега Австралија како гостин оваа година да победи :) Ај па догодина сите во Канбера.

На kjukli и crazylady им се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    ^Ќути гризни јазик, што пари ќе потрошиме за карти до таму, ќе не изгорат.
    Не редно, па прередно време е да се откажеме од дешавкава начеречна еуросонг, кога почна се само еуропски држави да нема. Свашта еј.

Не зашто за најдобра песна избор не е, да се преставуваме нешто да се рекламираме не се рекламираме, епа зашто идеме на Евровизија уствари?

Последна измена: 20 мај 2015
    На Magnolija, kjukli, XMaN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Веќе не ни имаме кој да пратиме на Евровизија :/

На Magnolija, crazylady и Hipster им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Доказ дека елеганцијата, едноставноста и квалитетот веќе не се ценат во светот. Треба некој/а she-male (како Кончита) да излезе на сцена и сите да паднат на газ... ако не, може некои што се лигават по сцената, што се разголуваат, што се дерат и личат како да дошле од некој мизерен маскенбал... сето тоа е добро... ама нешто елегантно и квалитетно е досадно, нормално!!!

За мене Даниел беше победник!!! И се дури ние си го плукаме нашето, да не очекуваме другите да го ценат. Секакви лоши коментари се изначитав за Даниел по интернетов и многу сум разочарана од македонскиот народ.

На Sunshine.Sunshine, kjukli, LittlePinky и 4 други им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.884
    Допаѓања:
    107.915
    Кaтaстрoфa беa сите песни и неaм некoј фaвoрит гoдинaвa. Мене дa ви кaжaм искренo oд сите штo сме ги прaтиле дoсегa нaјдoбрa беше песнaтa нa Еленa Ристескa и aкo не прaтиме некoјa тaквa сличнa песнa пoвтoрнo,тешкo декa вo финaле ќе влеземе. |-)

На girl-miri, anichka94, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.617
    Јас ќе се изненадев доколку влеговме во финале,не ни очекував.
    Грција секогаш си има место меѓу 10-те земји во финале,без исклучок |(

Но си имам фаворити веќе: Србија и Русија.

Србија беше феноменална девојката,гласиште,изведба :inlove: Многу ке ми беше криво ако не пројдеше,но низ тамблр видов многумина ја поддржуваат.

Русија,прекрасна,настапот и песната како бајка беше,прекрасна мелодија едноставно преубаво.

Се надевам дека една од овие две држави ке победи. :inlove::inlove::inlove:

Едитирам:

Мене напротив,баш ми се допаднаа сите песни,некои малку-некои повеќе.

А,мислам дека на Македонија и треба Тоше за да влеземе во финале или пак Калиопи со исто така некоја јака песна.

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Остај што ќе не можеме да појдеме, туку и ако појдеме нема веќе да се вратиме :D

На kjukli, Rose96, MiloMalo и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Kajmaceto na cico :D e zdravje de nee kraj svjeta pa sto :rofl:

16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Евровизија од 2010 па навака нема ниедна добра песна да се запамти.Евентуално Еуфорија што ја пуштаа едно лето и Није љубав ствар што ни ја пуштаат уште дека е од комшии.Другово победници, не знам што, не памтам ништо.
    Времиња беа тоа на Руслана, Дима Билан, Сакис Рувас, Молитва, Лане моје па Верка Сердучка, Лорди, Асерехе нема кој не ги памти, и по патронати, по сегде, цели кореографии имаме измислувано.:D
    Годинава и неколку уназад дно дна, сите песни исти, не се разликуваат, порано по 2-3 балади имаше ама моќни од стол да паднеш, годинава една брза песна од типот на My number one нема.
    Даниел со такво гласиште ваква песна за на Златно Славејче, да се засрамат тие што ја направиле.Србија од ниво на Заувјек моја, Оро, Молитва да падне на ова да не му се поверува на човек.Единствено на Италија ми е предобра и песната и текстот, ако не победат идам во Виена со шатор протестирам.

На presiosaP, Едно Чупе, anichka94 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Mene mi e krivo, pa koj saka neka pluka. Koleshki i drugarki mi prakaa poraki deka im se sviga pesnata. Ovaa vecher nie nemavme pravo da glasame. Ne pomina za finale, ama zasluzhi dechkoto. Nema on shto sram da nosi. A albanskata pesna shto gledam beshe pofalena pred da pochne nastapot, me ubi od dosada. Ama pomina.

Barokot vo videoto na Daniel ima samo i samo znachenje vo politikata na MKD. Nadvor od toa ako nekoj najde seir e deka crnite batki se debeli, i deka vo pozadina lisjata idea nagore a ne pagaa.

На Someonespecial, kravce, kjukli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Зар има некој со Евровизија што се замара, обично наместено фестивалче :D.

Сите песни се на аглиски, жива глупост, сто пати беше подобро кога се пееше на сопствените јазици не вака сите ко од иста матрица излезени.

Нема веќе врска со Евровизија кога има и земји од Азија.

Само неколку песни слушнав и подобри беа од нашата, Даниел гласот убиен од трема, блед преблед настап, песната со потенцијал ама реално е просечна.

Кога не го пративме Гиш со супер песна да ги растури пред десетина години (уште пред Руслана) сега ќе си свиркаме со песнички за слатно славејче :D.

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    И пукна гласчето на Албанката бре :( Ваљда од шок хахаах :D :D
    Ама ми останува фаворит, морам и Естонците да ги вбројам овде, а и Блеоруската беше онака океј, мислам влегоа?

Српската песна иако не ми е нешто најнај, девојката има преубав глас.
    Тоа мора да се поренцира :)

20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Епа на таков глас на Србинкава и Даниел, греота е со такви песни да ги праќаат.Сега реално и ствар на вкусови ама никаков впечаток посебен не оставија со песните.
    Ја па не знам Србиве мајка Цеца што не си ја пуштат со песна у стил да раскињем са њом, нека избаци таму груда цела Европа паѓа.:rofl::rofl::rofl:Па чим Северина отиде на времето речи су сувишне.:D:D

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.