Не ми е јасно зошто Европа „паѓа“ на српски патетики секоја втора година. Ако е за етно, грчката беше подобра, штета што на Евровизија се бира настап, а не песна.
Словенија, Србија, Естонија, Израел, Кипар, Португалија, Литванија и Финска ми се фаворити. Ама најмногу Естонија.
Очигледно е до мене,ама онака ептен емотивни песни не ми се за манифестацијава.За овде е некако поенергично,некоја добра кореогафија,некоја јака точка. Песните им се убави,ама настапиве некако не се баш за овде. Реков чудна сум.
Germanija  Od Estonija i nejzinata opera usive mi zvonat seuste . I Litvanija I Avstrija mi se dopadnaa ,Srbija se provlekuva radi etnoto.
Aлбанија не ми се допаѓа композицијата, но вокализацијата, настапот и целокупната импровизација им се 90000 светлосни години подобри во споредба со нашите.
Така јако ме полазија морници на песнава на Германија, што дури и чудно ми дојде дека е евровизиска песна. Ме облеа милина кон дечкото, затоа што можеше да му се види болка во очите. Моќно.
Кoлку штo гoдинaвa имa oбични aкустик нaстaпи сaмo сo гитaрa, мислaм декa немaлo тoлку изминaтиве 10 гoдини. Интереснa песнa Фрaнцијa.
Предобар беше Германецов фаворит дефинитивно Песната сцената и самиот тој многу потсеќаа на Ед Ширан. Ја чекам Израел иако е турлитава цел настап женскава пее растура.
Големата петорка сѐ поубави и подлабоки песни праќаат... Франција ја вбројувам во моите фаворити дефинитивно И Германија со многу емотивна песна
Некако почнаа подобри песни да се појавуваат,овие што се сега се интересни,имаат интересна песна и кореографија. Ама ме потсетуваат на една песна од лани,можда Молдавија беше незнам со некој саксофони беше
Почнав да гледам откога почна да пее Албанецот. Песната не ми се допаѓа, ама убаво испеа. Се премислив за Франција. Убаво песниче. А кога го слушнав рефренот, не ми се допадна. Фаворити Естонија, Германија, Франција, Кипар и Чешка.