Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2018

Дискусија во 'Музика' започната од SummerGirl, 5 март 2018.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Не ми се допаѓа како еволуира концептот на манифестацијава, секоја година станува се полигаво с*ање. А за песни и изведувачи, ќе се најде по некој добар, ама не е доволно за да следам со внимание.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    395
    МЕне ми беше баш ок Србија. А и логично е да влезат кога Настапуваат секој месец надвор и србите во дијаспората гласаат.
    Русија не ми беше воопшто убава,

Данска колку самоуверен настап. Расмусен

Чудно но годинава цела скандинавија во Финале. Сите се пласираа. Но реално и добри песни имаа земјите.

На LollySky, celineparis и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.453
    Аууу колку лоши песни во финале, додуше не ни очекував дека ке влезат добри. Последните неколку години само глупости проаѓаат. Единствени добри Србија и Шведска, заслужено, другово не не. Срамота Русија и Романија што не се пласираа во финале, стварно срамота, посебно за Русија.

Вака сумирано нашиот настап меѓу еден од полошите. Не знам што беше работата од стајлингот, до девојката без енергија, став, а за матрицата и музиката да не зборувам, многу слабо се слушаше, како едвај да пее. Пратечките вокали не би да ги коментирам гласови како мачиња, кореографија како од 90та. Стајлингот е најлошото од се.

На Mishela и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.707
    Јас се чудам па што му стана што седи. Изгледа беше апла замислен. Луѓе, очекувајте изненадување и во сабота.

На Albertos, elimkd, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Ирска и Унгарија ми се фаворити за во финале.

Русија не се квалификува, she can go fuck herself. :D

Патем, имаше многу повеќе meme material оваа вечер, конечно се појави the OG Eurovision experience, со роботи, со врескање, со запалени клавири... и за првпат во историјата, настап на Америка... со факинг каубојците. Сериозно, како успеа Холандија да влезе во финале? :lol:

На Someonespecial и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    И викинзи бе. Сите некако ги заборавивме викинзите на Данска :lol:

На LollySky, Lella и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.707
    На мене баш ми се допадна песната на Холандија. Русија имаше лоша песна. Иако мислам дека не беше баш до песната.

8. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Дали ние гледаме и можеме да научиме нешо од Еврови3ијава? Само со добар сценски настап, добар вокал, пример како Кипар, Австралија, Словенија. Да учиме од другиве шо прават, ако праќаме некој пејачи барем нека се научат на тие важни работи, не е само да се прошетаат и да испеат.

9. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    Мене ми се допадна целиот вајб на Данска. Молдавија исто така, не беа досадни битно. Инаку на тамблр лезбејките испопаѓаа по Латвија, ама не влезе таа. :D Мене ми беше мех... Во предвидувањето само неа ја згрешив, на место на Холандија.

Тој од Украина што се подигна од ковчегот и после продолжи да свири на запалените скали е #mood.

На elimkd, SummerGirl и Someonespecial им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Португалциве имаат многу добра организација ко што видов до сега, водителкиве се преубави, па евровизија низ времето плус настапот и историскиот момент, делот со пејзажите сон, и логото е интересно.

На marta993, elimkd и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    :rofl: Богами, и јас ќе се попалев на таа :D Преубава беше, и она и фустанот, ама песната стварно просечна. И многу сличен вајб ми имаше ко Хрватката завчера, само у црвена верзија :D и со помлака песна. А Хрватска ми беше најдобра од балканскиве, не знам како таа не се пласираше, а Србија успеа. |(

Иначе на тамблр има и некои што ги ship-аат двајцата Италијанци, само да знаеш :rofl: 8-| Да им соберам други фанови, не е фер вака :doh: :D

На Lella и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јaс мислaм спрoтивнo. Кaкви Еврoвизии беa изминaтиве некoлку гoдини. Вo Австријa пo пoбедaтa нa Кoнчитa, беше нaјврвнaтa сценa некoгaш, сo кристaли, a зa нaстaпите дa не збoриме. Гoдинaвa истaтa пoзaдинa е кaј сите. Истите ефекти. Кaмерaтa нa сите нaстaпи вo истите прaвци се движи. Плус, ништo нoвo не видoвме.
    Пo мене oвaa е нaјслaбaтa Еврoвизијa oткaкo јa следaм и се сеќaвaм. Се нaдевaм декa финaлетo мaлку ќе гo живнaт.

На Someonespecial, marta993, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  13. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Јас луѓе Молдавија само ја запамтив дали ради настапот ептен беше интересен, а и Србија беше ок со песната малку поразлична ова другово немам поим ништо не запамтив од денес. Мене вака фаворит ми е Кипар и океј е ако победи само Израел не, како може таа да е фаворит ништо не запамтив од кај нејзе освен што е дебела.

На elimkd и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.707
    Ќе биде јако во сабота. Многу чудна Евровизија. И Франција е фаворит за победа, ама песната ич не ми се допаѓа. А и Литванија високо котира.

На elimkd, Ketchup и EvAngelos им се допаѓа ова.
  15. ilenaki

ilenaki Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    1.299
    Ми се допадна некако песната на Данска денес, а Србија, Црна Гора и Словенија супер што одлучиле да си пејат на мајчин јазик. Подобро звучеа така него на англиски, досадно е само еден ист стил на песни да се слушаат и без ралика кој пее мислиш еве сега настапува Англија или Ирска.
    Австралија уште не ми е јасно што бараат на Евровизија, да знам официјално зашто се таму ама нема логика па уште и во финале, песната ужас и ич не ми е по ќеиф што се пласираат во финале.
    Словенија супер настап, нашиот настап од просек подолу, за аутфитот немам коментар многу лош, Боже ме сачувај :x И покрај тоа од нашата песна секако имаше многу полоши еве на пример таа приспивната песна на Литванија.
    Норвешка, Шведска досадни можеше некој друг да се пласира наместо нив.

На Albertos и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    Јас пак не гледав,заборавив не допамтив изгледа не сум била заинтересирана. Сабота ако не заборавам ќе гледам

17. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.121
    dc241989-ad86-44b8-8422-904c8181297c.gif
    0e81d749-28b8-463c-b266-5bc46efcc803.jpg 20180511_003852.png
    20180511_004107.png
    20180511_004019.png
    20180511_004045.png
    20180511_003602.png
    20180511_003624.png

На LollySky, Ketchup и Someonespecial им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.658
    Допаѓања:
    106.728
    Многу досадни песни имаше вчера. Ајде , Словенија имаа интересна песна другите :shake:

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Не гледав ни вчера, ни завчера и сега дури ги пуштив некои песни што се сметаат за „фаворити“ и се навистина ужасни. Ниедна не ме бендиса. :tmi:

Што е со типката од Израел? Не ми се јасни луѓево...... :bug:

Ние сме имале навистина супер песна, малку можеби требало да поработи повеќе на кондиција девојчето од АјКју за да не се задишува додека пее, ама песната е одлична, баш евровизиска.

Тимот од МТВ треба да се засрами - нека се каже јавно кои се, нека не ги кријат и нека си поднесат одговорност, на крај краева трошат наши пари за таму да се.

Зошто да ги брукаат АјКју кога сигурна сум дека тие немале многу право на збор? Какви се тие „професионалци“ што работат на стајлинг и настап? (facepalm) За никаде настапот, ни кореографија, ни танчери, чиста нула за нив. Навистина не им иде паметот - или нека не праќаат веќе песни или нека си најдат асален тим, не аматери.

Девојката е покрупна (не дебела, туку е крупна и со облини) ама ќе била презгодна во облека што и' ги истакнува облините, зошто ја огрдеа со тоа вреќата и наопачки облечено палтото???

И пред некој да вика дека само по наше се плука, баш налетав на еден куп коментари од странци што го викаат истото - одлична песна, многу лош настап. :bandit:

Еве сега ги побарав АјКју - видете каков убав настап. Па искрено подобро вака да настапеа.

На Despinaa, celineparis, LollySky и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    На Lella, Albertos, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.