Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2018

Дискусија во 'Музика' започната од SummerGirl, 5 март 2018.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    Знам дека не требаше да учествуваме оваа година заради долгот што го имала МТВ кон ЕБУ. Треба и државата да инвестира. Калиопи имаше добар настап. Треба шоу на сцената. Секоја чест за Кипар. Песната не ми е нешто нај-нај, ама нстапот е феноменален. Исто и за Естонија.

Еден од нашите подобри настапи.

На ivimis, realGirl и EvAngelos им се допаѓа ова.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    уффф да, тоа е тој сценски настап. Колку само значи тој делот кај што пеачов ги грабна тапаните и вртењето на тие стапчињата околу пристите. А врв ми е кај што сите се вртат со раширени раце. Тоа е тој евровизиски момент што освојува гласови.

На elimkd, SummerGirl и realGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    Комплетен пакет.

И уште нешто добро

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Wow, сум го заборавил ова. Колку е само преубава Каролина. Ја владее сцената под нозете. Секој детал испланиран, па дури и бакнежот. И нејзината насмевка на крај :inlove: и иди после не гласај за неа хаха

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    Нашиве не знаат што да прават. Или ќе ја утнат песната, или ќе го утнат настапот. Што им требаше да го упропастат настапот на Елена. Да имаше убава кореографија, мислам дека подобро ќе се пласиравме.

Тоше имаше убава кореографија, ама повеќе сакав да отиде со Далеку од мене.

Следен пат ако праќаме некој, малку да подразмислат што ќе прават.

Ова ти се вика настап

На Albertos и EvAngelos им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Ги изгледав настапиве од претходно, сум ги заборавила

Ама забележав дека, и Каролина, и Мартин и Тоше имаат нешто што последниве неколку години нашиве претставници го немаат- самодоверба. Ја јадат сцената, опуштени се, движењата им се природни... Последниве години претставнициве се ко здрвени на сцена, неприродни

На Ketchup, Someonespecial, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    254
    Mi go zede zborot Simonka. Uplaseni i vestacki deluvase vcera Marija od Eye cue. Cinis koj znae sto ke se sluci ako ne vleze u finale.

На simonka93 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    И јас го мислам истото. Немаше самодоверба. Како да беше исплашена. Јана беше подобра.

За Калиопи и Владо немам зборови.

На Плавуша123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    395
    Сакис беше ептен добар таа година. Супер склопено парче. Цела година го слушавмее

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    Очекував да победи. За настапот немам зборови. Така се прави настап.

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.811
    Белорусијаа ;( Најубава песна ми беше, но настапот малку досаден.

Ај Кју на сцената ми беа сосема во ред додека Марија не го соблече тоа розевото фустанче или што и да беше.

Евровизија веќе не е интересен настан, нема ниту песни ниту настапи како некогаш. Сега изгледа како да е се колку да се помине редот.

На realGirl и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.892
    Можеше некако да помине тоа плетеното што го носеше, ама на целиот настап му фалеше енергија, харизма, самодоверба, изгледа тремата си го направи своето...Чисто за споредба со претставничката на Кипар која ме потсети на Бијонсе или Џеј Ло.
    She owned the stage.

Последна измена: 9 мај 2018
    На orevka, oblace1, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  13. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Меѓу полошите наши настапи. Песната може беше и океј, ама настапот преслаб. Пејачката како преплашена, здрвена, нула енергија. Не сфаќаат и не се ни трудат да научат нешто од поуспешните - кога ќе излезете на сцена треба да ја поседувате, не да се понаша изведувачот како да паднал од марс на бина. Споредете како се движеше таа од Кипар и колку до детаљ беше се синхронизирано. Кај нас израз на лице не смени девојката не пак за целокупна експресија. Дали трема дали неискуство појма немам ама крајно незрел настап. И се гледа од авион.

Ако се плашите и немате самодоверба ич не одете. Настапот на Калиопи е пример за како изгледа и звучи некој што е сигурен во себе и знае што прави.

За аутфитот пишав во друга тема уште пробите кога беа, прелошо. На толку критикување и посочување дека е грдо, несоодветно и евтино, ништо не сменија. Епа нека ви се смеат и у странство тоа е

На oblace1, Harper, glosipgirl и 4 други им се допаѓа ова.
  14. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Не е ни до песна ни до облека па ни до кореографија, искуство и самодоверба треба. Нашиве и оваа година и минатата пратија аматери кои сигурно настапуваат во кафулина пред нај многу 100 души,и наеднаш застануваат пред милионска публика и нормално ќе бидат ко изгубени, на Марија вчера гласот и трепереше ко да седи на машина пуштена на центрифуга и пее.
    Ги погледнав видеата по горе што се постирани на Каролина,Тоше,Владо па дури и Мартин професионалци се и пеат ко на шега и звучи и изгледа прекрасно и сето тоа благодарение на искуство, да не ја заборавиме и Калиопи.

На Bitter-Sweet и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.157
    Допаѓања:
    88.536
    А не е баш до искуството , лани Бугарчето имаше 16 години,па испеа топ и заврши 3 (мислам)
    Белгијанката исто лани имаше 17 години и таа беше во топ 10.

На oblace1, Ketchup, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Да Бугарија беше втора лани, покрај искуството затоа реков и самодоверба им треба.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.708
    Бугаринот беше излезен од Икс Фактор во Бугарија и одма на Евровизија. И не е само тој. И многу други пејачи претходно имаат настапувано на музички шоуа, па настапот на Евровизија им е прв. Мислам дека на нашите им фали самодоверба. Треба да владеат на сцена. Тоше, Мартин, Каролина и Калиопи покажаа каков настап треба.

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Точно е дека тој од екс-фактор право на евровизија појде, но него му беше 2 екс-фактор пред тоа се натпреварувал и на рускиот екс-фактор мислам и таму до финале дотуркал, сакам да кажам има богато искуство со натпреварување и со настапи на по голема сцена иако е по млад.

19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Со парите кои ги потрошиле за да одиме на Евровизија можеле да спасат барем еден млад живот . Се знае колку пари се потрошени ? Според мене тоа е попаметно отколку фрлање пари во ветер. Колку деца и млади луѓе чекаат да бидат оперирани? Можеби глупаво размислувам кој знае. :?:

На Bitter-Sweet, marchi-cool, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Е ајде де кажи им.. Барем да сме 4 5 место да има за што да се пријавуваме ова е како да буташ со глава во ѕид.