@Mishela , @Someonespecial Инaку дa, oд 16 гoдини пa нaгoре мoжaт дa јa претстaвувaaт свoјaтa земјa нa Еврoсoнг. Едвaј чекaм утре, среќa трети сме пo ред пa немa мнoгу дa чекaм.
Не реков никаде дека секој спој на традиции и модерно е турбофолк. Грците немаат термин "турбофолк". Ама оние од нив што се движат низ балканов, знаат да ја напраат споредбата. Лаико им е традиционална музика, која се повеќе денеска им преставува микс на традиционалното и модерното. Која не звучи ни фолк, ни поп, ни рок. Лаико од пред 20 години и Лаико од пред 5 не е исто. Туку микс. Целиот муабет ми е дека концептот на српскиот турбофолк произлегува токму од Грција зошто они далеку први го помешаа фолкот со модерното. На почетокот Србите го напраија истото...затоа првиот турбофолк кај нив не звучи толку лошо како овој денеска, после тоа настана општиот сељачизам.
http://hitportal.com.mk/evrovizija-...-tsrna-gora-nastapi-so-zdolnishte-foto-video/ Кога мажите ќе бидат мажи,а не жени???
Мислите ќе влеземе во финале? Најискрено? Се мислам на спортска да ставам, 2.25 е за нашата за влез..
Ти рече дека турбофолкот е грчки и дека лаико е турбофолк, што апсолутно не е точно ниту едното, ниту другото, и нема за што веќе да правам муабет. Турбофолкот звучел, звучи и ќе звучи лошо. И не ролај многу со очи, и доста беше офтопик, ми здодеа.
Јас набрзака,ги погледнав на тв-тека....ама баш ни една не бендисав Исти или слични се,како јајце на јајце
Многу млитави песни во првото полуфинале. Португалецот катастрофа, сигурно го мрзи да живее, ко сите бродови да му потонале.
Кажи ми те молам у која кладилница може да ставам ливче за Евровизија? Ја би идела да погодам кој ќе победи у финале, и кој ќе влезе утре во финале
АХХАХАХАХАХА и јас кога го видов само ваква останав катастрофа посебно она плетенкана како да е во некој акционен филм !!!Срамота не личи на маж по однесувањето и сите др особини.
Сеуште стојам зад се што кажав, а ти сеуште ја промашуваш поентата, па ќе ролам очи. И мене ми здодеа, па чувствувај се слободно да не ме цитираш повеќе.
Не знам зошто се буните за Австралија, па и Израел не е во Европа па години наназад учествува, ништо ново и невидено
А искрено за влегување, ама баш не знам 50-50, добра песна имаме, ама што квалитети поседува тимот, ќе дознаеме дури утре, на пробите Јана е добра, ама и Бланш од Белгија беше добра на пробите па се усра (извини на израз) вчера на главната вечер. Па не личи на хетеро маж, пошто и не е, си личи за хомосексуалец, што и е. баш беше срцка
Членка на ЕБУ е Австралија, на Евровизија може да учествуваат сите членки на ЕБУ. И Либан, Либија, Јордан, Мароко и некои други земји од Азија и Африка се исто така членки и ако сакаат можат да земат учество на Евровизија.