Не ми се допаѓа како еволуира концептот на манифестацијава, секоја година станува се полигаво с*ање. А за песни и изведувачи, ќе се најде по некој добар, ама не е доволно за да следам со внимание.
МЕне ми беше баш ок Србија. А и логично е да влезат кога Настапуваат секој месец надвор и србите во дијаспората гласаат. Русија не ми беше воопшто убава, Данска колку самоуверен настап. Расмусен Чудно но годинава цела скандинавија во Финале. Сите се пласираа. Но реално и добри песни имаа земјите.
Аууу колку лоши песни во финале, додуше не ни очекував дека ке влезат добри. Последните неколку години само глупости проаѓаат. Единствени добри Србија и Шведска, заслужено, другово не не. Срамота Русија и Романија што не се пласираа во финале, стварно срамота, посебно за Русија. Вака сумирано нашиот настап меѓу еден од полошите. Не знам што беше работата од стајлингот, до девојката без енергија, став, а за матрицата и музиката да не зборувам, многу слабо се слушаше, како едвај да пее. Пратечките вокали не би да ги коментирам гласови како мачиња, кореографија како од 90та. Стајлингот е најлошото од се.
Јас се чудам па што му стана што седи. Изгледа беше апла замислен. Луѓе, очекувајте изненадување и во сабота.
Ирска и Унгарија ми се фаворити за во финале. Русија не се квалификува, she can go fuck herself. Патем, имаше многу повеќе meme material оваа вечер, конечно се појави the OG Eurovision experience, со роботи, со врескање, со запалени клавири... и за првпат во историјата, настап на Америка... со факинг каубојците. Сериозно, како успеа Холандија да влезе во финале?
На мене баш ми се допадна песната на Холандија. Русија имаше лоша песна. Иако мислам дека не беше баш до песната.
Дали ние гледаме и можеме да научиме нешо од Еврови3ијава? Само со добар сценски настап, добар вокал, пример како Кипар, Австралија, Словенија. Да учиме од другиве шо прават, ако праќаме некој пејачи барем нека се научат на тие важни работи, не е само да се прошетаат и да испеат.
Мене ми се допадна целиот вајб на Данска. Молдавија исто така, не беа досадни битно. Инаку на тамблр лезбејките испопаѓаа по Латвија, ама не влезе таа. Мене ми беше мех... Во предвидувањето само неа ја згрешив, на место на Холандија. Тој од Украина што се подигна од ковчегот и после продолжи да свири на запалените скали е #mood.
Португалциве имаат многу добра организација ко што видов до сега, водителкиве се преубави, па евровизија низ времето плус настапот и историскиот момент, делот со пејзажите сон, и логото е интересно.
Богами, и јас ќе се попалев на таа Преубава беше, и она и фустанот, ама песната стварно просечна. И многу сличен вајб ми имаше ко Хрватката завчера, само у црвена верзија и со помлака песна. А Хрватска ми беше најдобра од балканскиве, не знам како таа не се пласираше, а Србија успеа. Спојлер: Tumblr crazy fandoms Иначе на тамблр има и некои што ги ship-аат двајцата Италијанци, само да знаеш Да им соберам други фанови, не е фер вака
Јaс мислaм спрoтивнo. Кaкви Еврoвизии беa изминaтиве некoлку гoдини. Вo Австријa пo пoбедaтa нa Кoнчитa, беше нaјврвнaтa сценa некoгaш, сo кристaли, a зa нaстaпите дa не збoриме. Гoдинaвa истaтa пoзaдинa е кaј сите. Истите ефекти. Кaмерaтa нa сите нaстaпи вo истите прaвци се движи. Плус, ништo нoвo не видoвме. Пo мене oвaa е нaјслaбaтa Еврoвизијa oткaкo јa следaм и се сеќaвaм. Се нaдевaм декa финaлетo мaлку ќе гo живнaт.
Јас луѓе Молдавија само ја запамтив дали ради настапот ептен беше интересен, а и Србија беше ок со песната малку поразлична ова другово немам поим ништо не запамтив од денес. Мене вака фаворит ми е Кипар и океј е ако победи само Израел не, како може таа да е фаворит ништо не запамтив од кај нејзе освен што е дебела.
Ќе биде јако во сабота. Многу чудна Евровизија. И Франција е фаворит за победа, ама песната ич не ми се допаѓа. А и Литванија високо котира.
Ми се допадна некако песната на Данска денес, а Србија, Црна Гора и Словенија супер што одлучиле да си пејат на мајчин јазик. Подобро звучеа така него на англиски, досадно е само еден ист стил на песни да се слушаат и без ралика кој пее мислиш еве сега настапува Англија или Ирска. Австралија уште не ми е јасно што бараат на Евровизија, да знам официјално зашто се таму ама нема логика па уште и во финале, песната ужас и ич не ми е по ќеиф што се пласираат во финале. Словенија супер настап, нашиот настап од просек подолу, за аутфитот немам коментар многу лош, Боже ме сачувај И покрај тоа од нашата песна секако имаше многу полоши еве на пример таа приспивната песна на Литванија. Норвешка, Шведска досадни можеше некој друг да се пласира наместо нив.
Јас пак не гледав,заборавив не допамтив изгледа не сум била заинтересирана. Сабота ако не заборавам ќе гледам
Не гледав ни вчера, ни завчера и сега дури ги пуштив некои песни што се сметаат за „фаворити“ и се навистина ужасни. Ниедна не ме бендиса. Што е со типката од Израел? Не ми се јасни луѓево...... Ние сме имале навистина супер песна, малку можеби требало да поработи повеќе на кондиција девојчето од АјКју за да не се задишува додека пее, ама песната е одлична, баш евровизиска. Тимот од МТВ треба да се засрами - нека се каже јавно кои се, нека не ги кријат и нека си поднесат одговорност, на крај краева трошат наши пари за таму да се. Зошто да ги брукаат АјКју кога сигурна сум дека тие немале многу право на збор? Какви се тие „професионалци“ што работат на стајлинг и настап? За никаде настапот, ни кореографија, ни танчери, чиста нула за нив. Навистина не им иде паметот - или нека не праќаат веќе песни или нека си најдат асален тим, не аматери. Девојката е покрупна (не дебела, туку е крупна и со облини) ама ќе била презгодна во облека што и' ги истакнува облините, зошто ја огрдеа со тоа вреќата и наопачки облечено палтото??? И пред некој да вика дека само по наше се плука, баш налетав на еден куп коментари од странци што го викаат истото - одлична песна, многу лош настап. Еве сега ги побарав АјКју - видете каков убав настап. Па искрено подобро вака да настапеа.
Редоследот за финале https://eurovisionworld.com/esc/eurovision-2018-running-order-in-grand-final-decided Најдобрите за крај