Цело време стискав палци за Белорусија и на крај не флезе. Значи дечкото имаше предобар настап и песната беше добра ама ајде. Сега останува да стискам палци за Русија.
Кaлиoпи не е Кaлиoпи aкo не зaвришти сo тoa глaсoт. Ни сценски нaстaп, ни кoреoгрaфијa, ниту пaк некoи визуелни ефекти. Прaзнo. Вaжнo Русијa и Бугaријa ми влегoa вo финaле, пa вo сaбoтa зa нив нaвивaм. Мaдa зa бугaркaтa сум си пoвише.
http://www.irishexaminer.com/examvi...aliopi-singing-about-doner-kebabs-399307.html Ви кажав јас дека за мајтап сме низ светов, вие ну па ну Едит: обетката на Бугаркава ми личи на ќошомент, ментешка од кујнска вратничка.
Kaliopi vo posledno vreme se odnesuva pochudno i posomnitelno od obichno Inaku sega go gledav nastapot na youtube, fustanot e smeshen za peenje e majstorka, ni pesnata ne e tolku losha, samo e promasheno godishte.
Знаев дека нема да влеземе во финале. Имаше подобри песни од нашата. Австралија, Бугарија, Литванија и Србија најмногу ми се допаднаа. Изненадена сум што Грузија се пласираше во финале. Фаворит ми е Русија.
Не гледав вчера скроз само Калиопи си ја изгледав, зошто на РТЛ играше ДР. Хаус хаха таман Калиопи на рекламите се погоди. Ама ја гледав првата вечер. Ме бендиса Холандија и Црна Гора. Босанците ме изнервираа со оградата, одма и они ко нашите браќа глумат угнетени и ја продаваат истата фора со години за војната дека се за греота и со мм навивавме да не влезат во финале поради тоа хаха. Унгарецот е на фора one direction, ист оној што си отиде од бендот знаев дека така ќе се протне во финале, иначе просек. Русинот добра изведба, песната не ја ни запамтив. И останатите не ги запамтив исто така.
Знаев дека нема да влеземе во финале песната ни беше промашена, можевме подобро ( извикот на крајот ). Фаворит за во сабота ми е Русија. А да , ми беше криво за Белорусија дечкото испеа преубаво.
И јас сакав Белорусија да влезе во финале. Песната беше добра, а и настапот исто така. За разлика од првото полуфинале, во второто песните не беа нешто нај-нај.
Па што не кажа порано, да знаев да не гледам. А јас гледав само за да видам дали ќе влеземе и да ја видам бугарката.
Ништо посебно не ми е евросонгот како и во последните неколку години,гледав чисто онака...Калиопи што си има глас има, ама песната и беше ужасна реално и оној егзорцизам на крај сосема непотребен ама ајде.. Црно и бело сепак беше многу многу подобра. Русинот префорсиран,песната мене лично не ми се допаѓа а со настапот пробува да биде Манс 2 иако добро направен,не велам не.Штета за Белорусија што не влезе во финале и единствено така песната на Латвија ми беше добра.Од Балканот, србиве позитивно изненадија а и цррногорците ми беа океј. Во глобала, секоја година се полошо и полошо.
https://www.facebook.com/Eurovision...005490523724/1087144508009818/?type=3&theater Стиснете "лајк" и споделувајте за да ја покажете вашата поддршка за Ира и можете да освоите лет до Малта! Јака кампања
Русија ќе победи според мене...Интересен сценски настап нешто невообичаено до сега а и песната е моќна.
Итaлијa мислaм декa никoгaш немaле пoлoшa песнa. Кo oние штo се пеaт нa денoт нa дрвoтo и сличнo. Ми се свиѓa песнaвa нa Гермaнијa.
До сега, под импресии од Чешка. За понатака ќе видиме. Не знам што е фамата со Русија, освен ако пак не промаши плочка како на пробата и буквално скрши нога, не знам стварно што е штосот...