Абе луѓе.. се знае дека евровизија секогаш е наместена. Криво ни е секако, Ни тргна и на крај не скршија... Ама.. дека имавме јака песна и им се допадна, покажа гласањето на жирито, овациите на публиката, коментарите на нет, пред а и по финалево. Се држевме најдолго на табелата први... имавме морална победа... Овие, добија лесна победа. Ете, ако не сме 1ви, 2ри сме... Јас така си викам.. реално 2ро место.. Поинаку не можеше за да наместат... мораше така зошто ептен водевме.. Да биде тесно неизвесно...
Толку возбудена и горда за Македонија не сум била уште од средно кога беа кошаркарите, па сега беше дури многу појако. Е ова е вистински патриотизам, да се претстави својата земја со универзална порака, преку уметност и со квалитет, и на такво нешто да се гордееме како народ. Огромно браво за Тамара, без разлика на резултатот, одамна некој не ни го обелил образот вака. За Холандија сосема беше заслужено и многу ми е мило, ме освои човекот, песната гаѓа во срце. Ако не победивме ние, барем после неколку години победува мој фаворит. Скроз сум задоволна од Евровизијава, вклучително и од забавноста и диверзитетот во ревијалниот дел. Хејтери на Тамара опседнати со името, и хомофоби - можат слободно да си пукнат од мака, и да сфатат дека фестивалов не е за нив. Over and out
И искрено многу ми е мило што победи песна без спектакли на сцена, без изигравање кловн или патетики. Французот заврши на 14. Не поминуваат патетики повеќе. И најголемата смешка Сан Марино пред Британија, Германија, Израел.
Фала Богу тој од Италија не победи, катастрофа. Или од Шведска, ау. Патем, пеачот од Шведска ја напишал победничката на Холандија. А за победата, нема да коментирам оти многууууу се напнав. Требаше бар 2ра да остане. Ама како ние да победиме, после да си чукаат главата со организации, фондови, спонзорства, па Балкан си е Балкан, лева рука десен џеб.... вака Амстердам и чиста работа. Супер е песничката што победи НО.... многу поквалитетна беше нашата. Тамара, браво! За момент не' направи мнооогу горди.
Што ве глеам чудни. Ако победевме, наместено ќе беше ради името. Еве не победивме, пак е наместено. Осеќам муабетов ќе се врти неколку години.
Гајле му е, посебно ако пуштат добар кеш, та од Холандија, та од Шведска. Ќе капне некое ојро. Не знам зошто само он одбрал со тетките од госпел црквичето да настапи, но негово си е.
Околу знамињата палестински, ќе има реперкусии за Исланд очигледно, ама за танчериве на Мадона да видиме На Мадона и' објасниле, е сега двајца се направиле паметни многу...
Една исправка Дузи. Јас колку што разбрав ги имал напишано таа за Шведска и за В.Британија. Ама нека потврди некој ако знае точно.
Многу универзални пораки на љубов, еднаквост, мулти култура, ЛГБТ, ама се потрошија 50 милиони евра. Плус Мадона си лапна милионче, а со тие пари фрлени на обично фестивалче ќе се нахранеа милиони гладни деца. Најлесно се заработува на хуманост
За В.Британија ја има напишано песната. А најголеми лузери германките, 0 поени од публика. Не се сеќавам дека ова се случило досега.
Се изнервирав од 1 се спуштивме на 7мо со телевоутинг. Не ми се верува дека само 53 гласале заТамара. Па каде е нашата дијаспора да гласа да подржи?. Ете затоа не победивме.
@Doozy Изгуглано. Британската. https://en.wikipedia.org/wiki/Bigger_than_Us_(Michael_Rice_song) Ептен тажно ќе беше да го победеа со негова песна.