Океј беа нашиве бе, освен аутфитот ... Тоа одоздола уште бетер, подобро да не се соблекуваше Машала Хрваткава згодноќа, па и фустан, па и јака песна
Искрено се разочарав. Сметам дека имавме убава песна, ама ја испеа катастрофално. Толку фалш, ниту еден висок тон не фати, ништо. Облеката нема ни да ја коментирам.
Не е лошо, ама онака е... Не е за финале реално. На страна изглед, млитаво некако без некоја посебна енергија. Бугарија не јаде. Хрватска мислиш клон на Севе у помодерен стил. Естонија фаворит ми е.
Се надевам наскоро Македонија ќе престане да учествува на овој циркуз. Патетично е веќе државата да троши пари за вакво нешто. Демек не знаеме како одат работите и ќе се правиме наудрени, ќе стискаме палци за да влеземе во финале. Друго е на почеток од 2000тите како беше, а друго е сега. Се е веќе видено, досадно, вештачко, со еден збор НИКАКВО. Не зборувам за настапот на Македонија, туку општо за цел настан. п.с. Со парите што ги трошат таму барем ќе отвориме едно засолниште за животни до улица
#малахорорприказна#.....а пак сценографија, костимографија и на крај филувано со кореографија???? Абе забрана за навек за нас, џабе фрлени пари....
На баба ми цицките повише и се кренати... Не ми се допадна ама ич како звучеше. Очекував барем да се извади на гласот малце повеќе, пошто и онака другиве за да пополнуваат простор на бина беа ставени. Гиговска се занесе повеќе од што требаше, на другиве две не им слушнав глас. Хрватицата ми е мноогу убава. И облека и лик и песна на место. Бугарија ми се свиѓаше ептен мислам дека сигурно влагаат во финале. Од другиве никој не ми остави посебен впечаток. Па ни Израел. П.с И грчкава е убава, иако не разбирам што пее.
Уште ми е криво што не го пуштија Гиш на Евровизија тогаш со Самовилска свадба. Баш беше во некој сличен призвук како оваа Грчкава песна, нешто „домашно“ и традиционално, а пак фаќа место. Мене ми се допаѓа песнава, што знам.
Neznam dali znaete za skandalot so hrvatskiot instrumental. Ja kupile za 70 eura pesnata ,no avtorot ja prodal i na pejac od Romanija, pa sega postojat dve pesni so ista muzika, a razlicen tekst.
Од сите досега само грчкава песна беше типична за Грција. Добра беше, убав мелос имаат Леле Каролина веќе колку е смешна со „јужниот сосед“ Австриецот само мене ли маалку на Џон Леџенд ме потсети? Иначе кога ќе ги претставуваат големата петорка? Нели пола/пола нешо на крај ги даваа на двете полуфинални... Франција ми се допаѓа и читам е меѓу фаворитите, а италијанската ми е у срце
Песната на Хрватска е плагијат. https://100posto.hr/scena/rumunji-o...ng-je-plagijat-nas-tim-kaze-da-to-nije-istina