Не се надевам многу на пласман во финале искрено, убава беше изведбата на Калиопи (освен извикот на крај ), но настапот, кореографијата... ништо посебно Не може да се спореди песнава со Црно и бело... Иначе вечерва најмногу ми се допаднаа Летонија и Бугарија (ептен пријатно ме изненади, ја немав слушнато песната). Општо многу послаби песниве некако од оние во првата полуфинална вечер...
Не знaм дaли гледaм Еврoвизијa или ТЛЗП, мнoгу oд музикaтa нa песните веќе ми беше чуенa. Пoследнaнa убaвo јa изимитирa Бијoнсе... Ми се свиѓaaт песните нa Бугaријa и Австрaлијa... не беa дo тoлку дoбри песните зa дa не влеземе вo финaле...
А сите изведувачи се уфилмани како небаре светски хит број 1 да пеат...и тоа од оние кои со месеци се 1ви на топ листа. едит: не ми се верува дека не влеговме во финале...со ваков хит
Ne e salam nasava voditelka... A bogami i jas so gledam vakvo sranje, ali so da se praj, dosada ubija
I knew it И пак ептен бош песни се протнаа... оваа последна што пееше, па и Грузијците во финале, сериозно? И дали тоа Белорусија не влезе? Предобар настап имаше дечково...
Не признавам избор на финалисти, не е легитимен изборот. Стручно жири беше од ВМРО а они ја мрзат Каљопа, Амбасада на САД не кажаа за кого ќе гласаат. Не признавам бе не признавам! Нема правда нема мир. Идеме да боиме седиштето на евросонг или да ја боиме зградата на ЕУ во Скопје ,а? Гратис сендвич и сокче за тој што ќе го погоди во око, ќОрав ( амбасадорот)
Не ми е кривo штo не влезе Кaлиoпи, кривo ми е штo влегoa Укрaинa и Белгијa тaкoзвaнa Куин Би... пa тoј гејoт имaше кaде-кaде пoубaвa песнa oд oвие две зaеднo... лoшo, лoшo. Следнa гoдинa oдaм јaс... Ју aр д уaн, ју aр мaј нaмбр уaн..
Догодина Фифи и Боки нека одат и нека прават пируети. Кога веќе мораме да трошиме пари, барем да се насмееме. Совршен пар ќе бидат.
Криво ми е дека Белорусија не влезе во финале. Само Полска и Белорусија ми се допаднаа. Во сабота кога Украина повторно ќе настапи планирам да бројам ѕвезди надвор, оти ако уште еднаш го видам тој настап се плашам дека ќе почнам да се самоповредувам. Дечково од Ирска кога запеа, му реков, срце мое, никогаш не ти дадоа да пееш во Вестлајф? Епа биле во право. Чудно, не е ни канди, не знам за што го ранеле на туѓа слава. Калиопи нешто трет крајник, или што беше тоа на крајот како дерење кожа од жива мачка?
Од овие што влегоа само Бугарија ме бендиса. Останатото катастрофа, се педер врз педер почнувајќи од оној од израел..
Абе едно прашање да ме просветлите, песниве што беа просечни, просечни беа... ама каде видовте на годинешнава Евровизија гејови (освен Израелецот), жити сè? Настрана што и нема врска тоа со пеењето, ама ај...