Евровизија 2017

Дискусија во 'Музика' започната од Someonespecial, 20 март 2017.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Нема да победи, како прво :rofl: , а второ, ништо нема да се случи, ќе си напраиме Евровизија и то. :rofl:

2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Ќе влезиме во Европска Унија:lol:

На Gosh, Ketchup, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    И да не влеземе 95% е завршена работата ако се деси тоа. :smoke:
    Него после коа ќе влеземе у ЕУ шо прајме !

@RedRevolution Треба сите да и дадеме подршка на Јана и можеби ќе се деси тоа.
    А место Еуровизија да праиме кај нас , ако би требало, да напраиме Македонска слава - 10 дена прасиња и вино, јагне и пиво ... да ги помакедончиме тие Европјаните, да пуштат цицките и стомаците до колена , да ја спуштат брадата малку подоле .. :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Пошто ВМРО паднаа, не знам. Иначе,ќе се кренеше една екстра голема шампита среде скопјево, само за Евровизија.

На Kitten, Ketchup и RedRevolution им се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Во друг правец ја тераме темава пријателе остај тоа, гледај да влезиме прво во финале со Јана и Ѓорѓе конечно да го даде мандатот, после ќе му ја мислиме што и како понатаму

На RedRevolution и Prijatelot им се допаѓа ова.
  6. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Што знам , овие СДС се така повеќе настроени кон проевропски афинитети ... може Заев ќе изненади па ќе напраи мултикултуролошки настап у име на Евровизија на плоштад, да свртиме една Шота и Тешкото у име на величествениов настан.

@elimkd Не е глуп Хорхе да јаде ќутек ... :)

7. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    За утрешното полуфинале искрено треба да ги пролистам уште еднаш и песните и предвидувањата и коефициентите, а за офицјален победник се мислам помеѓу Италија и Франција, да ставам, претходно и Белгија беше во план, ама Бланш ептен лошо испеа вчера и не верувам дека има шанси за победа, иако и дадоа втора шанса, која патем не ја заслужи. Е сега нова у топ 3 влегува и Бугарија (искрено се чудам, ужасна ми е песната), ама фаворит е. Сепак мислам да ставам и на Италија и на Франција.

Мислам дека ќе идат у финале (не е тоа мој вкус, туку процена според претходно фаворизирање на песните):
    1. Србија
    2. Австрија
    3. Македонија
    4.Романија
    5.Унгарија
    6. Данска
    7. Ирска
    8. Белорусија
    9. Бугарија
    10. Израел

На Ketchup, zhap4e и elimkd им се допаѓа ова.
  8. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Се ми се чини дека Австралија влегува во финале бидејќи е Австралија, тој вчера на ништо не личеше...

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од кога Австралија се натпреварува на Европска Евровизија?

Ајде нема на кого да ги исплатат парите добиени од настапите.
    Не ни гледав.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    ^ Авастралија лани или прехлани за малку и ќе победеше....
    Ххаха,водеше доста од времето... После Пљас, некако не иде муабетот Евровизија во Австралија.
    Е ајде де, новитет е тоа последните 2 години само настапува...
    Ајде може 2020 и Кина ќе пеат, а може и некое неандерталско племе од Папуа Нова Гвинеја.
    Евровизија не е тоа што беше,Мене Тв ми брмчи кога има за носталгија по детски денови.
    Кога бев мала едвај чекав да почне, се подмочнував хухух, не спиев со денови чекајки ја Евровизија.
    Ама имаше и за што.
    Се гледаме во Четврток, 3ти настапуваме а до тогаш еден поздрав со една прекрасна, ако не и најубавата песна што некогаш победила на Јуровижн

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Кој, Могли од џунглата? :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Не е ни за личење, типот ужасно испеа, како и белгијката... абе шо... А Словенија баш имаше одличен настап, ама ете, не е Словенија ни Австралија ни Белгија. Многу значи тоа претходно фаворзирање и лобирање. |(

Од лани официјално како натпреварувач, а преклани беше гостин.

Не знаев за ова правило, веројатно е ново, знам дека Белгија има победено со Сандра Ким, 13 годишна пејачка, во 1986 година.

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
    На Оленка* и celineparis им се допаѓа ова.
  12. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Ете зошто не треба деца да пеат, па таа од Белгија беше толку преплашена, ко дете пред вакцина. Мислиш во секој момент ќе падне во несвест од страв. Него мене ми е страв и оваа нашава Јана да не се тремоса толку пошо не е исто да пееш по дома или кафич и на бина, поготово не на олкава сцена пред толку многу публика. Што ја гледав генералната проба беше многу укочена, за песна каде што пее Dance alone не треба да ја успие публиката..

На Yowannty, Someonespecial, Оленка* и 4 други им се допаѓа ова.
  13. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    На Белгија и е изгледа традиција деца да пушта на Евровизијата за возрасни, сеуште најмладата пејачка што некогаш се појавила на Евровизија е од Белгија, на само 13 години, оваа барем е поголема, 17 има... А ние подобри да не бевме со ХХL, па и тие средношколки беа тогаш ако не се лажам.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992

Глејте што е настап, со плесачици, со тапани со све8)2004/2005 најдобрите песни и настапи мислам беа од Евровизија - батено со бабата од Молдавија, Сакис, Хелена со ората, на Руслана нема кој не и ја знаеше кореографијата:DАбе интересно беше, секоја песна различна, имаше и брзи и балади и циркуси па тоа Лорди, Верка Сердучка до ден денес ги памтам, последниве години се исти песни, сценски настапи, кореографии една песна во памет не ми останала (освен Италија пред 2 години Ил Воло, заслужија победа дефинитивно)

На christinnn, sweet-cherry, biGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  15. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Tука може да се поправам, Естонија да влезе наместо Австрија
    И мислам дека сум многу прецизна, во изборот, а доколку влезе Холандија, тогаш би отпаднале ние веројатно.

Се надевм дека се зафркаваш за настапот на Мартин :lol:
    Еве ја најлошата песна на Евровизија, полоша нема, убедливо прва од назад.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Evaaa11

Evaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    177

sto mislite kje stigneme do finale so pesnava ? ili slabo

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    @RedRevolution абе од денешка гледна точка да, ама интересно беше бар за гледање порано, дете што се разбира:Dсега ама баш ништо нема интересно последниве години, Ѕвезде Гранда е поинтересно од шоуво (со Кончита дефинитивно се допре дното)

18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Јас сеуште мислам дека Владо Јанески имаше најдобра песна безвременска:bow:

На SummerGirl и fallenangel им се допаѓа ова.
  19. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Не мислам баш така, Кончита и нејзиниот стил, како и начинот на живот и сексуална определба, вклучувајќи го и изгледот, не би ги коментирала воопшто, не навлегувам, ја приќам таква, не е единствена, а песната и беше добра, веројатно не за победа ама добра. Инаку ЛГБТ лобито е силно и посебно кога станува збор за Евровизија, секогаш ЛГБТ пејачи котираат одлично. Во 1998 победи Дана И. памтиш?

Јас сум малку повеќе ретро слуштел, па дека има шмек како 90тите ми се допаѓа ептен песната. А гледам дека за во финале шансите ни се 50-50, па зависи од тоа како ќе ја изведе песната. Ја се молам да не ја фати трема и да почне да и трепери гласот или да фалшира... се надевам на влез во финале и предвидувам некое место помеѓу 8 и 15 ако има добра изведба.

На celineparis и Evaaa11 им се допаѓа ова.
  20. Monna.Monna

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Не знам за 98ма зашто јас сум 97ма:Dод 2003 негде ја памтам Евровизија и имало одсекогаш по некој геј, транвестит и сл. кои високо котирале ама не само заради нивната определба, Кончита беше префорсиран(а) само заради тоа значи песната океј ништо посебно, настапот исто, е сега изгледот мислиш женско и одеднаш гледаш брада толкава:Dама тоа се веќе тие лобирања, политички игри и што год.

И Верка беше транвестит, и освои 2ро место мислам таа година, ама ај спореди го со Кончита што се истакна само заради брадата и ништо друго дур овие беа урнебесни, башка што масовно ја тролаа Русија:rofl:

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.