Украина сум многу сигурен дека ќе оди во топ 5, па може и до победа. Годинава убави песни. Кипар, Израел, Данска, Норвешка. Има избор на песни навистина Италија јас сум тотално разочаран. Најлошо нешто во последниве 3-4 години. Ние се надевам дека нема повторно да дадеме 12 поени на Албанија бидејќи стануваме хумор веќе. Секоја година исто.
Израелците имаат фора, различни се и имаат "нешто" што привлекуваат внимание...... Еее екипо македонска, не е дека не ве сакаат оти сме чкљ држава, немате идеа, немавте ништо, барем да кокодакавте како израелкава, ќе и прилегаше женската на ај кју .
Жирито ќе даде 12 поени на Србија или Бугарија. А од телевоутинг гарант ќе отидат 12 поени за Албанија. Ама тие нели не ги соопштуваат сега. Во недела/понеделник ќе ги има посебно резултатите. Навивам за Естонија. Други фаворити ми се Германија и Кипар. Песниве денес се со слаб квалитет. Имаше подобри песни што не влегоа. Не се потпирајте на гласовите од обложувалниците. Многу зависи жирито како ќе гласа. А се има случувано на телевоутинг некоја држава да е прва, а во финале да не е.
Незнам од што сака нека е. Важно кога ќе соопштуваат да не бидат вкупно 12 поени за Албанија бидејќи стварно ќе бидеме мизерија. Каде немаме ниту песни, и со гласање почнавме да се срамиме.
Баш сега прочитав на интернет дека Македонија ќе ги соопшти гласовите 6та по ред. Јана ќе ги презентира. Кипар прв, Израел втор, а Ирска трета. Едвај чекам да видам денес што ќе биде.
А бе, факт е дека гласањето на повеќето земји е хумор со овие ствари (политика, давање поени на соседи). Смешно ќе ми биде и на Србија ако ѝ дадеме, со оглед на тоа колку слаба песна имаат (додека Албанија мене ми е океј, иако само океј). Иначе и Евровизијава сега покажува колку се напреднати Албанциве низ светот во музиката. Претставников им помина во финале, а и Елени од Кипар и Ермал од Италија (кои ми се врв) имаат албанско потекло. Треба да учиме од нив...
Јас не знам зошто мислам дека металците би можеле да ја понесат победата годинава. Кога веќе одиме на изненадувања.
Јас сум за Шведска, напишав уште пред еден месец. Има нешто во тој евровизиски рефрен кое потсетува на Мајкл Џексон.
Mislam Kipar ke dobie poeni od publika, no od žiri ,ne. Isto i Izrael no dokolku se sluci da zirito glasa za Izrael ,togas e siguren pobednik. Irska ke bide vo top 5,radi gay prikaznata,isto i Francija, UK ,Bugarija,Estonia,a se nadevam deka emotivnata balada na Germanija ke bide kraen pobednik. Deneska ja pustiv edno 20 pati
и оваа. Порано се знаеше,победничката песна секогаш делеше од сите останати. Па тоа беше после цела година хит,балети строго на победничката песна се спремаа Сега катастрофа.