Се докажа и дека е политика. И Калиопи беше вокал на вечерта па не добиваше по 12 поени од Австрија и поени од Франција, Португалија....
44 години нема победено Холандија, имав прочитано негде дека ќе победи. Песната добра,победуваа и бетер тука.
58 поени само од публика? Искрено се изненадив колку малку... Друг срам, на Србија и дадовме 0 поени, тие нас 12. Кој срам човече Како и да е на добро место завршивме, топ е
Требаше прво поените од публиката, па после од стручните жирија да ги дадат, за да биде пореален за завршниот резултат, браво за Тамара, се надевам ќе ја искористи приликата максимално
Најглупаво нешто е додавањево гласови од публика. Арно си беше без тоа. Нека гласаат професионалци и готово.
Епа тоа е, битно се дружевме и беше забавно. Најдобар пласман до сега, барем нешто. Гласањето е збунувачко зашто порано така се читаа гласовите од телевоутингот, сега пак од земјата читаат, ама испаѓа не е од народот. Треба да си го средат системот на гласање.
Сфаќам дека луѓево не гласале, али ок. Шведска доби премногу гласови. Ај Холандија не ми е криво. Па и Швајцарија. Ама Швеѓаниве не да не заслужија...
Каков с.кс Ова беше ко ситација во кафич-шмекаш дечко,доаѓа накај тебе насмеан,ти се доближува и нежно шепнува на уво: Другарка ти слободна е?
Sto bese ova na kraj sekogas drzavite odlucuva so poenive a sega nesto drugo Nisto ne se vazi. Demek ke pobedi Mak Mala zemja pa ajde vaka ke se doglasa Pobedi za site Nas Tamara Pobeda za Makedonia Ne se vazi nisto drugo Mm mi vika neli 41 zemja glasa pa bevme vtori a potoa ovie glasovi nema veke da gledam evrovizijago iznervira i mm Znaci glasajneto na kraj bez veze Dobro barem holandija pobedi
Не се жалите ај. Толку години не влеговме во финале, а сега сакате први да сме. Арно си е и вака. Италија кое место е? Песната не ми излегува од глава. Не го гледав крајот, малата ми плачеше.
Практично да не постоеше гласање од жири,да си беше само од телевоујтингот како порано...со 58 поени реално на 12-13 ќе бевме...Битно е дека уживавме гледајќи не цела европа толку долго на врвот.Јас сфатив дека не сум да гледам вакви работи.Премногу се возбудувам ќе се онесвестев.