Александар Рибак пак ја претставува Норвешка? Не знаев. И пак со исти финти како пред девет години, цигу-лигу со виолинчето. Тогаш бар песната не беше лоша.
Ништо чудно да има изненадување. Сигурно памтите што се случи во 2016. Русија фаворит, ама жирито го зезна.
Ruslana на времето за Украина имаше повеќе јајца и муда од вчерашниве разно разни Биберовци и Бруно Марсовци...Патетика.
Шведска си поткраднал од 5 пејачи по малку, па дури и од нивниот преставник од лани. Додал нешто негово. Сепак не изгледа лошо Многу послаба вечер од Првата. Не можав ни да одберам 10 песни. Најубава ми е Данска, Норвешка ,Словенија и Украина. Норвешка малку ме разорача. Очекував повеќе бидејќи ја слушнав и претходно, но некако музиката ми беше тивка вечерва. Сепак заслужува финале и топ 3 според мене
Avstralijankata mozela vo Grand da se prijavi,taman bese za tamu i so fustanot i so igranjeto Samo Ribak da ne pomine Romanija Slovenija letonija Malta Svedska Ukraina Ungarija
Италија 2015 со Гранде аморе ги покрадоа, највеќе гласови од публика 70 и нешто проценти имаа ама жирито ги зезна. Според мене најдобра песна некогаш што била на Евровизија, таков квалитет не е за тука очигледно.
Аууууу. Србија во финале? За Словенија очекував. Криво ми е за Полска. Русија ја бојкотираа. Прв пат да не се пласира во финале.
Јaс не знaм штo е финтaтa гoдинaвa, никoгaш не влегле вoлку дoсaдни песни. Хoлaндијa не се ни сеќaвaм декa нaстaпувaa. Тoлку впечaтoк ми oстaвиле. Туку, ептен дрaмaтизирaaт кoгa ќе влезaт некoи вo финaле. Пиштење, урлaње... Зa штo? Кo дa им рекле декa ќе пoбедaт, a не вo финaле декa влегувaaт...