Колку што разбрав Португалецот имал здравствени проблеми, мислам дека најмногу поради тоа гласаа за него.
Текстот на песната ... сега за прв пат ја слушнав (знам знам не сум ич во тек) ... толку емоции во една песна..аух, се наежив..
Илија Грујовски. Ако зборуваме за приспивни песни, што ќе кажете за песната на Норвешка од 1995 година, која победи на Евровизија.
И јас се изненадив што Молдавија се пласираше на трето место. Италија требаше да освои барем второ или трето место.
Песната на Норвешка во ниеден универзум не може да се рамни со Оваа победничка песна на Портгалија Норвешка е култна песна, не знам по колку филмови ја имало само...
Малку нереално ми е ова и од публика и од жири најмногу гласови.. Како и да е дечкото има прекрасен глас, секоја чест ама песната не ми беше за победа. Бугарија требаше, но и второ место е навистина солидно..
А што има врска кое време било тогаш? И таа песна е спора. Само што се слушаше и звук на виолина. Не верувам дека за португалецов гласале затоа што имал здравствени проблеми. На евровизиските обложувалници котираше на второ место.
Ништо...ретко ќе ја вртат победничката песна по радиата... И оние кои патуваат/возат,ќе заспијат при возење и бум,зголемен број на сообраќајни незгоди. Ајде добра ноќ,да си ја пуштам приспивната барем полесно да заспијам. А бугарчето има само 17 години,wtf?! Браво!
Не е мој тип воопшто, ама сладок беше. Инаку, јас се замислив на некој видиковец од повеќекатница во NY, не верувам дека би имало кај да се скрие, што знам. Нека влезе, ќе му сипеме винце и нему.
^ Да бе, зашто ја намаше Русија јас баш сакав да прашам?Се мислев да не е поради политика хмм. Зашто не настапуваа??
Повеќе сакав детето од Бугарија да се радува, а и дека соседи па зашо да не Песната на Потругалија е убава со емоции,ама не е евровизиска и затоа не ми се допадна како победничка.А изведувачот дали има здравствени проблеми или не тоа е друг муабет. Ќе видиме кој ќе се шета догодина во Португалија Се читаме во 2018 пак сите живи и здрави до тогаш
Русија не учествуваше на Евровизија затоа што пејачката што требаше да ја претставува има забрана за влез во Украина.
НЕМА ВРСКА КОЕ ВРЕМЕ БИЛО ТОГАШ? А од кај знајш ти дека тогаш не се слушале такви песни?Слушај и гледај малце какви песни и какви луѓе настапуват сега а какви победват..Мислам дека треба да пуштиме и ние некој да се жали таму и да победи.